Thumbnails kullanmayan telefon önerisi

Karayel51

Hectopat
".thumbnails" diye bir dosya var. Sanıyorum ki ön izleme falan oluşturuyormuş galeride. Her neyse bazı cihazlarda bu yokmuş ya da böyle çalışmıyormuş. Bu dosyanın bulunmadığı veya bundan farklı bir sistemde çalışan telefon önerisi bekliyorum. Örnek vermek gerekirse Sony Xperia ve Samsung J serisi böyle çalışıyor. Fiyat limitim 3.000 ama 4.000 TL de olur.

O dosyanın size ne zararı varki? 3-4 MB gibi bir yer kaplıyor telefonda ve windows bile bu sistemi kullanıyor. Eğer bu dosya olmasa galeriye girdiğinizde fotoğrafları anlık olarak göremezsiniz sanki internetten bakıyor gibi 3-4 saniye içinde yüklenir. IOS'ta nasıldır bilmiyorum ama tüm android telefonlarda bu klasör bulunur, eğer göremiyorsanız o klasör kullanıcıya gizlenmiştir. Olmama ihtimali yok.

Annotation 2020-03-05 180955.png

9 GB oluyor o dosya. Silinmiyor. Bilgisayardakini bilmiyorum da telefondaki. 2 tane var ama 9 GB olan gizli. 3 MB olan gözüküyor.
Temizlik programları ile denediniz mi? Şimdi kendi telefonumdan kontrol ettim galaxy m30s. 110 MB yer kaplıyor. Bu değer kaç fotoğraf olduğuna bağlı olarak değişiyor ama 9 GB olmasına imkan yok. Klasörü sildim hiçbir hata vermedi. Eğer temizlik programları da silmiyorsa bilgisayarınıza bağlayıp elle silin ya da farklı bir dosya yöneticisi ile deneyin.

Açıkçası telefonu bilgisayara bağlayıp denemedim denenebilir bu konuda teşekkür ederim.

Haklısınız hafızası yüksek telefonlar var ama ona göre de doluyor.

Şimdilik bulabildiğim tek çözüm her sene fotoğrafları yedekleyip silmek. Fotoğrafları kopyala yapıştır yapınca görüntü kalitesi düşüyor böyle olunca da. Google Drive'a yedekleyip silmek bir çare. Eğer yeni alacaksam böyle şeylerle uğraştırmayan marka model var mı öğrenmek istedim açıkçası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı