Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Hocam bu Prime95'i kullanmam mı lazım illa. Hiçbir şey anlamadım. Mala anlatır gibi anlatma şansınız var mı yapmam gerekenleri Diğer konuya yazacaktım buraya yazmışım yanlışlıkla.

Onu arttırabilirsiniz bu arada haberiniz olsun.

Hocam benim problemim sanırım termal macun kaynaklı. Bilgisayarım Legion 7 görece kaliteli bir laptop. Alalı bir yıl oldu 2-3 aydır böyle. Tek korkum bu sorunun termal macun kaynaklı değil donanımsal olması. Onu arttırabilirsiniz dediğiniz kısım sanırım ekran kartı kullanımı nasıl arttırabilirim? Arttırırsam muhtemelen daha çok ısınıp zarar görme riski olacak. Bilmediğim için çok soruyorum kusura bakmayın.

Hocam bu Prime95'i kullanmam mı lazım illa. Hiçbir şey anlamadım. Mala anlatır gibi anlatma şansınız var mı yapmam gerekenleri Diğer konuya yazacaktım buraya yazmışım yanlışlıkla.
Prime95 üzerinden stres testi yapmalısınız. Onun öncesinde ise ThrottleStop Limits sekmesini temizlemeniz lazım. Testi 2 dakika yapın ve ThrottleStop Limits sekmesini açın.

Prime95'te Torture test üzerinden yapacaksınız. Onu bulun sonra yapın. Biraz güçlü bir FFT seçin.

Çok detaylı hocam bu kısa özeti var mı? Termal macun+fan temizliği+UV yeterli mi?

Böyle hocam.

Hocam peki bu voltaj kilidini nasıl açabilirim? Bu konu maalesef işe yaramadı

Vars dosyasını oluştururken hata veriyor. @403976 @erengore

Advanced BIOS ile alakası olabilir mi?

Çok detaylı hocam bu kısa özeti var mı? Termal macun+fan temizliği+UV yeterli mi?
Evet en iyi çözümlerden biri olur.
Hocam sistem epey Throttle oluyor da bazı şeyleri ayarlayamadığından olmuş. En yüksek performansta değil, değil mi? Sistem performans uygulamasından bahsediyorum.
Zaten Advanced BIOS'un var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…