Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Hocam GF63 cihazıma UV ve tuning yapmayı düşünüyorum. UV'den sonra tuning yapılması sıcaklığı ne kadar etkiliyor? Her türlü daha soğuk oluyorsa yapacağım, yoksa yeni termal macun sürdükten sonra yapacağım. Elinize sağlık bu arada, her rehberiniz ayrı güzel.

UV değerine göre değişir, -170 veriyorum mesela ben 15-20 derece kadar etkileyebiliyor kış aylarında.

Ne yapacağına çok bağlı biliyor musun? C State'lerle oynarsak biraz misal güzel şeyler olabilir. Sıcaklığı çok etkilemez ama onu kesin söyleyebilirim. AC deyken C State kapatıp performansı arşa da çıkarabilirsiniz. Yani yapacak şey çok. Hele ki Advanced BIOS'unuz varsa daha iyi. Package C-State'i C1 yaparız.

Termal macunu güzelce sürdükten sonra yapmanızı şiddetle öneririm. Böylece ömrünü de iyi korursunuz. Sıvı Metalse tabi pek önemli değil ömür konusu ama.
Mükemmelsin be!
Teşekkürler Furkan.

UV değerine göre değişir, -170 veriyorum mesela ben 15-20 derece kadar etkileyebiliyor kış aylarında.

@erengore hocamın konuya attığı ilk rehberdeki gibi hata alana kadar UV yaparım sanırım. O kadar etkiliyor mu ya gerçekten? UV'nin az da olsa performansı düşürme olasılığı var mı?

@erengore hocamın konuya attığı ilk rehberdeki gibi hata alana kadar UV yaparım sanırım. O kadar etkiliyor mu ya gerçekten? UV'nin az da olsa performansı düşürme olasılığı var mı?
Yok düşürmez. Ve evet. UV inanılmaz iyi soğutabiliyor. Ben -185 veriyorum İ9 13950HX işlemcime. Isınmıyor ciddi ciddi.

Advanced BIOS olabilir hocam. Çoğu MSI'da açık oluyormuş sanırım. Deneyeceğim şimdi bakalım var mı yok mu diye.

Siz cihazınızı mı sattınız? Sanki MSI cihazınız yoktu? Ben yanlış hatırlamıyorumdur umarım.

Yok hocam. 2 senedir bu cihazı kullanıyorum. Öncesinde yaklaşık 10 sene kadar i3 2100 bir masaüstü kullandım, ne maceralar yaşadım onunla.

Advanced BIOS varmış hocam. Macun yeniledikten sonra konu açarsam bana yardımcı olma şansınız var mı? Bu tarz OC, UV tarzı işlerden hiç anlamıyorum neredeyse. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…