Tinywhoop almak ne kadar mantıklı?

Ne kusuru hocam 🙂
Görüntüyü bilgisayardan almak sorun değil. Ayrıca arkadaşımın tur planına baktım ancak teknolojik mağaza benzeri bir yer göremedim. Okul gezisi kapsamında olduğu için cenevre bilim merkezi gibi bilindik yerleri gezeceklermiş daha çok. Sadece son gün outlet City diye bir yerde serbest kalacaklarmış, küçük çaplı bir araştırma sonucu genellikle giyim ürünleri satıldığını öğrendim. Eğer olurda giderlerse diye Saturn'e falan da baktım. Genel olarak hep DJI marka dronelar ve parçaları var. Plan yattı yani :D ayrıca analog değil dijital görüntü istiyorum. Çamur gibi geliyor analog.
Evet analog biraz çamur gibi geliyor ama bildiğim kadarıyla daha uzun ve kesintisiz görüntü aktarabiliyor, dijitallerde ise görüntü direkt kesiliyor ve çok daha pahalı oluyorlar.

@N1cht başlangıç için ayrılması gereken ortalama bütçe nedir hocam?
Drone haricinde kumanda, gözlük, pil ve pil şarj aleti, çekim içinde aksiyon kamerası gibi masraflar varmış. Tedariği de bir hayli zormuş.
Benim aldığım kumanda şu anda 6K civarına bulunuyor, pilin 4 tanesini 2600 civarına gördüm sarı sitede. Pil şarj aleti çıkıyordu sanırım kutunun içinden. Aksiyon kameralarını tinywhoop üzerine takamazsınız maalesef o kadar güçlü değiller, onlar için cinewhooplar var. Gözlüğü atlamışım, düşük-orta seviye bir gözlüğü 10k civarına bulabilirsiniz.

Benim aldığım kumanda şu anda 6K civarına bulunuyor, pilin 4 tanesini 2600 civarına gördüm sarı sitede. Pil şarj aleti çıkıyordu sanırım kutunun içinden. Aksiyon kameralarını tinywhoop üzerine takamazsınız maalesef o kadar güçlü değiller, onlar için cinewhooplar var. Gözlüğü atlamışım, düşük-orta seviye bir gözlüğü 10k civarına bulabilirsiniz.

Ortalama 30.000 tutuyor o zaman hocam. Şu anlık o kadar harcama yapmam imkansıza yakın. Kredi falan çekmem lazım :D YouTube'da ucuz drone yapımı başlığı altında hazır satılan tinywhooplardan daha ucuza geldiğini söyleyen videolar var. Hayatımda elime bir kere lehim makinesi almamış biri olarak biraz zorlayabilir ama deneyebilirim. Düşük fiyatlı bir ürünü yakmak çok zarar vermez. Yapabileceğimi de düşünüyorum açıkçası. Ayrıca elimde bir tane RC araba motoru var karta bağlı şekilde. Lehim makinesi alıp onunla denemeler yapabilirim.

Kartlar çok ufak hocam, lehim yapmasını bilmiyorsanız ilk aşamada zorlayabilir. Videoyu bana ulaştırabilirseniz sevinirim ayrıca. Bu arada tinywhoopları rüzgarlı havalarda kolay kolay uçuramazsınız. Gözlükte bence ilk etapta pek önemli değil.

Kartlar çok ufak hocam, lehim yapmasını bilmiyorsanız ilk aşamada zorlayabilir. Videoyu bana ulaştırabilirseniz sevinirim ayrıca. Bu arada tinywhoopları rüzgarlı havalarda kolay kolay uçuramazsınız. Gözlükte bence ilk etapta pek önemli değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu ikisini izledim hocam. Lehim işini hallettirebilirim aslında. Kuzenim meslek lisesinde elektronik-elektrik okudu. Yazın yanına birkaç günlüğüne gidebilirim. Bilgisi ve el becerisi ne kadar iyi orasını bilmiyorum ama pek deneyimi yok. Dediğiniz gibi şuan bakınca gözlük pek de önemli değil gibi geldi. ilk toplayacağım drone çalışsa yeter.

Şu ikisini izledim hocam. Lehim işini hallettirebilirim aslında. Kuzenim meslek lisesinde elektronik-elektrik okudu. Yazın yanına birkaç günlüğüne gidebilirim. Bilgisi ve el becerisi ne kadar iyi orasını bilmiyorum ama pek deneyimi yok. Dediğiniz gibi şuan bakınca gözlük pek de önemli değil gibi geldi. ilk toplayacağım drone çalışsa yeter.

Bunları bende gördüm, brushless toplayacaksanız bu fiyata toplamanız imkansız, bu videodaki parçalar yurt dışından geldiği için bu kadar ucuz gözüküyor. Yurt içinde AIO kartlar fazlasıyla pahalı.

Stack | FPV Drone Market Bu şekilde stack toplarsanız bir tık daha uyguna geliyor fakat bu sefer de ağırlık artıyor, haliyle daha güçlü motor ve daha büyük pervane gerekiyor. Tinywhooplar AIO kartlarla çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı