Thermaltake 240 ARGB All in One sıvı soğutucu yanlış mı takılmış?

Quiver91

Hectopat
Daha fazla  
RAM
g skill jigsaw 6000
Ekran kartı
rtx 3090
Anakart
msi mag b650 tomahawk
İşlemci
7800x3d
Merhaba, iki gün önce sistemimi yeniledim, şu anda.
Ryzen 7800x3D.
MSI MAG B650 Tomahawk.
G.Skill Ripjaws 6000.
RTX 3090.
Ve Thermaltake 240 ARGB All in One sıvı soğutucu mevcut.
Bu sıvı soğutucuyu takarken PC mühendisi bir tanıdıktan yardım aldık fakat kabloları takarken çok özensiz davrandı ve random taktığından adım kadar eminim, şu anda sıvı soğutucu radyötörü üst iç kısımda duruyor, elimi kasanın üstüne koyduğumda serin bir hava geliyor ama stress testi yaptığımda bastığım an 85-86 dereceye yükseliyor, açıkçası bu bana pek normal hissettirmedi. Konuyu daha iyi anlamanız için birkaç görsel ekleyeceğim, boş halindeyken ve stress altındaki hali ilgilenirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• MSI Center 4.05.2025 21_43_51.png
    71,1 KB · Görüntüleme: 28
  • MSI Center 4.05.2025 21_45_47.png
    69,3 KB · Görüntüleme: 26
  • WhatsApp Image 2025-05-04 at 21.47.49.jpeg
    282,3 KB · Görüntüleme: 25
CPU kullanımı %4 iken sıcaklığın 66C olması hiç normal değil. Termal macun yetersiz veya fazla sürülmüş olabilir. İşlemciye temas eden kısımdaki jelatin çıkarılmamış olabilir.
Sebep için seçenek çok. En basitinden bir macunu kontrol etmekle başlayabilirsiniz.

Sıvı soğutmanın ucundaki termal macun var sadece o olduğu için extra sürmedim fazlası da doğru olmaz diye.

O kadar endişe ettim ki sistemi kapatsam mı diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Water 3.0 240 ARGB Sync - Google Chrome 4.05.2025 22_02_11.png
    532,3 KB · Görüntüleme: 18
Sıvı soğutmanın ucundaki termal macun var sadece o olduğu için extra sürmedim fazlası da doğru olmaz diye.
O hazır gelen macun genelde yeterli gelir. Ama bir gariplik olduğu kesin.
Kasadaki diğer fanların yönleri nedir ?
Hava akımı yetersiz geliyor olabilir zira arkadaşın dediği gibi kasa göz kanatıyor.
O işlemci ve ekran kartının hakkı bu değil hocam, bilgisayar mühendisi arkadaşınız resmen baştan savmış.
Stress testi sırasında 85-86C civarında kalıyor mu yoksa yükselme devam ediyor mu 100C'lere doğru ?

2-3 dakika yaptım sabit kaldı 84 - 85 gibi kasanın önünde 3 fan mevcut bu klasik ışıklı kasalarda olan fan bir de arkada egzoz fanı mevcut soğutucu fanları içerde yukarı doğru dışarı hava tahliye ediyor ben sıvı pompasının çalışmadığından şüphe duydum ama testini nasıl yapacağımı bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…