Thermaltake Smart RGB 600W fan hep aynı hız dönüyor

Mehmet967

Decapat
Katılım
27 Ocak 2020
Mesajlar
285
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Thermaltake Smart RGB 600W PSU'um var. Soğutma konusun da hiçbir problemi yok ama ses yapıyor. Değişik bir ses değil bildiğiniz fan sesi büyük ihtimal hep aynı devirde dönüyor. 2 senelik PC hemen hemen aldığım günden beri böyle şunu soracağım. PSU fan hızını nasıl sıcaklığa göre ayarlayabilirim?
 
PSU fan hızını nasıl sıcaklığa göre ayarlayabilirim?

Dışardan herhangi bir müdahalede bulunamazsınız. Ayarlı bir DC devresi ile müdahale edersiniz ancak ürün doğal olarak garanti dışı kalacaktır.

Güç kaynağı, sistem yük altına girdiğinde bu gücü karşılayabilmek için oldukça çalışıyor doğal olarak da devre ısınıyor. Bu ısıyı algılayan sensörler mevcut. Yine buna bağlı olarak fanın hızını otomatik olarak belirleyen bir devre bulunduruyor içerisinde. Bu hızın minimum ve maksimum değeri var elbette ancak ne yazık ki fan sürekli çalışıyor, güç kaynağı soğuk olsa dahi çalışıyor. 0 dB teknolojisi keşke olsaydı.

Fan aynı devirde mi dönüyor yoksa otomatik olarak hızlanıyor mu ben bunun testini yaptım ama sizin denemenizi önermem çünkü ısınması ve göz göre göre hava almasını engellemek çok tehlikeli, her an devreden bir parça patlayabilir.

Sistemi yük altına sokup fanın ızgara kısmını bir havlu ile kapatıp tamamen hava almasını engelledim en son fan tahminimce 1800-2000 RPM'de dönüyordu yani bu da demek oluyor ki ısıya otomatik olarak duyarlı çalışıyor.
 
Tamam ısıya otomatik çalışıyor ama masaüstünde bıraktım yine aynı devirde dönüyor içerisi çok pis aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ne yapacağımı şaşırdım.
 
@Tortue de o modelin sesinden şikayetçiydi yanlış hatırlamıyorsam.

Evet bu lanet olası modelde bitmek bilmeyen bir Coil Whine sesi var bunun yanında fan da oldukça gürültülü çalışıyor.

Tamam ısıya otomatik çalışıyor ama masaüstünde bıraktım yine aynı devirde dönüyor içerisi çok pis aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ne yapacağımı şaşırdım.

İçerisi pislendiği için devrenin soğumasını tam yapamıyor o halde fan. Bu durumda içinin açılıp temizlenmesi gerek ama garanti dışı kalır ürün. Teknik servise temizlik için gönderebilirsiniz zaten 2 yıl olmuş, temizlik şart derim.

Fan filtresi mutlaka kullanmanızı öneririm bu arada eğer kullanmıyorsanız, oldukça etkisi var.
 
Sırf temizlik için garantiye gönderilir mi içini açmadan dış pisliğini sildim ama telefon ışığlya bakınca kirler çok belirgin dışardan sprey ile içindeki tozu nasıl atarım onu düşünüyorum ayrıca kasamın içi çok geniş olduğu için diğer yerlerde 2 sene temizlik yapmama rağmen oldukça temiz ama PSU fanı artık takıntı yaptı Thermaltake RGB Smart 600W kullanıyorum cızırtı falan gelmediği için mutluyum biraz da belirgin bir fan sesi var.
 
Sırf temizlik için garantiye gönderilir mi?

Yapacak bir şey olmadığı için mecbur olarak gönderilmeli yoksa garanti dışı kalır ürün. Şahsen bu ürün beni sinir ettiği için ben açıp temizleyebilirim, garantisi de umurumda olmaz bu size kalmış bir durum.

Kompresör var ise onunla temizleyebilirsiniz.
 
İtopya'dan aldım bende Avrupa yakasın da oturuyorum mecbur yollayacağım 5 yıllık garantisi var 2018 Mart'ta almıştım kutu fiş falan hepsi duruyor içini açmadım zaten anlamam da açmaktan böyle olmaz git gide daha çok fan sesi geliyor yarın bir İtopya müşteri hizmetlerini arayım başımdan geçenleri tekrar buraya yazarım diğer kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla bakalım sağlık olsun yapacak bir şey yok.
 
Son düzenleme:
İtopya'dan aldım bende Avrupa kıtasın da oturuyorum mecbur yollayacağım 5 yıllık garantisi var 2018 Mart'ta almıştım kutu fiş falan hepsi duruyor içini açmadım zaten anlamam da açmaktan böyle olmaz git gide daha çok fan sesi geliyor yarın bir İtopya müşteri hizmetlerini arayım başımdan geçenleri tekrar buraya yazarım diğer kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla bakalım sağlık olsun yapacak bir şey yok.

Teknik Servis zaten Avrupa yakasında, bu sizin için bir artı olacaktır. Bizzat siz de teslim edebilirsiniz faturasıyla beraber, Itopya'ya verseniz onlar da Teknik Servise gönderecek. Itopya bu durumda sadece bir aracı. Sürecin hızlı işlemesi ve beklememeniz için bizzat sizin elden teslim etmeniz ve elden teslim almanız gerekiyor.
 
Peki neresinde tam olarak.
Teknik servis zaten Avrupa yakasında, bu sizin için bir artı olacaktır. Bizzat siz de teslim edebilirsiniz faturasıyla beraber, İtopya'ya verseniz onlar da teknik servise gönderecek. İtopya bu durumda sadece bir aracı. Sürecin hızlı işlemesi ve beklememeniz için bizzat sizin elden teslim etmeniz ve elden teslim almanız gerekiyor.

Buldum teknik servisini vektron elektronikmiş kağıthanede yakınmış yarın ariyacağım okudum forumları gerçekten çok memnun herkes bakalım biz ne yaşiyacağız bilgilendirme yapıcağım buraya.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı