Tip 1 diyabet hastası askerlik yapabilir mı?

Veathalorien

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i5-9300H CPU,GTX 1050 Ti, 16 Gb RAM
Merhaba, 12 yıldır tip 1 diyabet ile yaşıyorum ve askere gitmeyi düşünüyorum. Uzun dönem askerlik yapmak istiyorum. Son dönemde hba1C düzeyim 7 ile 8 arasında değişmektedir. Diyabet dışında herhangi bir sağlık problemim bulunmamakta. Son 6 yıldır vücut geliştirme ile ilgileniyorum ve fiziksel olarak yeterli olduğumu düşünüyorum. Diyabetimin günlük hayatımı etkileyen herhangi bir komplikasyonu bulunmuyor.

Tip 1 diyabet sahibi olarak askerlik görevimi uzun dönem veya 6 ay yapıp yoklama döneminde ki süreç hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gata askeri hastanesinde görev yaptım. Askerliğe elverişlisin, askere gidersin.

Cevabınız için teşekkür ederim. İnternette araştırdığımda, tip 1 diyabetin askerlik için uygun olmadığı belirtiliyor. Şu an uzun dönem askerlik yapan bir arkadaşım, diyabetimin olduğunu gizlememi öneriyor. Ancak harp okulu mezunu arkadaşlarım, bu konuda risk almamam gerektiğini söylüyorlar. Kuzey Irak gibi bir bölgede görev yapmam durumunda insülin bulma sıkıntısı yaşayabileceğimi ve hastane kayıtlarımda diyabet geçmişimin ortaya çıkacağını belirtiyorlar.

Bu durumda tecilimi bozarken nasıl bir yol izlemeliyim? Kullandığım ilaçlar kısmına insülin diye belirtmeli miyim?

Gata askeri hastanesinde görev yaptım. Askerliğe elverişlisin, askere gidersin.
Görevinizi hobi olarak falan yaptınız sanırım. Tip1 bir bireye nasıl askere elverişlisin diyebilirsin ki? Hiperglisemi anlarında safsaklayan , odağını veremeyen . Hipoglisemi anında çiğ et yeme açlığı, ölüm açlığı geçiren bir insan nasıl askeri şartlarda vatani görevini yerine getirebilir? Ben normal şartlarda gündelik hayatımda zor dengede tutmaya çalışırken şekerimi askeri şartlarda nasıl dengede tutayım? Hipo anında aa bir saniye şekerim düştü meyve suyu içmem lazım. mı? diyeceğiz? Yanlış bilgi vermeyelim. Tip1 diyabetli insanlar askere gidemez , polis/jandarma/özel güvenlik(silahlı)/infaz koruma/bekçi v.s meslekleri de yapamazlar sağlık kısmında elenirler. Diyabet sizi değil siz diyabeti yönetin. iyi formlar.

Görevinizi hobi olarak falan yaptınız sanırım. Tip1 bir bireye nasıl askere elverişlisin diyebilirsin ki? Hiperglisemi anlarında safsaklayan , odağını veremeyen . Hipoglisemi anında çiğ et yeme açlığı, ölüm açlığı geçiren bir insan nasıl askeri şartlarda vatani görevini yerine getirebilir? Ben normal şartlarda gündelik hayatımda zor dengede tutmaya çalışırken şekerimi askeri şartlarda nasıl dengede tutayım? Hipo anında aa bir saniye şekerim düştü meyve suyu içmem lazım. mı? diyeceğiz? Yanlış bilgi vermeyelim. Tip1 diyabetli insanlar askere gidemez , polis/jandarma/özel güvenlik(silahlı)/infaz koruma/bekçi v.s meslekleri de yapamazlar sağlık kısmında elenirler. Diyabet sizi değil siz diyabeti yönetin. iyi formlar.
Tıp 1 diyabet hastaları mecburi görevlerini yapabilmeleri için askere giderler. Nöbetten muaf tutulurlar, silah ve spor eğitimlerini almazlar. Askeriyede diyabet hastası askerler vardı. Bu biraz da hekimin inisiyatifinde. Bana gelseydi askerliğe elverişlidir raporu ile gönderirim, askeriyenin revirlerinde doktor var, evinden çok daha güvenlikli.

Merhaba, 12 yıldır tip 1 diyabet ile yaşıyorum ve askere gitmeyi düşünüyorum. Uzun dönem askerlik yapmak istiyorum. Son dönemde hba1C düzeyim 7 ile 8 arasında değişmektedir. Diyabet dışında herhangi bir sağlık problemim bulunmamakta. Son 6 yıldır vücut geliştirme ile ilgileniyorum ve fiziksel olarak yeterli olduğumu düşünüyorum. Diyabetimin günlük hayatımı etkileyen herhangi bir komplikasyonu bulunmuyor.

Tip 1 diyabet sahibi olarak askerlik görevimi uzun dönem veya 6 ay yapıp yoklama döneminde ki süreç hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
Tip 1 diyabet sahibi olup askere gitmek isteyen arkadaşlar askeri kurula çıktıktan sonra "savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir" raporu veriliyor bilginize. Ben gitmek istediğimi süreç boyunca karşıma çıkan her doktora ve sorumlu kişilere söyledim lakin askeri kurula çıktığımda elime 15 saniyede muaf raporu tutuşturuldu. Bu durumda olup herhangi bir şekilde umutlanmamanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı