The Witcher 3'e nasıl doğru başlanır?

ÖmerÖzdemirrr

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi sizin bir fikirlerinizi almak istiyorum. Ben 2 gün önce The Witcher 3 indirdim, ve ilk başladığımda bana oyun çok hikayeli gelmedi niye bilmiyorum sonra kendi kendime oyunun başlangıcı diye olabilir dedim her neyse. Aradan 3 4 saat geçti sonra bir görevde küçük kızı aramakla yola çıktık ve oyun beni çok baydı.
Şimdi bu oyun hakkında o kadar iyi yorumlar, eleştiriler gördüm ki yükleyesim geldi gerçekten bu arada ben hikayeli oyunları çok seviyorum. Şimdi ben şunu ögrenmek istiyorum acaba ben mi doğru düzgün başlayamadım veya hatam ne ama cidden hikayeli oyunları çok seviyorum bir de ben yaratıklardan vesaire korkuyorum bir yan görev aldım ağabeyimi kurtar diye mağaraya götürdü beni ve oyun buglandı oraya git buraya git diyordu sonra hata bende mi diye düşündüm 1 saat uğraştım o görevle ve oyun nasıl buglandıysa artık. Yani ben şundan korktum oraya saatlerimi vereceğim ve açıkcasi o yan görev bayağı hatalıydı ve ben süphelendim böyle olacaksa oyna miyim dedim sonuçta saatlerimi vereceğim biliyorsunuz hayatımız kısıtlı maalesef. O yüzden arkadaşlar size sorularım; böyle buglar oluyor mu, söylediklerimin hatası bende mi hikayesi güzel mi yan görevler iyimi ekleyebildiğinizi ekleyin zevkle okurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şimdi sizin bir fikirlerinizi almak istiyorum. Ben 2 gün önce The Witcher 3 indirdim, ve ilk başladığımda bana oyun çok hikayeli gelmedi niye bilmiyorum sonra kendi kendime oyunun başlangıcı diye olabilir dedim her neyse. Aradan 3 4 saat geçti sonra bir görevde küçük kızı aramakla yola çıktık ve oyun beni çok baydı.
Şimdi bu oyun hakkında o kadar iyi yorumlar, eleştiriler gördüm ki yükleyesim geldi gerçekten bu arada ben hikayeli oyunları çok seviyorum. Şimdi ben şunu ögrenmek istiyorum acaba ben mi doğru düzgün başlayamadım veya hatam ne ama cidden hikayeli oyunları çok seviyorum bir de ben yaratıklardan vesaire korkuyorum bir yan görev aldım ağabeyimi kurtar diye mağaraya götürdü beni ve oyun buglandı oraya git buraya git diyordu sonra hata bende mi diye düşündüm 1 saat uğraştım o görevle ve oyun nasıl buglandıysa artık. Yani ben şundan korktum oraya saatlerimi vereceğim ve açıkcasi o yan görev bayağı hatalıydı ve ben süphelendim böyle olacaksa oyna miyim dedim sonuçta saatlerimi vereceğim biliyorsunuz hayatımız kısıtlı maalesef. O yüzden arkadaşlar size sorularım; böyle buglar oluyor mu, söylediklerimin hatası bende mi hikayesi güzel mi yan görevler iyimi ekleyebildiğinizi ekleyin zevkle okurum.
İlk önce Witcher evreninini çok bilmiyorsanız 1 ve 2. Serinin hikayelerini dinleyip öyle başlamanız. Hikayeler birbiri ile bağlantılı. İlerde karşına Triss, Yennefer çıkacak. Diceksin ki bunlar kim ?
Oyunun sana saçma gelmesi Witcher evrenine fazla bilmemen olabilir.

Sana göre değildir. Değilse bırak. Ben oyunda oyunumu kıran tek bir bugla karşılaştım o da öldüğümde oyun donmuş ve en son Save'im gitmişti. Tabii ki ben Ultra mega süper harika (!) bir oyuncu olduğum için önceden kayıt almıştım. Çok fazla hata yoktu oyunda. Ve bu oyun 3. oyun. Öyle herkes övüyor çünkü bu oyun 1 ve 2. oyunun devamı. Eğer en azından hikaye düzgün bir şekilde anlanılacaksa 2. oyun oynanmalı diye düşünüyorum. Ve yan görevler zorunlu değil. Ana görevlerden gitmeyi dene. Hikaye oldukça ilginç noktalara geliyor ve oyun tatmin edici bir şekilde bitiyor.

