THY'nin Boeing 737-800 Uçağı İnerken Lastiği Yandı

@Çılgın-Joe @(Ry)Zen'siz olmaz. sesi açabilirsiniz:)


@TheNBCSM hava meydanı için mesela nasıl bir tahminin olabilir? Pilotun iniş stilinin yanında tabi lastiklerin durumu da etkiler bunu. Eğer gözden kaçan bir deformesi varsa lastikten de kaynaklanıyor olabilir.
 
@Çılgın-Joe @(Ry)Zen'siz olmaz. sesi açabilirsiniz:)


@TheNBCSM hava meydanı için mesela nasıl bir tahminin olabilir? Pilotun iniş stilinin yanında tabi lastiklerin durumu da etkiler bunu. Eğer gözden kaçan bir deformesi varsa lastikten de kaynaklanıyor olabilir.

Selamlar,

Stajımın ilk yıllarında hava sahasını gezerken yer temizliği ve bakımı hakkında ufakta olsa bilgilendirilmiştik.
1-) Hava meydanında bir önce ki inen uçağın yaratmış olduğu veya getirmiş olduğu maddeler dolayısıyla bu tarz kazaların olabileceği.
2-) Çevre koşullarının hava sahasına inişi tehlikeye sokabilecek maddeleri taşıyabileceği
3-) Hava sahası zemininde gözden kaçan bozulmaların olması veya zeminin iyi temizlenmiş olmaması gibi.

Bu tarz bilgiler o dönem bizlere verilmişti bu bilgiler doğrultusunda bende fikrimi söyleyeyim dedim :)
 
@TheNBCSM yok doğru yerlere dokunmuşsun. İlk söylediğin madde zaten Ya-Ma-Ha diye adlandırılır. Yani Yabancı madde hasarı. Uçaklardan düşen parçalar, orada bulunan personel varsa onun düşürdükleri, hatta kuşların gelip attıkları vs. Bunlar özellikle motor hava alıklarını ve lastikleri çok etkiler. Üçüncü söylediğin ciddi bir personel hatası yüzünden olur. Çünkü pistler sürekli kontrol edilir. Çatlaklar, çökmeler, kaplamanın kalkması gibi. Eğer bunları kontrol etmekle görevlendirilmiş ekipler bunları kontrol etmez veya sallarlarsa pistin çökmesine kadar varan sorunlara sebep olabilirler.
 
Sadece Tomtesterom cümlesini anlamadım. O da zaten film gibi bir şey. Yani Uçuş ve tomtesterom : İstanbul havalimanı drifti.
Tom diye birisi, bu adam bu arada Belçika'da televizyonlarda baya ünlü birisi. Her türlü macera bundan soruluyor, bu programının adı da Tomtesterom. Bu programın bir bölümü var, Tom hiç pilotaj tecrübesi olmamasına rağmen 1 ay boyunca çok sıkı bir gelişmiş simülatör eğitimi alıyor ve kokpitte 2 pilot ve bir de kameramanla birlikte 737 uçuruyor.
İzleyebilmen için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Boeing 737 kullandığı kısım 32:52'de başlıyor. Kısa ama gayet sevdim ben bu bölümü. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı