Ajay Ghale
Hectopat
Benim dediğimi uygula istersen bende işe yaramıştıBilmiyorum hiç denemedim. Bir sonraki sefere![]()
Benim dediğimi uygula istersen bende işe yaramıştıBilmiyorum hiç denemedim. Bir sonraki sefere![]()
Arkadaşının pc de yazdır bi flaş belleğe öyle dene.Yazdığınız virüsü anladım, konuyu açmadan önce internette araştırma yapmıştım ve bu virüse yakalanan insanların sanırsam bilgisayarlarında bir not defterine mesaj bırakılıyor. 980 dolar istiyorlar.
Sıkıntı şu ki format atabileceğim bir bilgisayarcı yakınımda yok. Bilgisayarımı aldığım zaman içine kendim W10 yüklemiştim fakat yüklediğim USB maalesef kayboldu.
Kaspersky'ı kurdum ve taramayı yaparak virüsü sildim sanırsam. Fakat dosyalarım hala .npsg bağlantısı ile duruyor ve hiçbir oyunum açılmıyor.Bir çok virüsü kaspersky ile kapistiriyolar ve genelde kazaniyor tavsiye ederim
Yardımın için teşekkürler fakat bilgisayarı sıfırladım bile :/ ama yazdım bunu tekrar yersem kullanırım.Fidye virüsü bulaşmış, yani dosyalarınız şifrelenmiş ve sizden bu dosyaları çözmek için para istenmekte. İstenen muhtemelen yüklü miktarda ücreti verseniz dahi dosyalarınızı alacağınızın bir garantisi yok, ödeme yapmanızı önermem. Virüsü temizlemek dosyalarınızı size vermez, geçmiş olsun. Şu konuyu inceleyin:
Çözüm: STOP Ransomware Deşifre Aracı
Bu araç şu an sadece altta olan uzantılara sahip şifrelenmiş dosyaları kurtarabilmektedir. Eski varyantlar: (1. araca dahildir) 6se9RaIxXF9m70zWmx7nL3bVRp691w4SNY8UCir0 - .djvu* variants, .promos D02NfEP94dKUO3faH1jwqqo5f9uqRw2Etn2lP3VBb - .rumba cZs3TaUYZzXCH1vdE44HNr1gnD2LtTIiSFFYv5t1 -...www.technopat.net
Bilgisayarımda hiç önemli dosya yok fakat indirdiğim onca oyuna üzüldüm. Çok beklemiştim inmelerini şimdi bırak oyun indirmeyi internetim o kadar kötü ki Google'ı bile açamıyorum.Ransomware yemişsiniz. Yukarıdakı arkadaş gerekli açıklamayı yapmış zaten. Decrypt anahtarı bulunmadığı sürece dosyalarınızı kurtaramazsınız. Virüsü silmek sadece daha sonra inen dosyaların aynı uzantı ile şifrelenmesini önler.
Bu arada virüs silindiğine göre önemli dosyalarınızı bir flash belleğe atın ve format atın. Belki aylar veya yıllar sonra decrypt anahtarı çıkar siz de önemli dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Geçmiş olsun, önemli dosyalarınız yoksa oyunları çok da dert etmeyin. Öyle ya da böyle indirirsiniz. Bu arada bahsettiğim konu son çare ve artık yeni varyasyonlarda çözüm bulunamayabiliyor. Önemli olan oraya muhtaç kalmamak. O yüzden biraz daha dikkatli olmanızı ve iyi bir güvenlik yazılımı kullanmanızı öneririm. Ücretsiz bir öneri isterseniz Kaspersky Security Cloud Free kullanabilirsiniz.Yardımın için teşekkürler fakat bilgisayarı sıfırladım bile. :/ Ama yazdım bunu tekrar yersem kullanırım.
Bilgisayarımda hiç önemli dosya yok fakat indirdiğim onca oyuna üzüldüm. Çok beklemiştim inmelerini şimdi bırak oyun indirmeyi internetim o kadar kötü ki Google'ı bile açamıyorum.
Bana attığınız konuyu inceledim fakat .npsg dosyalarının çözümü yokmuş yada ben göremedim.Geçmiş olsun, önemli dosyalarınız yoksa oyunları çok da dert etmeyin. Öyle ya da böyle indirirsiniz. Bu arada bahsettiğim konu son çare ve artık yeni varyasyonlarda çözüm bulunamayabiliyor. Önemli olan oraya muhtaç kalmamak. O yüzden biraz daha dikkatli olmanızı ve iyi bir güvenlik yazılımı kullanmanızı öneririm. Ücretsiz bir öneri isterseniz Kaspersky Security Cloud Free kullanabilirsiniz.
Kaspersky Free Antivirüs - Tüm Cihazlar İçin Ücretsiz Bulut Güvenliği | Kaspersky
PC, Android ve iOS için Kaspersky Security Cloud ücretsiz antivirüs yazılımını indirin ve virüslere, fidye yazılımlarına, casus yazılımlara, bot saldırılarına, kimlik avına, Truva Atlarına ve tehlikeli web sitelerine karşı güçlü koruma sağlayın. Çevrimiçi ortamda kendinizi koruyun!www.kaspersky.com.tr
İnternetinizdeki yavaşlık bu olay ve/veya sıfırlamadan sonra gerçekleştiyse bu da bir problem, dilerseniz onunla ilgili de bir konu açın zira Google'ı bile açamıyorsanız cidden bir problem olmalı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.