Thinkpad R61i type 7650 için RAM ve SSD takviyesi önerisi

Ram uyumunda sorunlar olabiliyor, sizin dikkat etmeniz gereken şey ddr2 olması, onun dışında iş biraz şansa kalıyor, alıp takıp deneyeceksiniz.

İade edebileceğiniz bir firmadan alın.
Tamamdır her şey için sağolun 👍

Ram uyumunda sorunlar olabiliyor, sizin dikkat etmeniz gereken şey ddr2 olması, onun dışında iş biraz şansa kalıyor, alıp takıp deneyeceksiniz.

İade edebileceğiniz bir firmadan alın.
Hocam elimdeki SSD yi taktım ve henüz ram eklemeden windows10 kurdum cihaz kendine geldi. Gayet güzel çalışıyor. Sadece 2-3 saniye sayfaların açılması sürüyor.
Ama şöyle bir şey var; aynı SSD diğer cihazdayken okuma ve yazma hızları 260-280 aralarıdayken , bu cihazda 150 civarlarında gösteriyor. Ne dersiniz 4 GB RAM eklemeye devam mı? Ve birde windows updateleri yapayım mı?

Son düzenleme:
Update'leri yapın, RAM takviyesi iyi olur.

BIOS'tan yine AHCI moda bakın, IDE'de olabilir.
Eyvallah 🤝

Update'leri yapın, RAM takviyesi iyi olur.

BIOS'tan yine AHCI moda bakın, IDE'de olabilir.
Merhaba üstadım hayırlı günler...
Ben 2 adet Samsung 2gb (toplam 4gb) DDR2 ram aldım... Laptopa taktım açılıyor ve sürekli mavi hata ekranı çıkıp yeniden açılıyor. Ama her defasında farklı bir durdurma kodu yazıyor... Bazende sistem onarma başlatılıyor diye ekran geliyor vs. Her açmada farklı şeylerle başlasa da sonuç olarak açılmıyor...
Daha sonra eski 1gb ram ile birlikte yeni aldığım Ram ın birini takıyorum biraz bekledikten sonra laptop açılıyor. Daha sonra diğer 2gb Ram ıda kontrol amaçlı 1gb ram ile birlikte takıyorum yine açılıyor. Sorun neden kaynaklanıyor çözemedim. Aklıma gelen 4GB fazla geliyor diyeceğim ama sistem özelliklerinde Max bellek 4gb ta kadar destekler yazıyordu.
Sizin önerilerinize göre işlem yapacağım ve satıcı ile iletişime geçtim iade edebilirsiniz dedi.
Birde ek olarak sistem bilgisi açtığımda
Eski Ramlar 1+1= 2 GB -
yüklü bellek 2GB
kullanılabilir fiziksel bellek 690 MB
Yeni Ram ve eski Ram 2+1= 3 GB
yüklü bellek 3GB
kullanılabilir fiziksel bellek 1.28 GB ( neden böyle anlayamıyorum :(
Bu bilgiler eşliğinde önerilerinizi bekliyorum

Eyvallah 🤝

Merhaba üstadım hayırlı günler...
Ben 2 adet Samsung 2gb (toplam 4gb) DDR2 ram aldım... Laptopa taktım açılıyor ve sürekli mavi hata ekranı çıkıp yeniden açılıyor. Ama her defasında farklı bir durdurma kodu yazıyor... Bazende sistem onarma başlatılıyor diye ekran geliyor vs. Her açmada farklı şeylerle başlasa da sonuç olarak açılmıyor...
Daha sonra eski 1gb ram ile birlikte yeni aldığım Ram ın birini takıyorum biraz bekledikten sonra laptop açılıyor. Daha sonra diğer 2gb Ram ıda kontrol amaçlı 1gb ram ile birlikte takıyorum yine açılıyor. Sorun neden kaynaklanıyor çözemedim. Aklıma gelen 4GB fazla geliyor diyeceğim ama sistem özelliklerinde Max bellek 4gb ta kadar destekler yazıyordu.
Sizin önerilerinize göre işlem yapacağım ve satıcı ile iletişime geçtim iade edebilirsiniz dedi.
Birde ek olarak sistem bilgisi açtığımda
Eski Ramlar 1+1= 2 GB -
yüklü bellek 2GB
kullanılabilir fiziksel bellek 690 MB
Yeni Ram ve eski Ram 2+1= 3 GB
yüklü bellek 3GB
kullanılabilir fiziksel bellek 1.28 GB ( neden böyle anlayamıyorum :(
Bu bilgiler eşliğinde önerilerinizi bekliyorum

Dosya Ekleri

• IMG_20241009_160717.jpg
    IMG_20241009_160717.jpg
    142 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
BIOS ayarlarını sıfırlayıp deneyin.
Biosa girip varsayılan ayarlara sıfırla deyip kaydet yapmıştım ama aynı. Bir de sistem bilgisinde bios eski bios yazıyor. Bios update yapmayı denedim ama sanırım uyumlu biosu bulup indiremiyorum. Hep hata veriyor.
Dizide yordum, olmayacak sanırım dimi

Şimdi şöyle bir durum var, RAM'ler hem tek olarak satılır, hem de 2 tane kit olarak satılır, kit RAM'ler uyumlu çalışır amacı o zaten, tek tek olan RAM'lerde uyumsuzluk sorunu olabiliyor, onu çözmek zor, birini iade edip 3GB olarak kullanmak mantıklı görünüyor.
Teşekkür ederim sağolun 👍 öyle yapacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı