Threadripper 2990WX ile i9 9900K Arasındaki Fark?

celalcinar

Hectopat
Daha fazla  
Render için bir bilgisayar topluyorum bunun için işlemci seçim aşamasında bütçem kapsamında i9900K'ya yöneldim. Bu sorumu meraktan soruyorum bana render için en iyi işlemci "Threadripper 2990WX"dir dediler. Ama benchmarklara bakında bu performans farkına bu fiyat farkı verilir mi diyorum siz ne dersiniz hangisi tercih edilmeli?

Dosya Ekleri

• Technopath.PNG
    Technopath.PNG
    30,1 KB · Görüntüleme: 82
Threadripper 3 kat daha pahalı. Performansta ise o kadar fark yok. O yüzden i9 9900k daha mantıklı duruyor.

AMD Ryzen Threadripper 2990WX dünyanın en iyi işlemcilerinden biri fakat sıkıntı şurda programlar ilk defa bu kadar yüksek çekirdekli işlemci gördükleri için tam optimize olup çekirdeklerin hepsini maximum düzeyde kullanamıyorlardı. Bu yüzden bazı testlerde İntel i9 9900K yakın performans verebiliyor. Karar verme konusunda kullandığınız programların testlerine bakıp tercih yapmanız mantıklı olur.

Birisi 8 birisi 32 çekirdekli. Render için çoklu çekirdek kritik nokta olduğuna göre sonuç net olarak ortada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı