Rehber ThrottleStop ile undervolt

@retiredtechnpt hocam i5 8300H için Turbo Boost long short ve time değeri en optimum değer nedir ve neye göre ayarlıyoruz açıklayabilir misiniz?​

Konuyu biraz sabote ediyor gibiyim lakin paylaşmadan da geçemeyeceğim. Bir kaç arkadaş Undervolt kilidi olduğundan dolayı ThrottleStop'u kullanamamış. Ben de Undervolt kilidini açmak için rehber hazırladım bakabilirsiniz imzamdan. Dell G3 dışındaki modellere de geçerli bir işlem ufak bir farklılıkla.

Benim sorunum undervolt değil de Turbo Boost Power limits değiştirsem de işlemci Volt'u maximum 45 geliyor 45i geçmiyor ayrıca prochot değeri 95 de sabit ayarlasam da 95de kalıyor.

Hocam, çok fazla throttling çeşiti var. Bunları anlatabilir misiniz?
Özellikle Current/EDP limit Throttling. Kendisini işlemciminin hızını benchmark ve stres testlerinde 4.3'e kitliyor ve nasıl açacağımı bulamıyorum. (Normalde 5.1'e kadar çıkması lazım.) Ayrıca internette ne olduğuna dair kesin bir bilgi edinemedim.

Ben undervolt işlemini XTU üzerinden yaptım. Sizce throttlestop ile yapmak mı daha sağlıklı olur yoksa XTU iyi midir? BİOS ayarlarında XTU için özel ayar olmasından dolayı tercih ettim.

Hocam ilk olarak 5.1GHz diye pazarlanan islemci butun corelar calisiyor iken 5.1'e cikamaz.
Ornegin i5 9300H islemcisi 4.1GHz diye pazarlanan bir islemci ve sitede de 4.1GHz oldugu yaziyor fakat Intel butun core'lar calisiyor iken bunu 4.0GHz olarak sabitlemis. Kendi cihaziniz icin kac core'da icin verilen maximum frekans limitlerini arastirmanizi oneririm. Bazi 8 core modellerde mutli core frekansi 5'lerden 3'lere kadar inebiliyor.

Throttling Limitlerini en iyi Intelin sitesinde anlarsiniz.
(Ingilizce bilmiyorsaniz Google Translate'e linki yapistirarak butun siteyi Turkceye cevirebilirsiniz. Cumleler anlamlarini fazla kaybetmiyor.)

Teşekkürler hocam bu sayfaya bakmıştım.
Sanırım tüm çekirdekler çalışırken 4.3'e kitli benimki.
İşlemcim 10875H. ThorttlingStop programı ile yazdıklarınızı denedim ama Core ve Cache'i ayrı ayrı bulmak çok zor. Testte devamlı hata veriyor.
Ben XTU ile yaptım. -50 mV olarak yaptım. Birini yapınca öbürü de aynı değere geliyor zaten.

XTU ile yapmak bu program ile yapmak kadar etkili mi?

Bugün bir kaç benchmark, stres testi vs. yaptım. Bir sıkıntı çıkmadı.
Fakat benim asıl amacım pil süresini uzatmaktı. Oyuncu laptopu olduğu için pil sürem çok kısa. (3-3.5 saat.) Yaptığım işlem bu süreyi yarım saat kadar uzattı.
Sizce daha başka ne ayar yapabilirim? XTU veya ThrottleStop ile.

Ayarlari hangi programdan yaptiginizin onemi yok. Her iki sekilde de islemciye -50mV yaptiysaniz -50mV oluyor. Batarya suresi icin islemciden ziyade ekran, klavye parlakligi ve Windows uygulamarina bir bakin. Zamaninda bu rehberi yazmistim belki yardimi dokunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…