2 senelik okumak kötüdür falan diyenleri çok ciddiye almamanı öneririm bu yüzden öncelikle bunu aklından çıkar zaten kendinde diyorsun benim 4 yıllık okumak gibi bir hayalim yok diye kararını vermişsin. İki yıllık bölümlere gelecek olursak iki yıllıklarda istihdam oranı ve maaşı en iyi olan iki alan var; teknik ve sağlık. Senin istediğin bölümde sağlık üzerine kurulu yani devlete atanma şansın var aynı zamanda özel sektörde de iş bulunabilen bölümlerden biri fakat burada önemli husus sensin. Sen ne olmak istiyorsun? Ne yapmak istediğin, hobilerin, zevklerin, çalışmak istediğin pozisyonlar gibi bu süreçleri iyi bir değerlendirip karar vermen gerekiyor sırf bu meslek iyi maaş kazanıp işe girmesi kolay diye seçip okursan çok fazla pişmanlık ve huzursuzluk yaşayabilirsin çünkü bu bölüm ileride senin mesleğin olacak bu yüzden iyi düşün ve karar ver ben neye ilgiliyim? Beni ne mutlu eder? Gibi sorulara cevap vermelisin. Emin ol sevdiğin bölümün maaşı veya istihdamı az olsa bile sen bu bölümün en iyisi olanlardan olabilirsin çünkü sevdiğin işi yapıyorsun.