Tıbbi sekreterlik okunur mu?

Hocam bir kaç teknik resim dersi izledim gölgeleme vesaire ve dedim ki ben cidden teknik resim olayını yanlış anlamışım, basitmiş sanırım makine okuyacağım bakalım.

Hocam birkaç teknik resim dersi izledim gölgeleme vesaire ve dedim ki ben cidden teknik resim olayını yanlış anlamışım, basitmiş sanırım makine okuyacağım bakalım.

İmkanın varsa biyor medikal, genetik, mekatronik gibi bölümleri okuyabilirsin. Şimdi makine mühendisi aşırı fazla ve vasıfsız. Depo girişine bile mühendis isteyen yerler var. Çoğuda masa başı birkaç çizim yapar maaş alırı yatarım düşüncesinde. Sanayi sitelerine düşmektense yabancı dilini geliştirip yurt dışında çalışabileceğin bir bölüm oku. İlla makine mühendisliği dersen ilk üç okulu seç.
Örnek istersen job.usa ile kariyerdeki ilanlar karşılaştır. Ülkede eğitim veren hocalarla yurtdışındaki istenen vasıflar görürsün.

Hocam makine de teknikerlik düşünüyordum ancak artık biyomedikal teknikerleriği düşünüyorum.

Hocam makine de teknikerlik düşünüyordum ancak artık biyomedikal teknikerleriği düşünüyorum.

İki yıllık mezunu kimse umursamıyor. Yakında çöpçülüğe bile 4 yıllık isteyecekler. Halka ilişkiler bitirmiş salağın teki gittiğim bir şirketin deposunda çalışıyor.

İki yıllık mezunu kimse umursamıyor. Yakında çöpçülüğe bile 4 yıllık isteyecekler. Halka ilişkiler bitirmiş salağın teki gittiğim bir şirketin deposunda çalışıyor.
Hocam o zaman size kalırsa herkes tıp hukuk okusun öyle olur mu? belki ben başka ülkede kariyer arayacağım? umutsuz olmamak lazım bu kadar da.

Ne alaka? Ben MYO mezunuyum, işletme müdürlüğü veya arge müdürü vb için MYO mezunu olduğun için olmaz deniyor. Halbuki birkaç senelik tecrübesi olan fabrika müdürü bile oluyor.
Zamanla acemilerden emir almak zor gelmeye başlarsa ya kendi işini açacaksın ya da boşta gezeceksin. Kaçınılmaz son bu. Çünkü altındaki eleman ben 4 yıl okudum 2 yıllıktan emir niye alıyorum diyecek ve ayağını kaydırmaya başlayacak.
Sırf 4 yıllık mezun diye maaşı senden 3-5 bin fark olduğunda sende iç geçirirsin. Hedefin düşük ve tatmin oluyorsan sen bilirsin.

4 yıllık okuyup kasiyerlik yapanlar varken neden 2 yıllıktan iş bulduğumda 4 yıllığın aldığı maaşı eleştireyim? o kadar akılsız mıyım? adam 4 yıl okumuş emek vermiş benden yüksek maaş almasında ne gibi bir anormal durum var? ne kadar emek o kadar yemek demişler, ben 4 yıllıkta belirli bölümler dışında mantıksız buluyorum, eskiden mantıklıydı ancak artık her önüne gelen mühendis, mimar boşta geziyorlar 4 yılım heba olsun da istemem, tıp, hukuk okuyana lafım yok zaten.

Son durum nedir hocam? Ne yaptınız?

Son durum nedir hocam? Ne yaptınız?
Ameliyathane hizmetleri kazandım hocam, diğer ismi cerrahi teknikerlik, yurt dışına şimdiden çıkmayı düşünüyorum özellikle Avrupa ve amerika'da bu mesleğe ihtiyaç var, İngilizce ve Almanca öğrenmeye özen gösterip gitmeyi düşünüyorum.

@353380 tıbbi sekreterliğe göre mantıklı seçim olmuş, hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…