Yıllar önce oyun ilk çıktığında gidip almıştım ve 5 dakika oynadıktan sonra bırakmıştım oynamayı. Bunun sebebi önceki oyunlarını oynamamam ve daha oyunun başında önceki oyunlarla ilgili sana sorular soruyordu. Bir diğeri de oyunun çok detaylı olmasından kaynaklı. Sayfalarca eğitim panelleri çıkıyordu. Onları okumak ve anlamaya çalışmak yormuştu açıkçası. 2 yıl falan oynamadım oyunu daha sonra tekrar başlamaya karar verdim ve muhtemelen şuana kadar en çok zaman harcadığım hikayeli oyun oldu. Yani başta biraz sıkıcı gelebilir özellikle diğer oyunları oynamadıysan ve oyunun detaylı olması senin gözünü korkutabilir ama çok çok iyi oyundur.

Hocam Witcher evreni büyük bir evren.3.oyun ise devam oyunu olduğu için siz ben ne yapıyorum burada, bu kim tarzı sorular sorabilirsiniz. İlk önce YouTube'dan 1.oyunun ve 2.oyunun hikayesini dinleyin veya internetten okuyun. Ondan sonra oynamaya başladığınızda ise az çok anlayacaksınız. Eğer ki RPG, aksiyon tür oyunları çok seviyorsanız bu oyuna zaman tanıyın çünkü hikayesi çok iyi ve tam yerinde bitiriyor. Tabi 3 tane farklı son olması cabası.

Oyunu 2. kez oynuyorum, hiçbir görevde bug yaşamadım. Bug olmuyor görevlerde.

Yanlış başlamışsın oyuna. Ne karakterleri, ne evreni, ne de ülkeleri biliyorsun. 2. oyunu oyna, güzelce öğrenirsin çoğu şeyi. 1. oyunu da oynayabilirsin ama zevkli değil. 2. oyunu bitirip tekrar başla 3. oyuna.

Yaratıkların da korkulacak çok bir tarafı yok ki :)

Oyun boyunca yaratıklarla uğraşacağın için korkunu yenmen lazım. Bir de evren hakkında temel bilgileri, geçmişte yaşanan siyasi olayları ve Geralt'ın hikayesini bilmeden oyunun hikayesini tamamen anlayamazsın.

İlk başlarda beni de sıkmıştı. Oyunun ilk saatlerinde bilgi almak için bol bol ayak işi yapıyorsun. Kimse karşılıksız iş yapmıyor. Beni 10. saatten sonra öyle bir sarmıştı ki, bir oturuşta 6-7 saat oynuyordum. 6-7 Saatlik süre mental olarak yormasa daha da oynardım herhalde. Biraz dişini sık, 10-15 saat kadar oynamaya çalış. Yine de sarmıyorsa hiç sarmaz zaten. Ama hikayeli oyun seviyorsan sarmalı.

Evrenini öğren.Çok daha özgürlükçü , mücadeleci , taktik gerektiren oyun istiyorsan.W3 Enhanced Edition moduyla oyna.Dövüş sistemi açısından bambaşka bir oyuna çeviriyor..

Şimdi bu oyun hakkında o kadar iyi yorumlar, eleştiriler gördüm ki yükleyesim geldi gerçekten bu arada ben hikayeli oyunları çok seviyorum. Şimdi ben şunu ögrenmek istiyorum acaba ben mi doğru düzgün başlayamadım veya hatam ne ama cidden hikayeli oyunları çok seviyorum bir de ben yaratıklardan vesaire korkuyorum bir yan görev aldım ağabeyimi kurtar diye mağaraya götürdü beni ve oyun buglandı oraya git buraya git diyordu sonra hata bende mi diye düşündüm 1 saat uğraştım o görevle ve oyun nasıl buglandıysa artık. Yani ben şundan korktum oraya saatlerimi vereceğim ve açıkcasi o yan görev bayağı hatalıydı ve ben süphelendim böyle olacaksa oyna miyim dedim sonuçta saatlerimi vereceğim biliyorsunuz hayatımız kısıtlı maalesef. O yüzden arkadaşlar size sorularım; böyle buglar oluyor mu, söylediklerimin hatası bende mi hikayesi güzel mi yan görevler iy
Herkes önce oyunları oyna evreni öğren demiş ama ben de aklıma birden esip witcher 3 ten başlamıştım oynamaya. Ve aslında gerçekten zor olmuştu hikayeye ve olaylara alışmak. O yüzden bir süre aklıma soru takıldığında video açıp ne olduğuna bakıyordum. Ama bir süre sonra alışıyorsun. Oyunun yarısına filan gelince çoğu şey kafana oturuyor. Ama o bilinmezlik hissini sevmiyorsan önce evreni öğrenmen gerek.

Son olarak oyunda ilerleyişini engelleyecek bugla 2-3 kez karşılaştım ben. Olursa da oyun her 5 dk da bir kayıt oluyor. Onları yükleyebilirsin. Hatta kayıt aralığını 3 dk ya düşürebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı