Harvey Specter
Hectopat
Sizce mühendislik okuduktan sonra THY akademisine girmek mi? Yoksa direkt pilotaj okumak mı? THY akade misinin ilerleyen zamanlarda kapanma gibi bir durumu var mı?
THY'nin 10 yıllık büyüme planına göre akademi işi kolay kolay (ekstrem bir durum olmadığı sürece, COVID gibi) kapatılmaz. Pilot ihtiyacı çok fazla var. Dolayısıyla ben olsam cebime mühendisliği koyup akademi denerdim çünkü pilotlukta elenebileceğin birçok faktör var. Bu işi yapamayacak bir sağlık sorunun olursa mühendislikten devam edersin.
Tanıdığım 10 pilottan 7-8'i direkt pilot olan kişiler değildi, farklı farklı bölümlerden B planı olarak pilotluğa geçmiş kişilerdi.
Maaşlar da sabit kalmıyor, artıyor. Burslu pilotaj kazanırsan okunabilir ama diğer türlü de zaten uçuş okuluna masraf yapacaksın.Bu günün kuruyla 40.000 TL'ye yakın para demek oluyor
Kesinlikle üniversitede sana garanti olacak bir bölüm oku ve sonrasında pilotaj oku. Önce kendini garantiye al. Sektörde ne olup ne olmayacağını bilemezsin.Sizce mühendislik okuduktan sonra THY akademisine girmek mi?
Kesinlikle üniversitede sana garanti olacak bir bölüm oku ve sonrasında pilotaj oku. Önce kendini garantiye al. Sektörde ne olup ne olmayacağını bilemezsin.
Ben bu hayatta pilottan başka bir şey olamam başka da iş yapamam diyorsan ancak pilotaj bölümü okumalısın
Üniversitede pilotaj okursan elinde sadece pilotaj diploman olur. Herhangi bir havacılık dünyasındaki gerilemede etkilenebilirsin iş bulma konusunda. Bu sefer başka iş bulmakta da zorluk çekebilirsin. Çünkü pilotaj okuyup mezun olunca bir iş garantisi yok. Tabii normal bölümler için de yok ama havacılık sektörü biraz dar malum. Şirketler ilan açmadığı sürece başvurma şansın bile olmuyor.
Tabii bu benim düşüncem. Sen eğer dersen ben pilotluktan başka iş yapmak istemiyorum zaten dersen konu başkaböyle arkadaşlarım da var oradan biliyorum
![]()
Anladım kaptanım. Teknikten(4yillik) pilotluga geçme konusunda değerli fikirleriniz nelerdir? Mühendislik oku öyle geç diyen çok fakat muhendisliklerin hali de ortada açıkçası. Bunu sormak istedim teşekkürler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.