Çözüldü ThrottleStop undervolt sonrası cızırtı ve mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

person1140

Hectopat
Daha fazla  
ThrottleStop uygulaması için performans amaçlı ayarlar yaptım. CPU cache ve CPU Core için -60.5v ayarladım. Ama uyguladıktan 30 saniye sonra cızırtı ile mavi ekran verdi. Sebebini anlayamadım. Mavi ekran olduğunda Turbo off profilini kullanıyordum.
Laptop Monster Tulpar T7 v25.1 ve işlemcisi Intel Core i7-11800H
Bilen biri yardımcı olabilir mi?
Turbo off:

4600 MHz:

Dosya Ekleri

• 3.jpg
    84 KB · Görüntüleme: 19
  • 4.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Turbo kapalıyken zaten VID değeri düşük oluyor üstüne UV yapıldığında mavi ekran kaçınılmaz, işlemcinin allcore GHz değeri 4,2 yanlış görmediysem yani 4200'lük bir profilde uygun olur.

Macun güzel bu arada, normalde Monster MX4 kullandığı için sıcaklık değerlerine pek bakmadan direkt öyle yazdım kusura bakmayın.

YouTube'da ilgili videolar bulunuyor hocam, gücü çok düşürdüyseniz çökmeler mavi ekranlar gayet normal. Yapımcıda buna benzer hataların olabileceğini belirtmiş. ThrottleStop yaptıktan sonra sürekli mavi ekrana düşüyorsa güvenli mod dan programı kaldırıp veya tekrar ayarlarsanız düzelir.

9.6 sürümünü indir, Turbo kapalı UV mantığı nedir? Herhangi bir sorun yok macunu daha kaliteli bir macunla değiş ve Turbo kapalı UV yapma.

9.6 sürümünü indir, Turbo kapalı UV mantığı nedir? Herhangi bir sorun yok macunu daha kaliteli bir macunla değiş ve Turbo kapalı UV yapma.
Macunu daha bugün değiştirdim. Bu konudaki termal pedi kullandım.
Honeywell PTM7950 faz değişimli termal ped incelemesi

Sıcaklıklarda çok problem yok aslında ben sadece oyunlarda performans arttırnak için profillere en iyi değerleri bulmaya çalışıyorum. O zaman sadece turbo off olmayan 3900, 3400 ve 4600 MHz profilleri var onalra uygulasam yeterli olur sanırım.

Turbo kapalıyken zaten VID değeri düşük oluyor üstüne UV yapıldığında mavi ekran kaçınılmaz, işlemcinin allcore GHz değeri 4,2 yanlış görmediysem yani 4200'lük bir profilde uygun olur.

Macun güzel bu arada, normalde Monster MX4 kullandığı için sıcaklık değerlerine pek bakmadan direkt öyle yazdım kusura bakmayın.

Çözüm

Ne kusuru hocam sağ olun dediğiniz gibi Turbo off da oluyor diğerlerinde olmadı şimdilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…