Tıp okuyan arkadaşımın tavsiyeleri

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.882
Makaleler
44
Çözümler
9
İyi akşamlar, iyi sosyaller;

Bir yol çizeceğim ama daha tam olarak yapamadım ve icraata dökmek istiyorum. Tıp arkadaşımın gözünden; başarabilirsin diyor fakat üniversiteyi değil. E-KPSS için çalış dedi. Şu anda okuduğum haberlerde e-KPSS aralık sonu ila ocak başı başvurular başlayacakmış. Takipçisiyim zaten. Her neyse...

Başlıkta "Tıp okuyan arkadaşımın tavsiyeleri" yazdım. Ama başka kişilerin özellikle @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE sizin fikrinizi almak istiyorum. Bir de öğrenci gözüyle bakayım dedim. Ve bana dedikleri: "iyi bir üniversitede okumazsan işsiz kalırsın. E-KPSS için hazırlan. Demek istediğim; sağlam bir üniversite tutturursan devletten daha rahat olur halin. Ama sen buraları kazanamayabilirsin. ki kazanma ihtimalim hiç yok. Doğruya doğru. daha da zorlama. Ancak ben seni tanıyorum ve sağlık sorunun buna engel oluyor, kendini daha da hırpalama. Boş ver! Ders hayatından daha mı önemli? Bu yüzden e-KPSS için yap ne yapacaksan. Senden önemlisi yok. zaten tanıyan diğer kişilerde dersten daha önemli hayatın diyor. hayatını mahvetme."

Sizin yorumunuz nedir? Öğrenci gözünden bakmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
@The Tribal Chief, E-KPSS daha kolay ve rahat bir sınavdır tabii ki. Ne olmak istiyorsun?

PC mühendisliği. Ama hedefimi çok yüksek tutuyorum.(ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ vb.) Hedef değil de hayal desek yeridir. O yüzden E-KPSS daha mantıklı sanırım. Ayrıca üniversitenin unvanı artı puan olarak yansıyormuş.

PC mühendisliği ama kazanması diğer üniversitelere nispeten daha zor. Ki sizde biliyorsunuzdur. Üniversite puanı yükselince diğer yerlere göre daha rahat iş bulunuyor. Bu dediklerim umarım doğrudur.

Devlete girsem hademe yaparlar. Ama sırtımı devlete yaslarım. Şimdiden çalışmak istiyorum sınavlara. Alabildiğim puanı almak istiyorum fakat bu da az bir süre gibi.

Bunları yazarken E-KPSS daha rahatmış gibi geldi. Biraz geveledim; sizce nasıl olmalı?
 
Son düzenleme:
Eğer ülke içerisinde kalmak istiyorsan sağlık çalışanı olmanı tavsiye etmem. Öyle anormal olaylar ve sorularla karşılaşıyorsun ki aklın almıyor bir süre sonra. Çalışma şartları çok ağır. Gidip bir kurye olsan bir sağlık çalışanının aldığı maaşı alabilirsin belki de.
 
Önce bilgisayar mühendisliği fırsatını dene, olmazsa E-KPSS denersin.

Bu sene girmezsem 2024 yılını beklemek zorunda kalacağım. Böyle bir olumsuzluk var. Üniversite ise bildiğin gibi; ya en seçkin üniversitelerden birine gireceksin ya da işsiz kalacaksın hesabı oluyor. 2 yıl beklemeye değer mi E-KPSS için?
Eğer ülke içerisinde kalmak istiyorsan sağlık çalışanı olmanı tavsiye etmem. Öyle anormal olaylar ve sorularla karşılaşıyorsun ki aklın almıyor bir süre sonra. Çalışma şartları çok ağır. Gidip bir kurye olsan bir sağlık çalışanının aldığı maaşı alabilirsin belki de.
Hiçbir iş kolay değil ki. Hademe yapacaklar beni büyük bi' ihtimal.
 
PC mühendisliği ama kazanması diğer üniversitelere nispeten daha zor.
ODTÜ, İTÜ veya Boğaziçi şart değil tabi her zaman en iyileri ve en prestijlileri bu olduğu için hedefiniz bu olsun ama 15-30 bine girdiğiniz vakit gayet iyi üniversiteler tutturabiliyorsunuz. İYTE, GTÜ, TAÜ veya DEÜ.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı