Tıp için üniversite tercihi

mirac2662

Hectopat
Arkadaşlar, aklımdaki üniversiteler bunlar (sırası önemsiz);
1- Kocaeli Üniversitesi.
2- Selçuk Üniversitesi (Konya)
3- Erciyes Üniversitesi.
4- 18 Mart Üniversitesi.
5- Pamukkale Üniversitesi.
6- Celal Bayar Üniversitesi.
7- Adnan Menderes Üniversitesi (aydın)

Sizce ilk 3 nasıl olmalı? Eğitimde ve özellikle şehir dikkate alındığında.

Arkadaşlar, aklımdaki üniversiteler bunlar (sırası önemsiz);
1- Kocaeli Üniversitesi.
2- Selçuk Üniversitesi (Konya)
3- Erciyes Üniversitesi.
4- 18 Mart Üniversitesi.
5- Pamukkale Üniversitesi.
6- Celal Bayar Üniversitesi.
7- Adnan Menderes Üniversitesi (aydın)

Sizce ilk 3 nasıl olmalı? Eğitimde ve özellikle şehir dikkate alındığında.

18 Mart Üniversitesi için şunu söyleyebilirim Çanakkale yerlisi olarak: Kiralar Uçuk Durumda
Şehrin esnafı turist harici pek geçirmiyor(para olarak)
Ulaşım sorun otobüslerde genelde bütün gün gezen amcalar teyzeler oluyor yaz aylarında kış aylarında ise sabahtan öğrenciler olmakla beraber 4.20 seferlerinde ise öğrenciler oluyor Çoğu otobüs gidiyor. Eğlenme açısından ise 2 tane AVM bulunmakta alkol seviyorum dersen barlar sokağı bulunmakta kordona 0 akşam çek kafayı git kordon turu yap gel yani öyle bir yakın
Kordon olarak 2 kordon bulunmakta. Şehir hakkında söyleyeceklerim bunlar.

18 Mart Üniversitesi için şunu söyleyebilirim Çanakkale yerlisi olarak: Kiralar Uçuk Durumda
Şehrin esnafı turist harici pek geçirmiyor(para olarak)
Ulaşım sorun otobüslerde genelde bütün gün gezen amcalar teyzeler oluyor yaz aylarında kış aylarında ise sabahtan öğrenciler olmakla beraber 4.20 seferlerinde ise öğrenciler oluyor Çoğu otobüs gidiyor. Eğlenme açısından ise 2 tane AVM bulunmakta alkol seviyorum dersen barlar sokağı bulunmakta kordona 0 akşam çek kafayı git kordon turu yap gel yani öyle bir yakın
Kordon olarak 2 kordon bulunmakta. Şehir hakkında söyleyeceklerim bunlar.
Sağ ol dostum

Kayseri'ye gelecek olursan şehir hayatı hakkında görüşlerim belki yardımcı olur.

Şehir sadece talas bölgesinde geceleri canlı onun dışında saat 10 olmadan merkez bölgeler kapanır herkes evlerine dağılır ve genelde sokaklar boşalmaya başlar. Ancak üniversite bölgesi talas tarafında olduğu için o sıkıntı olamayacaktır. Öğrenci yoğunluklu bir bölge olduğu için rahatlıkta geceleri gideceğin mekanlar ve yapacak aktiivite bulacaksındır. Biraz ne umduğun ile alakası da var o yüzden beklentin ne bilmiyorum ancak gençler o kesimde yoğunlukta olduğu için sıkıntı çekmezsin diye umuyorum.

Talas bölgesinde kendini geliştirmek istersen yine dil kursları genelde o bölgede, 7/24 kütüphaneye sahip(bence konforlu ve ferah).

Ulaşım ücretleri bence uygun abonman fiyatları öğrenciler için tam karta nazaran iyi.

Yine talas bölgesinde kültür merkezi sayesinde seminerlere gitmek kolay. Ayrıca Ali dağ talasta olduğu için o bölgelerde gençlerin toplandığı ve konserlerin yapıldığı bir bölge de bulunmakta.

Benim şahsi düşüncem sadece o bölgenin gençlere yönelik tek yer olması seni o kadar sene idare eder mi bilmiyorum genelde başka şehirlerden gelen öğrencilerden duyduğum sıkıldıkları ve şikayetçi oldukları kesinlikle. Hele denize kıyısı olan bir bölgeden geliyorsan kesinlikle bu şikayetler daha çok artıyor.

Onun dışında ben çok evden çıkan bir insan olmadığım için ben sakinliği sevdiğim için bana yeterli geliyor.

Eğitimi hakkında bir bilgim yok üniversitenin yanlış bilgi vermek istemem.

Ek olarak bence sadece benim yorumumu göz önünde bulundurarak gelmeyin göreceli ne de olsa. Ekstra sormak istediklerini bilgim dahilinde seve seve cevaplarım.

Kayseri'ye gelecek olursan şehir hayatı hakkında görüşlerim belki yardımcı olur.

Şehir sadece talas bölgesinde geceleri canlı onun dışında saat 10 olmadan merkez bölgeler kapanır herkes evlerine dağılır ve genelde sokaklar boşalmaya başlar. Ancak üniversite bölgesi talas tarafında olduğu için o sıkıntı olamayacaktır. Öğrenci yoğunluklu bir bölge olduğu için rahatlıkta geceleri gideceğin mekanlar ve yapacak aktiivite bulacaksındır. Biraz ne umduğun ile alakası da var o yüzden beklentin ne bilmiyorum ancak gençler o kesimde yoğunlukta olduğu için sıkıntı çekmezsin diye umuyorum.

Talas bölgesinde kendini geliştirmek istersen yine dil kursları genelde o bölgede, 7/24 kütüphaneye sahip(bence konforlu ve ferah).

Ulaşım ücretleri bence uygun abonman fiyatları öğrenciler için tam karta nazaran iyi.

Yine talas bölgesinde kültür merkezi sayesinde seminerlere gitmek kolay. Ayrıca Ali dağ talasta olduğu için o bölgelerde gençlerin toplandığı ve konserlerin yapıldığı bir bölge de bulunmakta.

Benim şahsi düşüncem sadece o bölgenin gençlere yönelik tek yer olması seni o kadar sene idare eder mi bilmiyorum genelde başka şehirlerden gelen öğrencilerden duyduğum sıkıldıkları ve şikayetçi oldukları kesinlikle. Hele denize kıyısı olan bir bölgeden geliyorsan kesinlikle bu şikayetler daha çok artıyor.

Onun dışında ben çok evden çıkan bir insan olmadığım için ben sakinliği sevdiğim için bana yeterli geliyor.

Eğitimi hakkında bir bilgim yok üniversitenin yanlış bilgi vermek istemem.

Ek olarak bence sadece benim yorumumu göz önünde bulundurarak gelmeyin göreceli ne de olsa. Ekstra sormak istediklerini bilgim dahilinde seve seve cevaplarım.
Çok teşekkürler hocam

Hocam sosyal hayat nasıl
Benim pek olmadigi icin pek bir sey diyemeyecegim. Ama arkadaslarim memnun. İsparta tam ogrenci sehri kisin nufusun 4 te 1 i ogrenci oldugundan kafeleride gece mekanarida 7/24 acik.

Okulun kendi kutuphanesi çok güzel ancak asil guzel olan tip kampüsü. Tipcilara ozel calisma odalari kafe, yemek hane bahce fln var.

Ama tercih ederken asil ders programina, çıkmış soru gecmisine, hocalarina ve sinav zorluguna dikkat etmelisin. 2. Doneme gecemiyorsan okulun guzel olmasinin bir anlami yok.

O açıdan bizim okul iyi az kisi sinifta kaliyor. Yinede finale yks calisir gibi calismak gerekiyor ve ilk seneden sonra ders miktari ve zorlugu cok artiyor. Bu arada SDÜ de final sinavi zorunlu. Bazi okullarda kurul ortalamana gore finalden kurtulabiliyorsun oyle bir okulda tercih edebilirsin.

Benim pek olmadigi icin pek bir şey diyemeyecegim. Ama arkadaslarim memnun. Isparta tam ogrenci sehri kisin nufusun 4'te 1'i ogrenci oldugundan kafeleride gece mekanarida 7/24 acik.

Okulun kendi kutuphanesi çok güzel ancak asil guzel olan tip kampüsü. Tipcilara ozel calisma odalari kafe, yemek hane bahce falan var.

Ama tercih ederken asil ders programina, çıkmış soru gec misine, hocalarina ve sinav zorluguna dikkat etmelisin. 2. doneme gecemiyorsan okulun guzel olmasinin bir anlami yok.

O açıdan bizim okul iyi az kisi sinifta kalıyor. Yine de finale YKS calisir gibi calismak gerekiyor ve ilk seneden sonra ders miktari ve zorlugu cok artiyor. Bu arada SDÜ de final sinavi zorunlu. Bazi okullarda kurul ortalamana gore finalden kurtulabiliyorsun oyle bir okulda tercih edebilirsin.

Mühendislik fakültesi nasıl acaba bilginiz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı