Tıp fakültesi önerileri

tuğrull01

Decapat
Daha fazla  
Merhaba hocalarım iyi sosyaller. Bu sene YKS sınavında sayısal alanda 23.700 sıralama yaptım. Tıp yazmayı düşünüyorum ama nereyi yazacağım konusunda çok fikir sahibi değilim daha doğrusu sürekli değişiyor fikirlerim o yüzden sizlere sormak istiyorum.
Tercih listemin bir kısmında sırasıyla
• Ordu tıp.
• Aksaray tıp.
• Tokat Gaziosmanpaşa tıp.
• Hitit tıp.
Bu 4 üniversiteden biri gelecek ama her yerin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Örneğin ordu tıpın şehri çok güzel ama eğitim konusunda yeterli olup olmadığı konusunda emin olamıyorum. Aynı şekilde tokatın da eğitimi güzel ama şehri biraz küçük gibi. O yüzden bu şehirlerde okuyan veya yaşayan hocalarım şehir hakkında veya direk fakülte hakkında yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler.

Düşündüğün okuldaki öğrencilerle konuş sınav zorlukları, çıkmış var mı, devam zorunluluğu var mı, slaytlara veya varsa notlara ulaşmak kolay mı bu kısımlar önemli emin ol. Tıp öğrencisi olarak yazıyorum. Şehir elbette önemli ama edirneden karsa her şehirde yaşarsın, eğlenirsin. Hatta maddi açıdan daha rahat edersin. Şehrinden memnun olmayan özellikle senin sıralamanda genelde nadir oluyor.

Seçerken önemli olan şeyler eğitim zorluğu (yukarıda yazdığım şeyler), stajların işleyişi ve kalitesi, intern senesi ve tus başarısı. Bu dediklerim şehirde gezip eğlenmekten çok daha önemli. Eğer okulun seni çok yoğun tempoda ders çalışmak zorunda bırakmıyorsa zaten gezip tozarsın. Şehir dışı gezileri yaparsın
Az önce başka bir arkadaşa şöyle yazdım. Belirttiğim hususlar önemli. Aile evine uzaklık veya büyükşehir olması falan filan çok da önemli değil

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı