Thermaltake Water 3.0 RGB Amazon'dan sipariş

G.O.R.A

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Computer Engineer
Merhaba.
Arkadaşlar bir sorum olacak. Amazon'dan Thermaltake Water 3.0 RGB led'li soğutucu almak istiyorum. Gümrükte takılma veya herhangi bir problemle karşılaşır mıyım? Satıcıyla sizce hangi konularda anlaşırsam gümrüğe takılma riskini azaltabilirim? Daha önceden aliexpress'ten 20 doları geçmeyen siparişler verdim, sorun olmadı, hepsi geldi. Gümrüğe takılırsa İstanbul'dan nereden alabilirim? 75 Euro sınırı geçiyor maalesef daha önce bu sınırı aşıp ürününü almış olan varsa yardımcı olabilir mi?
Cevabınız için teşekkürler şimdiden.

Ürünün linki :

360 mm olanı bu:
Amazon.com: Thermaltake Water 3.0 Triple Riing RGB 360 AIO Liquid CPU Cooler with 3 x 120mm Powerful High Static Pressure Fan: Computers & Accessories

Bu da 240 mm olanı:
Amazon.com: Thermaltake WATER 3.0 Dual Riing RGB High Static Pressure Fans 240 AIO Water Cooling System CPU Cooler CL-W107-PL12SW-A: Computers & Accessories

Son düzenleyen: Moderatör:
Gümrükte takılmaz. Çünkü ürünü alırken Amazon sizden vergiyi tahsil ediyor. Sonra gümrükte sizin adınıza vergiyi ödüyor. Vergi ücretinde kalan olursa da sonra geri iade ediyor. Bazen gümrüğe ürününüz geldiği zaman kargo şirketi size mail atıyor. Sizin adınıza gümrük işleri yapması için atıyor. Oda basit çıktı alıp doldurup sonrada resmini çekip tekrar mail atmanız yeterli.

Amazon kargo ve gümrük öcretlerini aldığınız ürün-ürünlere ilave diyor olsa da, iki ürün de gömrüğe takılacaktır, ama denildiği gibi, gargo şirketi size mail özerinden bir evrak (vekaletname) gönderecek, siz o evrağı doldurup altına da imzayı atıp tekrar onlara mail özerinde geri yollayacaksınız.
O anki gömrük memuru işini hakkıyla yapan birisi ise ve tabi fazla yoğunluk da yok ise, aynı gün veya 2-3 gün içinde tekrar kargo şirketinize verip adresi yollayacaklardır. Ama yok, o anki gömür memuru uyuzun teki ve işinde hain çalışan birisi ise; karkonuz 1 haftayı geçecek şekilde günlerce gümrükte bekletilebilir.

Hangi örüne ne kadar vergi diye bir şey yok. Bu daha çok yaptığınız- satın aldığınız ürünlerin değerine göre değişiyor. Basit hesap şöyle: Yaptığınız 100£'ye %18-20£, yani 100 euroluk ürün için; üretmeyip bolca yeyip içip, gününü gün eden devlet büyüklerimize 18 ila 20 euro veri ödemiş olacaksınız. (Nasıl bir saçmalıksa artık, eğer aldığınız ürün Avrupa ülkelerinden geliyor ise %18, diğer ülkelerden geliyor ise %20 vergi alınıyor.

Keşke halktan alınan-çalınan onca vergilerle halka (Devlete) hizmet verselerdi bari, ama nerede efenim :rolleyes:
Hayat o kadar çok pahallı oldu ki alıp başımı gidesim var bu ülkeden ama nereye :rolleyes: Niye doğurttun olum 3 çocuğu, bi de kız :rolleyes:
La, ben nereye geldim ve nereye gidiyorum böyle, kim açtı bu konuyu...
Ve vatandaş sonunda çıldırdı... :rolleyes:
Neyse ya, evdeki paslanmış tüfeği alıp iktidar için bir kaç gariban leşi sereyim bari, en azında şehitlik mertebesine ulaşır bu bu bağlamda çoluk-çocuğum ortada kalmaz. Çok zekiyim be... :rolleyes:
Abi, ''huzur istiyorsanız verin 400 vekil'' dedi kendileri, biz size 500 verdik hatta şu dünyada bir halta yaramamış, sadece karıştırıp kenara çekilen muhalefeti de hediye ettik, eee? :rolleyes: Şimdi ne istiyorsunuz? Kafamda deli sorular... :rolleyes:
Oysa ben; huzurlu bir yuva, kimsenin demir parçalarıyla havaya uçmadığı, delik deşik edilmediği bir ülke istemiştim sadece :rolleyes:
Yav, o değil de, keşke bizim de; ''ver huzuru al oyu'' gibi bir hakkımız, seçeneğimiz olsaydı, ne iyi olurdu demi?
Neyse, ben ettim siz etmeyin. Lütfen siz bana uyup daha fazla konu dışına çıkmayın.

Konu dışına çıkmama konusunda haklısın diğer konularda da haklısın ama işte burası tartışılacak mecra değil. 360 mm olanın şu anda Türkiye fiyatı 1000 lira üzeri, peki bu vergi ödemenin hangi kısmında alınıyor. Ben şu an sepete ekleyip alışverişi tamamlamak üzereyim ama ürüne eklenen vergiyi göremedim. @er36po

Merhaba.
Arkadaşlar bir sorum olacak. Amazon'dan Thermaltake Water 3.0 RGB led'li soğutucu almak istiyorum. Gümrükte takılma veya herhangi bir problemle karşılaşır mıyım? Satıcıyla sizce hangi konularda anlaşırsam gümrüğe takılma riskini azaltabilirim? Daha önceden aliexpress'ten 20 doları geçmeyen siparişler verdim, sorun olmadı, hepsi geldi. Gümrüğe takılırsa İstanbul'dan nereden alabilirim? 75 Euro sınırı geçiyor maalesef daha önce bu sınırı aşıp ürününü almış olan varsa yardımcı olabilir mi?
Cevabınız için teşekkürler şimdiden.

Ürünün linki :

360 mm olanı bu:
Amazon.com: Thermaltake Water 3.0 Triple Riing RGB 360 AIO Liquid CPU Cooler with 3 x 120mm Powerful High Static Pressure Fan: Computers & Accessories

Bu da 240 mm olanı:
Amazon.com: Thermaltake WATER 3.0 Dual Riing RGB High Static Pressure Fans 240 AIO Water Cooling System CPU Cooler CL-W107-PL12SW-A: Computers & Accessories
Almamışsın ama alırsan aklında bulunsun;

Vidalama yaparken, özellikle de radyatöre dikkat et. Yalama yapabilir yuvalar. Benim Nepton 240m'im ilk taktığımda (ilk taktığımda yahu :cry:) yalama yaptı.

Amacım seni korkutmak değil, dikkatli ol.

Teşekkür ederim yorumlarınız için birazdan ürünü satın alıcam. @er36po
Hadi hayırlısı. TC kimlik nu girmeyi unutmayın. Adres bilgilerinizi, telefon numaranızı kontrol edin. Kargoya verildikten sonra değişmiyor bir daha.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı