Thermaltake V200 vs Phanteks P400S

V200 Kullanıyorum 240mm sıvı soğutma ile (2600x & 2060) yük altında 55-60 derecelerde genel olarak.
Kasaya ek olarak 1500 rpm rgb egzoz fan taktım soğutma işlevi başarılı bir kasa.
 
V200 kullanan varmı çevrenizde?


Ben kullanıyorum hava akışından memnun değilim. Tavsiye etmem. Ön paneli akrilik olduğundan içeriye hava girişi sadece alttaki minik boşluktan ve sağdaki minik ızgaradan alıyor ve bu şekilde gerçekten hava akışı çok kötü.
Ben ön paneldeki fanların önüne delikler açtırdım hava problemi düzeldi ama bu sefer de görüntüsü biraz çirkinleşti. Yalnız delikler açınca 8-9 derece kadar ısısı düştü
 
Thermaltake kasayı kullanmadım etrafımdada kullanan yok fakat ön fan kısımları kapalı fanların bu şekilde sağlıklı hava çekeceğine inanmıyorum. Hatta sahip olan arkadaşlar ön paneli eğer çıkıyorsa birde öyle deneyip fanın içeriye üflediği tarafa elinizi getirin dediğimi anlayacaksınız. Bendede benzer tipli bir kasa var ön taraftaki fan delikleri kapalı olduğundan yanlardan yeterli derecede hava çekemiyordu ve bu sebeple bileşen sıcaklıkları PSU'a baskı yaptığından dolayı fazla ses çıkarmasına ve ısınmasına sebep oldu. Bu tarz kasalarda görsellik ön planda ama işlevsel olarak malesef sıkıntılı. Phanteks için ön taraftaki hava girişlerinden yeterli havayı çektiğini duymuştum. Özellikle kendi marka fanını kullanan kişiler çok olumlu yorumlar yapıyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı