Tıp fakültesinde matematik gerektiren dersler var mı?

cilgin.cizer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben tıp okumak istiyorum. Merak ettiğim konu: Tıpta matematik içeren dersler var mı? Doktorların analitik düşünmesi gerektiğini biliyorum ama sorduğum şey, sayılarla işlemler vs. o tür bir matematik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Merhaba. Ben tıp okumak istiyorum. Merak ettiğim konu: Tıpta matematik içeren dersler var mı? Doktorların analitik düşünmesi gerektiğini biliyorum ama sorduğum şey, sayılarla işlemler vs. o tür bir matematik.

4 senelik sayısal bir bölüm olduğu için tabii ki var.

Ne tür konularda nasıl bir matematik var mesela? Detay istemeseydim bu konuyu açmazdım
Çok fark etmez aslında, sonuçta iyi matematik netleri yapmadan gidemiyorsun zaten. Açıp araştırmadım fakat çok fazla sayısal işlem kullanıldığını sanmıyorum, bildiğim kadarıyla kimya daha önemli bir yere sahip.

Sayısal bölüm olduğu için ağırlıklı olarak matematik ve işlem kabiliyeti gerekli.

Konu olarak bilgim yok ama sayısal ağırlıklı olduğunu bilin.
Alakası yok lise zamanlarında tıpçı ablama matematik sorularımı gösterdiğim zaman çözemiyordu. Bölüm içinde matematik gerekmese bile girmek için iyi bir matematiğe ihtiyacın var.

İstatistik diye bir ders var genelde 3. sınıfta alınıyor. Bayağı formüller falan olan saçma sapan bir ders. Baraj yiyordum her komite o dersten. Onun dışında matematik gerektiren bir ders yok. Biyokimyada ufak hesaplamalar falan oluyor ama onu da basit matematik bilen herkes yapabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı