Thermaltake Versa J24 Ön Fan Kontrolü

kashmar122

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar kasamın önünde üç tane fan var. Bu üç fan ve arkadaki egzoz fan kasanın yanında bulunan çoklayıcı şeklinde bir küçük anakarta bağlı. Resmini aşağıya bırakıyorum. Resimdeki yukarıdan aşağıya ilk üç fan ön fanlar en alttaki fan ise egzoz fanıdır. Bu çoklayıcıdan bir Molex bağlantısı çıkıyor. Onu Power girişinden gelen güç kablosuna bağladım. Geriye boşta bir tane alttaki resimdeki kablo boşta kaldı. Onu anakartta JRGB veya System FAN JRGB pinlerine bağlasamda BIOS'a girdiğimde ben bu fanları göremiyorum. Dolayısıyla kontrol edemiyorum. Ne yapmam lazım? Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• çoklayıcı.png
    çoklayıcı.png
    245,2 KB · Görüntüleme: 66
  • DTDGXDUIAJ282019193721_414548_9PNak-cbld02-10bk-di.jpg
    DTDGXDUIAJ282019193721_414548_9PNak-cbld02-10bk-di.jpg
    41,9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Gördüğüm kadarıyla kasanın yanında gelen kontrolcüde PWM kontrolü yapmak mümkün değil gücünü de molex ile aldığı için sürekli %100 devirde çalışıyor muhtemelen. Kontrolcüden anakartına bir fan bağlantısı yapılamadığı için BIOS üzürinde göremiyorsun.
Boşta kalan kablo ise anakartındaki RGB soketine olacak renkleri anakart üzerinden kontrol etmen için.

Gördüğüm kadarıyla kasanın yanında gelen kontrolcüde PWM kontrolü yapmak mümkün değil gücünü de molex ile aldığı için sürekli %100 devirde çalışıyor muhtemelen. Kontrolcüden anakartına bir fan bağlantısı yapılamadığı için BIOS üzürinde göremiyorsun.
Boşta kalan kablo ise anakartındaki RGB soketine olacak renkleri anakart üzerinden kontrol etmen için.
Ses sorunum yok ama en azından kaç rpmde döndüğünü görmek güzel olurdu. Şaşırdım doğrusu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı