Thunderbolt 4 Type-C girişinden harici monitöre görüntü alınır mı?

lAlpsl

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda Type-C / Thunderbolt 4 girişi var. Dönüştürücü ile harici monitör bağlayabilir miyim?
Bu monitörü genişlet şeklinde kullanabilir miyim?
En fazla kaç Hz destekler?
Hepinize teşekkürler şimdiden.

Araştırdığım kadarıyla Display Port protokolü var Thunderbolt 4 portunda. Bu durumda eğer monitörünüzde Tip-C girişi varsa dönüştürücüye gerek olmadan, yoksa da Tip-C > DisplayPort kablo ile DisplayPort 2.0 standardında çözünürlük ve tazeleme hızı alabilmeniz gerek.

Bu da 8K @ 60 Hz (tek ekran) veya 4K @ 60 Hz (çift ekran) desteği anlamına geliyor. Tabii ki daha düşük çözünürlükte daha da yüksek tazeleme hızları mümkün. Yanlışım yoksa 1080p 240Hz desteklemeli.

Araştırdığım kadarıyla DisplayPort protokolü var Thunderbolt 4 portunda. Bu durumda eğer monitörünüzde Tip-C girişi varsa dönüştürücüye gerek olmadan, yoksa da Tip-C > DisplayPort kablo ile DisplayPort 2.0 standardında çözünürlük ve tazeleme hızı alabilmeniz gerek.

Bu da 8K @ 60 Hz (tek ekran) veya 4K @ 60 Hz (çift ekran) desteği anlamına geliyor. Tabii ki daha düşük çözünürlükte daha da yüksek tazeleme hızları mümkün. Yanlışım yoksa 1080p 240Hz desteklemeli.

Çok teşekkür ederim. Bu durumda bilgisayarıma 1 tane Type-C ve 1 tane HDMI girişli olmak üzere 2 farklı monitör bağlayabilmem mümkün değil mi? 3 monitör olarak kullanabilirim yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. Bu durumda bilgisayarıma 1 tane Type-C ve 1 tane HDMI girişli olmak üzere 2 farklı monitör bağlayabilmem mümkün değil mi? 3 monitör olarak kullanabilirim yani.

DP portun doluysa Type-C to HDMI bu kabloyu kullanman gerekir. 1080P'de 144Hz desteklediği belirtilmiş.

DP portun doluysa Type-C to HDMI bu kabloyu kullanman gerekir. 1080P'de 144Hz desteklediği belirtilmiş.

DP portu yok bilgisayarımda, laptop kullanıyorum 1 tane Type-C / Thunderbolt 4 ve bir tane de HDMI girişi bulunmakta. Ondan dolayı o girişleri sayarak laptopun ekranı dahil 3 monitör aktif kullanabilir miyim diye sordum 😊

DP portu yok bilgisayarımda, laptop kullanıyorum 1 tane Type-C / Thunderbolt 4 ve bir tane de HDMI girişi bulunmakta. Ondan dolayı o girişleri sayarak laptopun ekranı dahil 3 monitör aktif kullanabilir miyim diye sordum 😊

Ben elinizde monitör var nasıl bağlantı yaparım şekli soruyorsunuz sandım.

Sorunuza gelirsek. Her çıkıştan görüntü alabilirsiniz. Doğal olarak monitörlerde 1 HDMI 1 DP girişi oluyor. 2 monitör kullanabilirsiniz. Laptopun ekranı dahil olursa 3 ekran çalışır.

Ben elinizde monitör var nasıl bağlantı yaparım şekli soruyorsunuz sandım.

Sorunuza gelirsek. Her çıkıştan görüntü alabilirsiniz. Doğal olarak monitörlerde 1 HDMI 1 DP girişi oluyor. 2 monitör kullanabilirsiniz. Laptopun ekranı dahil olursa 3 ekran çalışır.

Teşekkür ederim.

Type-C to DP kullanabiliyorsun. PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO - Vatan Bilgisayar örnek olsun.
Laptop 120Hz üstü port kilidi yoksa istediğin Hz'yi alırsın.

Thunderbolt 4 Full-function mevcut USB-C to DisplayPort yapsam 3070 Ti çalışır mı? MUX Switch açık monitörü kullanabilir miyim? Laptop modelim Acer AN-515-58
Aldığım ürün :Amazon.com.tr

Thunderbolt 4 Full-function mevcut USB-C to DisplayPort yapsam 3070 Ti çalışır mı? MUX Switch açık monitörü kullanabilir miyim? Laptop modelim Acer AN-515-58
Aldığım ürün:Amazon.com.tr

Böyle bir uyarı aldım BIOS'tan harici ekran kartını aktifleştirirken.

Aldığım ürün:Amazon.com.tr

Böyle bir uyarı aldım BIOS'tan harici ekran kartını aktifleştirirken.

Bu arada kullanım kılavuzunda bu şekilde yazıyor ne yapmalıyım.

Dosya Ekleri

• 1709763840336.png
    1709763840336.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 113
  • laptop.jpg
    laptop.jpg
    98,7 KB · Görüntüleme: 108
  • 1709764550008.png
    1709764550008.png
    187,3 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Bu arada kullanım kılavuzunda bu şekilde yazıyor ne yapmalıyım.

Gördüğüm kadarıyla HDMI portu ekran kartına bağlı. Yanındaki büyük siyah ne onu anlayamadım. Type-C'nin ekran kartına bağlı olması gerekirdi. Bu yüzden hata alıyorsun. Type-C işlemcinize bağlı. Type-C ekran kartına bağlı olmadığından MUX açtığında görüntü gelmiyor haliyle.
Type-C'yi CPU'ya bağladığınızda verim mi kaybediyorsunuz? Neden MUX kullanmak istediğinizi açıklar mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı