Tıp okumak zor. Kolay değil. Çünkü 15. yüzyıldan gelen bir geleneği vardır ve doktor kusursuz olmalı mentalitesi vardır. Ha benim için normal. Ben disiplin gerektiren bir yerde müzik bölümü bitirdiğim için sıfır sosyal hayat ve günde 3-4 saat çalgı pratiği bana batmıyordu. 5 saat kesintisiz teorik ders de çalışabiliyordum. Bana kalırsa bölümünün ders yoğunluğu az da olsa, hangi bölümde okursan oku günde en az 3 saat ders çalışmalısın ki bir yerlere gelebilesin. Ne yazık ki Türkiye'de üniversite öğrencilerinin %90'ı vizeden vizeye çalışır. Okuldan öğrendiğinin üzerine birşey katmaz. Üniversite hayatını yatarak geçiren bir mühendis arkadaşım CMC'ye girdi, öbürü polis oldu. Ancak iş bulması neredeyse imkansız olduğu söylenen Felsefe bölümü mezunu arkadaşım şu anda bir dergide yazıyor, aynı zamanda yayın evinde editör. Çünkü adam çok okudu. Hani o dönem görsen dersin ki "bu adam öğrenci felan olamaz, öğretim üyesidir bu". Sadece felsefe değil, müzikten, resimden, rönesans sanatından, tarihten, Türk edebiyatına kadar adam doldurmuş beynini. Hani sosyal bilimlerde her şeyi biliyor, bu azimle fen bilimci olsaydı Walter Bishop olurdu.