Thermaltake TR2 500W PSU Aşırı Isınma Problemi

Mahspat

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Mühendisliği (Öğrenci)
Selam, Sistemim aşağıda sıraladığım gibidir.
  • Asus M5A78L-M/USB3.0 Anakart
  • Amd Fx6300 İşlemci & Zalman Cnpsx10 Soğutucu
  • PowerColor Hd6850 Ekran Kartı
  • Corsair 4 gb 1600 mhz Bellek
  • Western Digital 250 gb Harddisk
  • Thermaltake T-R 2 500w +80 bronze Güç kaynağı
Gelelim konuya güç kaynağı hem aşırı ısınıyor hem de ekranda oyun açıldığında dalgalanmalar meydana geliyor. Bu siştem için 500W güç kaynağı yeterli mi? Değilse kaç watt güç kaynağı alınmalı? Sistemde 4 adet fan mevcut. Akasa fan kontrol ve 4 adet cooler master kasa fanları takılı. Bu kadar fan etkiliyor mudur? SSD aldım takmadım şüphe oluşturuyor çünkü. Bir de bilgisayarı açtığımda hopörlerden cızırtı sesi geliyor. Windows ekranı geldiğinde ses kesiliyor.

Son düzenleme:
SSD'yi neden takmadığınızı anlamış değilim. Sabit diskten bile daha düşük güç tüketiyor kendisi... Oyunlarda dalgalanma sorunu VGA monitörden ya da kablodan kaynaklanıyordur. Sistem için 500W güç kaynağı yeterli seviyede.

Windows ekranı gelmeden hoparlörden cızırtı gelmesi de gayet doğal. Sistem çalışacak aygıtları çalıştırıyor sırasıyla ve gerekli testleri sınıyor.

@MF fan takarken havayı ne tarafa üflüyor diye deneyecektim, güç bağlantısını taktım bilgisyar kapandı birden. Sonra güç tuşuna bastım çalışmadı. Güç kaynağının kablosunu söktüm, güç tuşuna basılı bekledim. Sonra tekrar güç verdim bilgisayara açıldı kuşkulandım o yüzden takmadım.

Bilgisayara Ssd'yi takmakta sakınca yoksa işlemlere başlıyorum. Win 8.1 Pro işletim sistemi mevcut. Win 8.1 ile aralarında ki fark nelerdir?

Teşekkürler @MF , son sorum bu yazılım internetten indirildi. Çıkınca Windows 10 hoşuma giderse alacam. Windows 8.1 kurulum yaparken otomatik etkinleştirilmelidir. Fakat birçok driver sorunu ve proğram sorunu yaşıyorum. Çok avamca bir soru oldu ama işletim sistemi kaynaklımıdır?

Ekran dalgalanmaları vga dan kaynaklı olabilir ekran kartı aktarımında 500w ideal olduğunu düşünüyorum ssd takmakta gecikmişsin

Ssd çok pahalı. Ssd'ye verdiğimiz parayla 1 Tb harddisk alınıyor. 120 Gb Ssd çokta fazla değil ki. Fiyatlar da düşmek bilmiyor. :(

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı