Tıp kazanabilir miyim?

Consins

Hectopat
Arkadaşlar, YKS'ye neredeyse 1 yıl var. TYT olarak hiçbir şey bilmiyorum, AYT de babam benden belge istediği için biraz abandım. Biyolojiden sadece dolaşım solunum üriner bir de üreme sistemi biliyorum, sadece o da yarım yamalak tam değil yani babam kanser benim başarılı olmamı istiyor. Ne yapmalıyım? Şimdiden başlasam nasıl program yapmalıyım, oyun oynamalı mıyım? Kaç saat çalışmalıyım kendimi geliştirmeli miyim?

Arkadaşlar, YKS'ye neredeyse 1 yıl var. TYT olarak hiçbir şey bilmiyorum, AYT de babam benden belge istediği için biraz abandım. Biyolojiden sadece dolaşım solunum üriner bir de üreme sistemi biliyorum, sadece o da yarım yamalak tam değil yani babam kanser benim başarılı olmamı istiyor. Ne yapmalıyım? Şimdiden başlasam nasıl program yapmalıyım, oyun oynamalı mıyım? Kaç saat çalışmalıyım kendimi geliştirmeli miyim?
Sen kendin için mi tıp kazanmak istiyorsun yoksa baban için mi? Sen ne olmak istiyorsun onu önce sor kendine sonra başla çalışmaya. Hedefsiz yola atlanmaz.

Öncelikle geçmiş olsun. 1 yıl yeterli bir süre verimli ve düzenli bir çalışma ile tıp kazanmak mümkün. Kapasitenize göre karar vermeniz gerekli günde ne kadar çalışacağınıza konuları kolay anlayabiliyorsanız daha kısa süreler yeterli olur. Abartmadan oyun oynayabilirsiniz insansınız sonuçta robot değil kendinize de vakit ayırmalısınız.

İlk önce kendin için oku. Ailen senin tıp ile hayatın kurtulabileceğini düşündüğü için tıp oku demiş olabilirler büyük ihtimal. Sevdiğin ve para kazanabileceğin bir mesleği bulmaya çalış, sevmediğin bir şey için motivasyon bulmak aşırı zordur, motivasyon olmadan disiplin olmaz, disiplin olmadan asla başarı elde edemezsin. 1 senede adamakıllı çalışırsan çok rahat iyi bir üniversiteye ve iyi bir bölüme gidersin. 6 gün çalışma 1 gün eğlence gibi programda yapabilirsin. Çalışma program konusunda kimse size yardımcı olamaz kendiniz bulmanız gerekiyor, tanımıyoruz çünkü seni.

Ya aslında tam olarak tıp düşünmüyorum tıp kazandıracak sıralamaya girmek istiyorum yani bir hedefim yok ama o sıralamaya girersem herhalde istediğim her mesleği seçebilirim diye düşünüyorum benim için çalışma şartları bana fiziksel olarak zarar vermiyorsa ve maaşı yüksekse herhangi bir mesleği yapabilirim. Babam için değil ama o sıralamaya girersem kendisi de mutlu olur. Bende mutlu olurum.

Çok geçmiş olsun hocam. Yazın TYT yi bitirebilirsiniz, bitirmeseniz bile yarılayabilirsiniz ve tabii ki kendinizi zorlamadan. Oyun oynayın, arkadaşlarınızla konuşun, gezin fakat dersi ihmal etmeyin. Sonrasında ise AYT için hocalarından yönlendirmeler alarak kısa sürede bitirebilirsin. Yaz bitince bilgisayar ve telefondan uzaklaşmanız şiddetle tavsiyemdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı