Thunderbolt 4 to HDMI ve DisplayPort kablo önerisi

Acer Nitro 5 AN515-58-79YK

var ve hdmi 2.1 ve aşağıdaki usb-c özellikleri var. DP var diye gözüküyor ama 10gbps'ye kadar diye birşey yazıyor o DP ile alakalımı bilemedim bir yardımcı olur musunuz.
pusat usb-c/DP alırsam çalışır mı? Mini DP yok ve çok yeni model bir laptop.
2.si benim 1080p 240 hz monitörüm var onda bu kablo iş görür mü?
1706639275156.png

Acer Nitro 5 AN515-58-79YK

Var ve HDMI 2.1 ve aşağıdaki USB-C özellikleri var. DP var diye gözüküyor ama 10Gbps'ye kadar diye bir şey yazıyor o DP ile alakalımı bilemedim bir yardımcı olur musunuz?
Pusat usb-c/DP alırsam çalışır mı? Mini DP yok ve çok yeni model bir laptop.
2.si benim 1080p 240 Hz monitörüm var onda bu kablo iş görür mü?
Eki Görüntüle 2102398

Thunderbolt 4 desteği var. 10 Gbite kadar sadece USB veri aktarım hızı sunuyor. Thunderbolt 4 destekli sürücüyle dock station ve DP kablo kullanırsanız 40 Gbit/s'e kadar hız alabilirsiniz. Bu laptoplarda Type-C portu ayrıca DP özelliğine sahiptir. Bu sebeple DP olarak gösteriyor. Ayrıca NVIDIA denetim masasında da PhysX ayarlarının orada HDMI ve DP (Type-C) bağlantıyı gösteriyordur. Sorun yaşamadan kullanabiliyor olmanız gerek.

1706646343553.png

Görselin kaynağı: Nitro 5 AN515-58 - Tech Specs | Laptops | Acer United Kingdom

Thunderbolt 4 desteği var. 10 Gbite kadar sadece USB veri aktarım hızı sunuyor. Thunderbolt 4 destekli sürücüyle dock station ve DP kablo kullanırsanız 40 Gbit/s'e kadar hız alabilirsiniz. Bu laptoplarda Type-C portu ayrıca DP özelliğine sahiptir. Bu sebeple DP olarak gösteriyor. Ayrıca NVIDIA denetim masasında da PhysX ayarlarının orada HDMI ve DP (Type-C) bağlantıyı gösteriyordur. Sorun yaşamadan kullanabiliyor olmanız gerek.

Eki Görüntüle 2102493

Görselin kaynağı: Nitro 5 AN515-58 - Tech Specs | Laptops | Acer United Kingdom
Tamamdır çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak thunderbolt4 var ama alacağım kablo thunderbolt3 to DP 1.2 . Acaba soeun oluşur mu? (Laptopu bozma vs.) Yada görüntüde başka bir sorun? Cevabınız için minnettarım.

Tamamdır çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak Thunderbolt4 var ama alacağım kablo Thunderbolt3 to DP 1.2. Acaba soeun oluşur mu? (Laptopu bozma vs.) Ya da görüntüde başka bir sorun? Cevabınız için minnettarım.

Bozma gibi sorunlar oluşturmaz. Sadece versiyon farkı var arada. Thunderbolt 3 ile 20 Gbit/s hıza ulaşabiliyor. Bu da HBR2 yani DP 1.2'nin sınırına ancak dayanıyor. HBR2 DP ile 8 bit renk derinliğinde 280 Hz alınabilir. 10 bit renk derinliğinde ise 200 Hz civarı alınabilir. Yani HDR gibi özellikleri açmazsanız 240 Hz alabilirsiniz.

Bozma gibi sorunlar oluşturmaz. Sadece versiyon farkı var arada. Thunderbolt 3 ile 20 Gbit/s hıza ulaşabiliyor. Bu da HBR2 yani DP 1.2'nin sınırına ancak dayanıyor. HBR2 DP ile 8 bit renk derinliğinde 280 Hz alınabilir. 10 bit renk derinliğinde ise 200 Hz civarı alınabilir. Yani HDR gibi özellikleri açmazsanız 240 Hz alabilirsiniz.
Çok teşekkürler. O özellikleri nereden ayarlayabilirim? Nvdiadan mı yoksa momitör panelinden mi?

Çok teşekkürler. O özellikleri nereden ayarlayabilirim? NVIDIA'dan mı yoksa momitör panelinden mi?

Masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayalarına girin. HDR menüsünü göreceksiniz orada. Direkt olarak kapalı yapın. Ayrıca monitörünüzün ayarlarında da HDR menüsü varsa orada da kapatın.

Paugge CDP14-PRO 1.4 mu? Yoksa Pusat USB-C to DP 1.2 mi? Tercih edersiniz?​

Pusat kablo kullanıyorum ben memnunum. Malzeme kalitesi açısından iyi fakat DP 1.2 değil bu kablo. Ben aldığımda DP 1.4 yazıyordu. Paugge kabloyu da alabilirsiniz. Eh işte denilecek kadar kalitesi vardır.

Pusat kablo kullanıyorum ben memnunum. Malzeme kalitesi açısından iyi fakat DP 1.2 değil bu kablo. Ben aldığımda DP 1.4 yazıyordu. Paugge kabloyu da alabilirsiniz. Eh işte denilecek kadar kalitesi vardır.

Ben kabloyu aldım ama şöyle bir sorun oldu, her şey düzgün çalışıyor gibi 240Hz falan çalışıyor ama HDMI taktığımda NVIDIA denetim masasında ekran kısmı oluyor ama Pusat usb-c/DP yi takınca gelmiyor.
(görsel yüklenemiyor)

Ben kabloyu aldım ama şöyle bir sorun oldu, her şey düzgün çalışıyor gibi 240Hz falan çalışıyor ama HDMI taktığımda NVIDIA denetim masasında ekran kısmı oluyor ama Pusat usb-c/DP yi takınca gelmiyor.
(Görsel yüklenemiyor)

1706981483739.png

NVIDIA denetim masasında bu menüde DP çıkışı ya da Type-C çıkışı göstermiyorsa harici ekran kartınızdan çalışmıyordur. Dahili ekran kartınızdan çalışıyordur. Bu sebeple ekran ayarları değiştirilemez. Birçok laptop Type-C üzerinden harici ekran kartı ile görüntü vermiyor maalesef. Harici Ekran kartı ile görüntü verirse o zaman NVIDIA panelinden değiştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00