The Witcher 3 Mini İnceleme

Teşekkür ederim kıymetli değerlendirmeleriniz için. Geralt'ın dövüp karşısındakinin arkadaş olmak istediği ilk olarak Baron dikkatimi çekmişti. Daha sonra Yen ile bir mekana girmişlerdi çıkışta bir arkadaş Geralt'tan dayak yedikten sonra hadi gel bir şeyler içelim demişti çok komik gelmişti bana bu durum. Buna benzer birkaç tane daha olmuştu ama aklıma gelmiyor maalesef.

35 saat oynayıp ana karakter ile bağ kuramaman normal ben ilk oynayışımda 150 saat oynadım(DLC'ler ile birlikte). Oyunu okuldan sonra gelip 2-3 saat oynayarak bayağı uzun bir sürede bitirdim. Oyunun mekanikleri güzel, büyük bir yaratık ile savaşırken takla atarak vuruşlarından kaçıyorsun ama insanlarla savaşırken kısa zıplamalar ile kaçabiliyorsun örneğin insan ile savaşırken iki kere SS yapıp geri kaçıp hızlı atak veya aard, igni atabilirsin.

Yalnız arkadaşın unuttuğu bir şey var: Bu oyunun evreni gerçekten çok büyük ve dopdolu, ayrıca bir kitap serisinin devamı olduğu için bir çok karakterin hatta çok alakasız karakterlerin bile hikayelerini harika sunuyor. Bi'de bunu fanboy olarak değil, 7 kitabı da ayrı ayrı bitirmiş biri olarak söylüyorum: Geralt'ın duygusuz olması ve gri tonda olması gerçekten karakterin temel yapısına uzanıyor, yani bu noktada bağ kurup kuramamak kişiden kişiye değişiyor tabiki.

Seninle tamamen aynı kasadayım. Kitaplar + İlk iki oyunu oynamadan karakterlerle senin benim gibi bağ kurmak olanaksız.

Bug konusu kişiden kişiye değişir oyunu 200 saat kadar oynadım ve bug sebebiyle save'e geri döndüğümü 1 ya da 2 kez hatırlıyorum. Yan görevleri dalsaydınız oyunun puanını 83'ten fazla verirdiniz çünkü oyunun yan görevlere verdiği özen 2015 yapımı olmasına rağmen ders niteliğinde. Her yan görevin bir hikayesi var ve birçoğu ara sahnelerle desteklenmiş. Yan görevleri yaparak alınabilen Witcher armorları oyuna farklı bir hava katıyor ve keşfetme isteğini güçlendiriyor. Mekanikler iyi değil ama asıl fiyasko düşman tipleri. İsmi farklı dış görünüşü farklı ama saldırı şeması birebir aynı bir sürü düşman var oyunda.
Geralt buz bir karakter değil arkadaşlar. Yeri geldiğinde sevinen, kendine has bir mizaha sahip olan, fikirleriyle ve eylemleriyle bağ kurabildiğimiz bir karakter. Witcher mutasyonları sebebiyle duygusuz olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…