Tinywhoop almak ne kadar mantıklı?

N1cht

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  

Tinywhoop için elimde yukarıdaki seçenekler var, kumanda konusunda sıkıntım yok görüntü aktarımını da bilgisayar üzerinden yapacağım. Zaten Meteor75 Pro'nun kamerasız versiyonu maalesef ki. Tinywhoop'a bu kadar vermek yerine biraz daha üstüne ekleyip DJI Neo veya Mini 4K alabilirim ama ne kadar mantıklı olur bilemedim. İlk dronum olacak ve iki türün kullanım alanları çok farklı.

Hocam çok kararsızım, hali hazırda Teknofest için drone topluyorum aslında. Fiyatları biraz daha makul olsaydı almayı çok istiyordum şahsi drone olarak, yurdun içinde uçurabileceğim boyuttalar çünkü.

BETAFPV Cetus X Brushless Quadcopter ELRS2.4G birde bu seçenek var aslında ama siteye hiç güvenemiyorum.

@N1cht Ülkemizde drone ile ilgili bilgi sahibi olan birey sayısı gerçekten az görünüyor. Yurt dışı kaynaklarına bakmanızı öneririm.
Şu an elimde olan DJI Neo'ya gözlük+remote Controller alıp FPV uçuş yapmak istiyorum ama düşürürüm diye korkuyorum. Onun yerine gamepad+FPV Simulator çok daha mantıklı geliyor. Hem de ilim uçuş haritasında full kırmızıya boyalı.

@N1cht Ülkemizde drone ile ilgili bilgi sahibi olan birey sayısı gerçekten az görünüyor. Yurt dışı kaynaklarına bakmanızı öneririm.
Şu an elimde olan DJI Neo'ya gözlük+remote Controller alıp FPV uçuş yapmak istiyorum ama düşürürüm diye korkuyorum. Onun yerine gamepad+FPV Simulator çok daha mantıklı geliyor. Hem de ilim uçuş haritasında full kırmızıya boyalı.
Droneların yanında pil göndermiyorlarmış, bu zamanda 1S pil bulmak gerçekten çok zor. Beni vazgeçirebilecek büyük bir etken. DJI neoyu FPV olarak kullananlar gördüm fakat gerçek bir fpv drone ile yapabileceğiniz şeyleri muhtemelen yapamazsınız. Simulasyonda bir yere kadar elimde Radiomaster Pocket ELRS var, bir süre sonra aynı şeyleri yapıyormuşum izlenimi veriyor, ya bir yerden hareket çalışacağım ki kısa vadeli ihtiyacım yok yada küçük bir drone alıp hevesimi atacağım. Kararsızım...

Droneların yanında pil göndermiyorlarmış, bu zamanda 1S pil bulmak gerçekten çok zor. Beni vazgeçirebilecek büyük bir etken. DJI Neo'yu FPV olarak kullananlar gördüm fakat gerçek bir FPV drone ile yapabileceğiniz şeyleri muhtemelen yapamazsınız. Simulasyonda bir yere kadar elimde radiomaster pocket elrs var, bir süre sonra aynı şeyleri yapıyormuşum izlenimi veriyor, ya bir yerden hareket çalışacağım ki kısa vadeli ihtiyacım yok ya da küçük bir drone alıp hevesimi atacağım. Kararsızım...

Onu fark ettim hocam. Gerçek bir FPV gibi hissettirmiyor. Normal RC N2 ya da RC N3 kumandasını alıp hevesimi atayım, küçük çekimler yapayım desem de kamerasının kalitesi hiç hoşuma gitmiyor. O yüzden ben de aşırı kararsız kaldım. Hem vakit geçirir hem de gelecek için ek meslek gibi bir şeyim olur diye almıştım ama çok zorladı. Parça tedariği olsun, kırılma riski olsun hem de öğrenmesi zahmetli. Muhtemelen satacağım çünkü normal droneları sevmediğimi fark ettim. Sattıktan sonra küçük bir FPV toplamaya çalışabilirim ama elektronik-elektrik ile ilgili hiçbir bilgim olmadığından ve yurt dışından parça getirtemeyeceğimden korkuyorum.
Bu arada DJI ürünlerinden herhangi birine karar verirseniz fly more combo paketini tercih etmenizi öneririm. Özellikle DJI Neo'da zorunluluk gibi bir şey. Telefondan kumandasız asla zevk vermiyor. Wi-Fi ile bağlandığı için çok hantal hem de maksimum 50 metre uzaklığa gönderebiliyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı