Çözüldü Thermaltake TH240 fan hız kontrolü nasıl sağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ufukdmrpence

Hectopat
Öncelikler merhabalar.

ASUS Z490 Maximus Apex XII anakartımda, 10700K'yı soğutmak için Thermaltake TH240 RGB sıvı soğutma alıp montajı kurallarına uygun bir şekilde tamamladım. Asıl sorunumuz BIOS'ta fan devrini okuyabilirken pompa devrini göremiyorum. Montaj kurallarında pompa bağlantısını CPU fana, fan bağlantılarını SYS fana olacak şekilde bağlancak gösteriyordu öyle bağladım ancak anakartımın üzerinde AiO pump soketi de mevcut pompa devrini okuyabilmem için oraya mı giriş yapmam gerekiyor? Fan devir hızları da ayarlanmıyor sürekli 2400 RPM'de sabit çalışmakta. Daha önce deneyim sağlamış veya başına gelmiş arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AIO_PUMP pini pompayı tam devirde döndürdür, onu ellemek istiyorsan CPU_FAN'a bağlayıp öyle BIOS'tan yapabilirsin. Tabii tavsiye edilenin 100% pompa devri olduğunu unutma.

TH240'ın fanları PWM destekli olması lazım, BIOS'tan Fan Configuration kısmından fanları PWM moduna alırsan fanların sıcaklıklara göre RPM'lerini ayarlayabilirsin.
Pompa yi beyaz pompa girisine fanlari ise CPU fan girisine takin. BIOS da pompa fani ayari kapalidir hep %100 calisir ayarlardan once pompa ayarini acmalisin aman tavsiye etmem.

AIO_PUMP pini pompayı tam devirde döndürdür, onu ellemek istiyorsan CPU_FAN'a bağlayıp öyle BIOS'tan yapabilirsin. Tabii tavsiye edilenin 100% pompa devri olduğunu unutma.

TH240'ın fanları PWM destekli olması lazım, BIOS'tan Fan Configuration kısmından fanları PWM moduna alırsan fanların sıcaklıklara göre RPM'lerini ayarlayabilirsin.

Çözüm

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim.
Bende de aynı sıvı soğutucu var fakat değerleri nedir ya da kaç rpm'de çalışıyor hiç bilmiyorum. Bir tane bilgisayarcı gelip topladı kasayı da. Şu an çalışıyorsa hangi değerlerde çalışıyor bilginiz var mı? Bios'ta Aio Pump N/A gösteriyor.
Pompa yi beyaz pompa girisine fanlari ise CPU fan girisine takin. BIOS da pompa fani ayari kapalidir hep %100 calisir ayarlardan once pompa ayarini acmalisin aman tavsiye etmem.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 92

Yanlış yazmışım sanırm, ondan dolayı sildim.

Pompa 1000 RPM sanırım, fanlar da 1000 RPM civarı gibi ama tam anlamadım; BIOS'tan fotoğraf atarsan daha iyi olur.

Pompa 1000 RPM sanırım, fanlar da 1000 RPM civarı gibi ama tam anlamadım; BIOS'tan fotoğraf atarsan daha iyi olur.

Doğru mu attım bilmiyorum ama

Dosya Ekleri

• FANS.jpg
    173,6 KB · Görüntüleme: 89
@faxich

Soğutucunun pompa ve fan bağlantıları hangi pinlere yapıldı? Anladığım kadarı ile eğer fanların bağlantısı çoklayıcı ile CPU_FAN pinine yapılmışsa 1000 RPM'deler. Pompa bağlantısı CHA1 bağlantısına mı yapıldı peki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…