TikTok kapansın

Tiktok'ta 4 katman var. Birinci katman cidden iyi içerikler çıkaran mizah anlayışları tavan kişiler. İkinci katman kekolar ve keko sevenler. Üçüncü katman dinciler ve dilenciler Allah'ını seven like atsın hediye atsıncılar. Dördüncü katman PUBG Mobile'cı, KPOP'çı -12 yaş tiplemeler. Bu saydığım 3 unsur 1'i etkiliyor sıkıntı orda. Bence kapansın vallahi genç kuşağını mal ediyor iyice.
 
O tarz canlı yayınları geçmek 1 saniye sürmüyor. Bunun için uygulamanın kapatılması mı istenir? Instagram’da 18+ içerik paylaşan sayfalar var diye Instagram’ı da kapatalım. Elimiz değmişken Youtube’u da kapatalım. Aile çocuğunu denetlemiyor, ergenler iradesine yenik düşüyor diye niye benim keyif aldığım uygulamanın kapanması isteniyor?
Bana göre hepsi kapansın umurumda değil. 1 değil 2 değil yeni nesil çocuklar aptallaştı iyice. Yeni nesil bunlar yüzünden bozuldu. Aile eğitimi diyeceksin şimdi biliyorum. Şimdiki nesil ailesini takmıyor bile.
 
Vallaha sokağa çıkıp bağırasım geliyor ya. Küçücük çocuklar "cellat(!)" ve "cemre(!)" denen kişilere düşkünler. Gerçek anne-babalarını unutup Cellat'a "cellat penim babam(!)" - "ceren penim annem(!)" diyorlar. Soracağım onlara;

Sizi o'nlar mı büyüttü? 9 ay karnında mı taşıdı? Sen doğarken o'nlar mı bekledi seni? Saydığım şeyleri senin gerçek annen, gerçek baban yaptı. Cellat sana bile bakmazken sana bakan, büyüten, 9 ay zorlukla karnında taşıyan bir anne-baban var. Sen onlara hakaret etmiş oluyorsun.

Karşılarına çıkıp bunları kulaklarına sokmamız lazım.
 
Bir şeyi yasaklamak ya da yasak getirmek çözüm değildir. TikTok kapatılınca sanki insanımız dört dörtlük birisi mi olacak? Gerekirse YouTube üzerinden bile yürütür bu işi, eğitim şart. Her şeyin başı eğitimden geçiyor, TikTok'un kapatılmasını ben de isterim ancak çözüm değil bu. Kaldı ki eğitimi geliştirelim diyen yok, TikTok'u kapatalım diyorlar. Nereden baksanız 10'da 10'luk bir mantık :D
 
TikTok'u kapatmak yerine, içerisinde bulunan küçük çocukları aileleri denetlese ve bununla uğraşmaktansa eğitim konusu ile uğraşsak daha iyi olmaz mı?

Bunlar sadece TikTok'ta yok, Instagram reels aynı tiplemeler ile dolu.
 
Bir süredir TikTok kullanıyorum ve bu kişinin kim olduğunu bile bilmiyorum. Neredeyse Türkçe video karşıma çıkmıyor bile. Yok milletin ahlakı bozuluyor falan filan. Siz ne izlerseniz algoritma ona göre size video gösteriyor. Millet bunları ve yarı çıplak insanları izliyor, sonra TikTok kapatılsın.

Sıfır bir algoritma dediğiniz kişileri gösteriyor zaten.
Sıkıntı algoritmada.
Ben fikirimi yukarıda belirttim, zaten kapatılmaması gerekiyor...
 
Sıfır bir algoritma dediğiniz kişileri gösteriyor zaten.
Sıkıntı algoritmada.
Ben fikirimi yukarıda belirttim, zaten kapatılmaması gerekiyor...
Tamam da onları izlersen algoritma sana benzer şeyleri göstermeye devam ediyor. Benim 2 tane TikTok hesabım var. İkisinde de bu abuk subuk şeyler çıkmıyor. Yeni hesap açtığım ilk 2 gün çoğunlukla yabancıların içeriklerini kopyalayıp yapıştıran skeç yapan kanallar çıkıp durdu. Hepsini ilgilenmiyorum olarak işaretledim. 2 gün sonra videoların çoğunluğu yabancı, çok daha kaliteli içerikli TikTok'larla doldu.

Sorun algoritmada değil, sorun izleyicide. Sen ne izlersen ona benzer şeyler gösteriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı