Thumbnail tasarlayarak para kazanmak mümkün mü?

erdgnoztrk60

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, oyun almak veya oyunlarda almak istediğim bazı itemlar için para kazanmak istiyorum. Ailem oyun konularında para harcamamı istemiyorlar. Belki kendim kazanırsam sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bu yapacağım işi bir hobi olarak yapmak istiyorum. Aklımda thumbnail yapmak var hedefliyorum. Hiç yapmadım ama eğlenceli olacağını düşünüyorum.
Fakat, daha önce hiç yapmadım ve öğrenmek istiyorum.
1.sorum: Başka bir öneriniz var mı?
2.sorum: Thumbnail yapmak için ücretsiz ve kullanışlı bildiğiniz bir uygulama var mı?
3.sorum: Öğrenmem ortalama ne kadar zamanımı alır, çok zorlar mı beni?
4.sorum: Öğrenirsem benim için faydası olur mu?

Cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler!

Evet mümkün ancak sandığınız kadar kolay değil. Bir freelance sitesine kaydolmanız lazım, uygun fiyatla güzel iş yapabilmeniz lazım çünkü rekabet çok fazla var. Bir de portfolyonuz için örnek çalışmalar yapmanız iyi olur çünkü iş yaptıracak kişi önceden yaptığınız çalışmaları görmek isteyecek, siz de yeni başladığınız için en azından ne türde işler çıkartabileceğinizi gösterebilmiş olursunuz. Ücretsiz ve kullanışlı bir web sitesi Photopea olabilir.

Cevabınız için teşekkürler!
Henüz 16 yaşındayım çok bir beklentim yok en azından hobi olarak ve ayrıca biraz da para kazanmak istiyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mıdır thumbnailden başka?

Son düzenleme:
Hocam hevesinizi kırmak istemem ama insanlar artık öyle şeylere para ödemiyor, yapay zekaya 3-5 komut girip yaptırıyorlar veya kendileri yapıyorlar ki zaten thumbnail denen şeyin olabildiği kadar basit ve göze hitap eden bir şey olması gerekiyor yani çok çabaya gerek yok. Eskiden olsa her şey Photoshop'tan el emeğiyle yapılıyordu ama artık Photoshop'ta bile yapay zeka var, seçim aracıyla istediğin yeri seçip 5 saniyede komut giriyorsun yapıyor her şeyi hatta alternatiflerini çıkarıyor. Bence farklı bir alana yönelmeyi deneyin. Elle yapılmış grafik tasarımlı thumbnail'lar artık iş görmüyor.

Discord üzerinden ilanlar oluyor. İnsanlar mesela Roblox'ta yaptıkları oyun için thumbnail istiyorlar oradan iş yapmayı düşünüyorum alslında.
Orada gördüğün tarzda tasarımlar için Photoshop programına epey hakim olman lazım ve o da yetmiyor 3D modelleme programları da kullanman gerekiyor. Yani o da yapılacak şey değil. Diyelim her şeyi öğrendin artık hazırsın, bu sefer de müşteri bulamayacaksın çünkü büyük YouTuber'lar zaten anlaşmalı yaptırıyordur onlara ulaşamazsın. Küçükler de para ödemez zaten adam kendi zor kazanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı