Tip 1 diyabet ehliyet alımına engel mi?

Zyrow37

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Tip 1 diyabet hastalığım bulunmakta ve yakın zaman içerisinde ehliyet kursuna başvuracağım. Hastalığım sağlık raporu filan alırken engel olup olmayacağı aklıma takıldı. İnternette biraz araştırma yaptım ama yönetmelikte net bir cevap bulamadım. Aranızda aynı hastalığa sahip olup ehliyet alabilen veya bu konu hakkında bir bilgi sahibi olan varsa aydınlatma şansı var mıdır?

Konuyu hortlatıyorum pardon. Siz sağlık raporunu nasıl aldınız acab? Gittiğim özellerin hiçbiri vermiyor sağlık ocağıda seve seve devlet hastahanesine gideceksin diyor.
Sağlık ocağına gidip hastane sevki alıyorsun . Önce sağlık ocağında kan verip değerlerine baktırıyorsun direkt dahiliyede de yaptırabilirsin ama daha uğraşsız. Sonra Hastaneye gidip gişeden "Ehliyet için" deyip 300 küsur TL (Güncel) bayılıyorsun. Doktoruna gidip sağlık ocağında yaptırdığın tahlilleri gösterip onay alıyorsun. Bana 2. kademe onay verdiler. Normalden farkı 3 yılda bir sağlık kontrolü yapacakmışım. La zaten 3 ayda bir yapıyoruz.. Neyse böyle işte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı