Rehber ThrottleStop ile undervolt

@retiredtechnpt öncelikle rehber için çok teşekkürler. Daha önceki i5 9300H rehberinizde XTU ile ayar yapmayı denedim ancak bir sonuç alamadım. ThrottleStop ile undervolt yaptığımda sonuç alıyorum. Size bu konuda bazı sorularım olacaktı. İlk olarak ben undervolt işleminde mavi ekran çıkmasını beklemeden -0.100v altı bir değerde kullanıyorum cache ve core yi. Acaba bu şekilde yapmam gerekli stabilite testlerini yapmam kaydıyla bir sorun oluşturur mu benim için? Diğer bir sorum da bu undervoltage ayarlarını örneğin sadece oyuna girerken kullansam programı açıp, günlük kullanımda stok ayarlarla devam etsem işlemci için bir problem oluşturur mu? (arada normal voltaj, arada az voltaj durumu) Birde undervolt ayarını siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve bu süre zarfında herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

TS Bench'den hata almadiysaniz ve benzeri diger stabilite testleri de pozitif ise bir sorun olmaz.

Arada ac kapa yapmak bir soruna yol acmaz fakat oyunun ortasinda acmaya kalkarsaniz mavi ekran alabilirsiniz. Oyuna girmeden once/sonra acin. Islemci tam gaz calisirken voltaj ayarina dokunmak olmaz.

Cihazi aldigim gunden beri (~1 yil gecti.) undervolt ile kullaniyorum. Bir defasinda Core ve Cache'e 200-300 gibi degerlerle undervolt denedigim icin cihaz art arda mavi ekranlar verdi ve Windows bozuldu. Tekrar format atmam gerekti. Bunun haricinde baska bir sorunla karsilasmadim. Hala undervolt ile kullaniyorum.

Teşekkür ediyorum cevabınız için. i5 9300H için undervolt yapmadan kullanmak cihazın ömrünü yarı yarıya düşürecek sanırsam dolayısıyla yapmaya mecburuz gibi.
Size bir soru soracaktım. ThrottleStop ekranında yer alan Turn On butonunun herhangi bir işlevi bulunuyor mu acaba yapacağımız undervolt işlemi için?

Bu rehberi hazırladığın ve benim gibi birçok kişiye yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. i5 9300H kullanıyorum 95 derece ulaşan ve Cinebench R20 testinden 1650 puan alan işlemcim şu an itibarıyla 75-84 derece arasında geziyor ve Cinebench R20 testinden 1977 puan alıyor. İşlemcimin düşük puan alması ve sıcaklık değerlerinin yüksek olması çok kafama takılıyordu ve şu an sorunum çözüldü, çok sağol.

Ayarlarım :
CPU Core -261mV
Cpu Cache - 151mV
Turbo Boost Long Power Max 45
Turbo Boost Short Power Max 80
Turbo Time Limit 80

Mavi ekran veya herhangi bir sorunla karşılaşmadım, sadece CPU Cache kısmını -200mV yapınca bilgisayarım dondu restart atarak stabil ayarlarına geri döndürdüm ve şuan tüm teslerini bitirdim gayet stabil, sıcaklık değerli olsun performans olsun çok memnunum.
Modern islemcilerde o buton bir ise yaramiyor diye okumustum. Kendi testlerimde 'on' ile 'off' arasinda performans/sicaklik farki gozlemlemedim.
Sadece uygulamanin 'icon' rengi yesil olsun diye 'on' yapiyorum.
Eki Görüntüle 624857
Tüm bu işlemler bir problem çıkartmadı ama şöyle bir sorunum var bilgisayarı güç tasarrufu moduna aldığım anda mavi ekran yiyorum. Bilgisayarı sıfırla seçeneğinden bilgisayarı sıfırladım fakat şuanki bilgisayarın üzerindeki windows üzerinden sıfırladım yenisini mi indirmem gerekiyor kafam çok karışık.

Hocam dediklerinizi yapıyorken pc donmaya başladı ne yapabilirim? Programa giremiyorum?
Hocam hallettim ama sıcaklıklarım normale göre arttı.

ThrottleStop.ini isimli dosyayi silerseniz ThrottleStopta yaptiginiz ayarlar silinir. Sildikten sonra "Yeniden Baslat" ile cihazi kapatip acin.
Hala programi acamiyorsaniz sorunun kaynagini aramak yerine temiz format atmak daha hizli bir cozum olur. Undervoltdan kaynakli sorunlari bulmak hayli zordur. Herhangi bir Windows ya da program dosyasi bozulmus olabilir.

Hocam fabrika ayarlarına döndürüyorum şu anda. Sadece programı açarken sıkıntı oluşuyordu, bilgisayar donuyordu ama son açtığımda herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Ayarları da kendisi sıfırlamıştı. Sıcaklık sorunu baş gösterdi eğer olmazsa temiz format atacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…