Thunderbolt 2 veya 3 RTX 3070 besler mi?

olcanasqar

Centipat
Makaleler
1
Dün iMac ile ilgili bir eGPU konusu açmıştım. Oradan sonra Thunderbolt 2 ve 3'ü daha detaylı araştırdım. Yeni RTX serisi ile ilgili bir sorum var. 2014 Macbook Pro'nun Thunderbolt 2'si veya 8. Nesil işlemcili Acer Swift 3'ün Thunderbolt 3'ü RTX 3070 kartını besleyebilir mi?

Nvidia RTX kartlar macOS işletim sistemleri ile uyumlu değil. GTX kartlar için ise 10.13.6 sürümü en son desteğe sahip.
Uyumluluk için eGPU'da AMD kartları tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

eGPU olarak desteklenen GPU'lar.

Darboğaz kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum. 40 Gbps Thunderbolt 3 portu, PCI Express 3.0 x4'e eşit.

Darboğaz kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum. 40 Gbps Thunderbolt 3 portu, PCI Express 3.0 x4'e eşit.

Darboğaz tabii ki olacak ancak ben ne seviyede olacağını merak ediyorum. Eğer darboğaza rağmen yüksek performans alabiliyorsam kullanılabilir.
Nvidia RTX kartlar macOS işletim sistemleri ile uyumlu değil. GTX kartlar için ise 10.13.6 sürümü en son desteğe sahip.
Uyumluluk için eGPU'da AMD kartları tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

eGPU olarak desteklenen GPU'lar.
Zaten büyük ihtimal Windows 10 kurup çalıştırırım.

Darboğaz olması kesin artık.

Darboğaz olması kesin artık.
1599210173651.png

Nvidia bile "RTX 2080 Ti'dan daha hızlı." diyorsa. Evet 40 GBPS (TB3) ile bile kesinlikle darboğaz yaşanır. Artı, harici monitör kullanılmazsa aynı bant genişliği notebook'un ekranına görüntü taşımak için de kullanılıyor. Eğer öyle olursa 10-15% de oradan kayıp yaşanıyor.

Eki Görüntüle 657531

Nvidia bile "RTX 2080 Ti'dan daha hızlı." diyorsa. Evet 40 GBPS (TB3) ile bile kesinlikle darboğaz yaşanır. Artı, harici monitör kullanılmazsa aynı bant genişliği notebook'un ekranına görüntü taşımak için de kullanılıyor. Eğer öyle olursa 10-15% de oradan kayıp yaşanıyor.
Hocam yüzde kaç performans kaybı yaşanır?

Eki Görüntüle 657531

Arkadaşa noktası virgülüne kadar katılıyorum.Aynı şeyleri yazacaktım.Böyle yararlı konuların sayısı forumda iyice artık umarım.

Tam bir değer vermek zor ancak fikir vermesi açısından anakarta doğrudan bağlanan RTX 2070, Unigine Heaven Extreme testinde 3881 puan alırken; eGPU(TB3) RTX 2080, 3045 puan almış.
1599210707387.png
Ayrıca bu değerler harici monitör üzerinden.

Dahili ile harici ekran arasındaki fark ise böyle;

RTX 2080Ti eGPU.
1599210776540.png

Yeşil olan dahili monitör, mavi olan ise harici monitör üzerinden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı