Tıp okurken ne kadar calismak gerekiyor?

Tip okumak istiyorum. Kesin olmamakla beraber bu sene 400 kişi geriye cekmesi gerekiyor. Dediğim gibi kesin değil ama kafamı karıştıran bir konu var. Tıp okurken ne kadar çalışmak gerekiyor? Sadece sınıf geçmek değil iyi bir doktor olmak istiyorum. Günde kaç saat çalışmam gerekli? Sosyal aktivitelere, oyun oynamaya ve hobilere(yazılım öğrenmek istiyorum hobi olarak) zaman kalıyor mu? Yoksa sabah akşam günde 6-7 saat çalışmak mı gerekiyor? Bahsettiğim sınav zamanları gibi belli gün ve haftalardan ziyade normal bir gün. Kimi günde 1 saat çalışıp sınav dönemi çok çalışmak yeterli diyor kimi de her gün en az 3-4 saat çalışmak gerekli diyor kafam karıştı.

Bir de bu sene sizce 400 kişi geri çekme ihtimali var mı? Çok iyi üniversiteler olmazsa kendi şehrimde okumak istiyorum olmazsa mezuna kalıp ya iyi bir mühendislik ya da iyi bir tıp kazanmayı deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki anlamadığım nokta bu günlük 2 3 saat çalış yeter diyenler neye göre diyor?
Doğuştan gelen bir yetenek mi deyim anlatamam çünkü bende öyle değilim. He bende hiç ders çalışmam ama ben çok şanslıyım. Çoktan seçmelide sallasam doğru çıkıyor tabi ki klasik olunca hep yerlerdeydim.

Sana ne kadar çalıştıklarını şöyle anlatabilirim. 2-3 haftada 1 sınav oluyorlar. Konular direk ezber ve çok fazla, çoğu mantıksız şeyler. Yani direk çalışma hayatlarında işe yaramayan konular oluyor çoğu, bu yüzden çalışırken de çok sıkılıyorlar. Ama tabii kopya çekerek rahatça geçebiliyorlar.
Yani kısacası iyi bir doktor eğitimi almış olmak istiyorsan üniversite sınavında çalıştığının daha azı kadar çalışman yetmez.

Kişiden kişiye göre değişir de, günlük en kötü 3 saati gözden çıkarman lazım.

Kurula 1 hafta kala sınıfı geçende var, sınavdan sonra kütüphanede soluklananda. Sınıfı her türlü geçersin ne kadar çalışırsan o kadar senin faydana.
amacım sınav geçmek değil. İleride ülkenin durumunu çok tahmin edemiyorum. Bu sebeple oldukça iyi bir doktor olmak ve gerekirse Yurt dışında da çalışabilmek istiyorum. Biliyorum çoğu ülkede denklik yok uzman olup gitsen de tekrar sınava girip uzman olman gerekiyor . Bu sebeple sınavları geçebilecek seviyede olmak istiyorum. Gitmek isteme sebebim maddiyat değil ama doktorlara verilen değer ve üstüne mültecilerin bu derece artması beni biraz çekingen kılıyor. Üniversite okurken bir yandan dil öğrenip bir yandan okumak isterdim ama dil öğrenmek yerine hobi olarak yazılım çalışmak istiyorum. Tıpta ne kadar çalışmam gerektiğini de o yüzden sordum ekstra yazılım öğrenmek istesem zaman konusunda sıkıntı olur mu diye.

Amacım sınav geçmek değil. İleride ülkenin durumunu çok tahmin edemiyorum. Bu sebeple oldukça iyi bir doktor olmak ve gerekirse yurt dışında da çalışabilmek istiyorum. Biliyorum çoğu ülkede denklik yok uzman olup gitsen de tekrar sınava girip uzman olman gerekiyor. Bu sebeple sınavları geçebilecek seviyede olmak istiyorum. Gitmek isteme sebebim maddiyat değil ama doktorlara verilen değer ve üstüne mültecilerin bu derece artması beni biraz çekingen kılıyor. Üniversite okurken bir yandan dil öğrenip bir yandan okumak isterdim ama dil öğrenmek yerine hobi olarak yazılım çalışmak istiyorum. Tıpta ne kadar çalışmam gerektiğini de o yüzden sordum ekstra yazılım öğrenmek istesem zaman konusunda sıkıntı olur mu diye.

Cidden yurt dışı istiyorsan bende düşünüyorum çok çalışmak gerekiyor. Ama 6 senelik maraton birinci sınıfta direk sabah akşam asılırsan ileride düşersin. Üniversiteye başlayınca ne kadar çalışman gerektiğini kendi kendine zaten ayarlicaksın. Ayrıca üniversite ders diye kendini bitirip asosyel kalmamak lazım yoksa psikolojiniz bozuluyor ve istemeden modunuz düşüyor. Genelde okul harici 2-3 saat çalışıyorum ve yetiyor. Zaten tusu hallederseniz yurt dışı garanti gelir. Emin olun yabancı yazılı sınavlar tustan daha kolay ama asıl olay mülakatlarda oluyor. Yazılım mantıklı bende ilk sene yapay zeka üstünde düşmüştüm korona olmasa ilerleticektim ama olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı