Thegoodcaster virüsü

CloudM

Kilopat
Daha fazla  
Bugün saat 19:00 civarında arkadaşımla oyun oynayacağımız sıra bir anda bilgisayar kendini yeniden başlattı. Bilgisayar tekrar açıldığında ivrdcadd isminde bir cmd.exe açıldı. Ardından masaüstünü açtığımda küçük bir duraksadım çünkü fotoğraflarım, indirdiğim oyunlar, vb. şeylerin hepsinde ".npsg" vardı (resim 1). Bilgisayara geri yükleme yapayım dedim, 2 saat boyunca “Sistem geri yükleme kayıt defterini geri yüklüyor." ile baş başa kaldım ve bilgisayarı yeniden başlattım. 360 Total Security ile bilgisayarımı 3 kez taradım ve yeniden başlattım fakat sorun hala gitmedi. Bir anda tarayıcıdan Thegoodcaster isimli bir site açılıyor ve rastgele sitelere yönlendiriyor. Bazı oyunlarımda .npsg olmamasına rağmen açılmıyor. Var mıdır bir çözümü?

resm.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kaspersky adli antivirüs vardi baya sağlam onla tarayin istersiniz youtubeda troll virüsü vardi tikliyodun cok sacma siteler aciodu bir suru sayfa acio pcyi cöktüruyordu bi ara bi virüs vardi tüm dosyalari kitleyip btc istiyordu nasim bi virüs anlayamadim

Hocam kaspersky adli antivirüs vardi baya sağlam onla tarayin istersiniz youtubeda troll virüsü vardi tikliyodun cok sacma siteler aciodu bir suru sayfa acio pcyi cöktüruyordu bi ara bi virüs vardi tüm dosyalari kitleyip btc istiyordu nasim bi virüs anlayamadim
Yazdığınız virüsü anladım, konuyu açmadan önce internette araştırma yapmıştım ve bu virüse yakalanan insanların sanırsam bilgisayarlarında bir not defterine mesaj bırakılıyor. 980 dolar istiyorlar.
Riske girmeyin çakın formatı. 😅
Sıkıntı şu ki format atabileceğim bir bilgisayarcı yakınımda yok. Bilgisayarımı aldığım zaman içine kendim W10 yüklemiştim fakat yüklediğim USB maalesef kayboldu.

Yazdığınız virüsü anladım, konuyu açmadan önce internette araştırma yapmıştım ve bu virüse yakalanan insanların sanırsam bilgisayarlarında bir not defterine mesaj bırakılıyor. 980 dolar istiyorlar.

Sıkıntı şu ki format atabileceğim bir bilgisayarcı yakınımda yok. Bilgisayarımı aldığım zaman içine kendim W10 yüklemiştim fakat yüklediğim USB maalesef kayboldu.
Windows 10'da ayarlarda Windows'u sıfırla diye bir seçenek olması lazım ben hep ordan formatlıyordum yanlış mı hatırlıyorum?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı