Thermaltake radyatör önerisi

ogzksr

Decapat
Selamlar, 480 mm Thermaltake radyatör alacağım, fakat 3 model var hangisini tercih etmeliyim karar veremedim. RL 480 serisi çinko alaşımlı aliminyüm malzemeden yapılmış. CL ve CLM serisi ise bakır malzemeden yapılmış. 2 adet 480 mm radyatör alacağim birisi ekran kartı birisi işlemci için .Sizce hangisi daha iyi soğutur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakırın ısı iletkenlik katsayısı alüminyum un 1.5-2 katı kadar.
Termal macun 5-12 civarı alüminyum 200 civarı bakır 380 civariydi yanlış hatırlamıyorsam.
Çinko da 110 civarı imiş.
Ne kadar yüksekse ısıyı havaya transferi o kadar iyi olur.
Pahalı olduğu için AİO sistemlerde bakır kullanmıyorlar
metallerin-iletkenlik-ve-diger-ozellikleri

Son düzenleme:
Bakır radyatörler her zaman daha yüksek performans verir. CLM480 almanızı öneririm
Selamlar, 480 mm Thermaltake radyatör alacağım, fakat 3 model var hangisini tercih etmeliyim karar veremedim. RL 480 serisi Çinko alaşımlı alüminyum malzemeden yapılmış. CL ve CLM serisi ise bakır malzemeden yapılmış. 2 adet 480 mm radyatör alacağim birisi ekran kartı birisi işlemci için. Sizce hangisi daha iyi soğutur?

Bu arada rica etsem alacağınız yerin linkini bırakabilir misiniz? Ben de arıyorum fakat bulamadım da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı