The Witcher 3 vs RDR 2

  • Konuyu başlatan DGDev
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 105
  • Görüntüleme 6B
Bu karşılaştırma çok yönden (oyun kuruluşlarınca alınan puanlar-oynanış -grafikler- konu-yan karakterler-görevler-akıcılık vb.) Ele alınabilir ama ben önemli gördüğüm iki yönden değerlendireceğim:

1- Dönemsel olarak etki
2- Devam Serisi olma özelliği

Bu ikisine baktığımda Witcher 3'ü yapan CD Project firmasının yalnızca W3'ü yapmadığını oyunu yaparken yeni oyun motorları geliştirdiğini ve bunu Rockstar'ın yaptığı RDR2'den daha fazla ses getirdiğini görüyorum. Ayrıyeten CD Project'in 4 yıl gibi kısa bir sürede Witcher 2'yi alıp Witcher 3'ü ta dağın en tepesine koymasını RDR2'den daha önde tutarım. Hem hikaye güzelliği hem de karakterlerin duyguları bir romandan bu kadar güzel değiştirilip uyarlanabilirdi.
 
Çok alakasız bir kıyaslama. Ne tarzları, ne çıkış yılları, ne de fiyatları aynı. Karşılaştırmak için elle tutulacak bir tarafları yok. 20 TL'ye aldığın Witcher 3, 200 TL'ye aldığın RDR2'den daha çok etki bırakabilir. Hangisi daha akılda kalıcı diye sorarsan Witcher denebilir. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir.

İki oyun da adını efsaneler listesine yazdırdı. RPG sevmeyen adam RDR2 der, seven ise Witcher. Yani o yüzden kıyaslamak imkansız. Birini sonuna kadar oynayan diğerini daha başladığı gibi bırakmış olabilir. O yüzden kıyaslama yaparken tarzları aynı olan oyunları seçmeye çalışın.
 
Kovboy oyunu demek komik oldu. :)

Witcher 3'ü oynamadım ama o kadar insan oynayıp öneriyorsa iyi olduğu kesin.

RDR2 oynayan biri olarak sonuna kadar parasını hak eden, kaliteli bir oyun olduğunu düşünüyorum. Grafikleri, fizikleri, animasyonları, detayları, gerçekçiliği yani her şeyi muazzam ve iyi düşünülmüş. Rockstar daha iyisini yapana kadar RDR2. :)
Hocam vahşi batı simülatörü demek daha doğru olur 🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı