Tip saha kabinlerden FTTH verilebilir mi?

Bir tane sadece bizden az uzakta bi yerde Tip-23 mini kabin var ama bize mi bağlı hiç fikrim yok. Kanımca fiber çekilebilir gibi ama kesin var dediğim bir fiber çalışmasına henüz hiç rastlamadım.

Elbette çekerler zaten önemli olan Ring. Burda herkese yetecek kadar ring yok.

Evet, radiolink anten o. Bu tarz santrallerde buı şekil yapıyorlar.

Uzak yönetimli santraller için mi bu hocam? Yoksa sadece Radiolink hizmeti mi veriyor?

Yeni aslında yatırım da yapabilirlerdi. Bütün şebeke buradan geçiyor bir nevi.

Hani bina ne kadar feci gibi dursa da aslında potansiyeli var gibi duruyor anladığım kadarıyla. Yüksek ihtimal de oraya çok yatırım yapmama sebepleri her evin müstakil olması ve her evin adamakıllı sabit telefon ve internet kullanmıyor oluşu. Benim de zaten 500 metre ötemdeki kabinden 74K'lık hızları alma sebebim de o görünüyor.

Elbette çekerler zaten önemli olan Ring. Burda herkese yetecek kadar ring yok.
Önümdeki odunlar kalksa kendim dibine dibine girip içeriyi direkt çekeceğim zaten. Elimden bu kadarı geldi şu an için. Daha detaylı bilgiyi nereden alabilirim? Müdürlükte hangi birimle konuşmalıyım ki adamakıllı bir şeyler yapsınlar? Ne önerirsiniz?

O santraller combo. Her türlü hizmeti verebiliyor.
Potansiyel var zaten. Ama yeteri kadar yatırım yapılmamış. Burdan herkese FTTH verilir mi, çok zor. Ring hatları nereden geçiyor, konak ring'lerde neler var bunlarda önemli.

Erişim planlama tarafı bilgi verebilir ama verir mi orası meçhul.

Normal bir kullanıcı gözüyle bakacaklarından yüksek ihtimal bana bilgi'nin B'sini bile vermeyecektir yüksek ihtimal. Zaten köy daha fazlası yapılmaz, yapılmayacaktır tarzı bir ifadeyle de karşılaşabilirim gibi geliyor.

Bundan daha kötü santrallere denk geldiniz mi hiç hocam? Dıştan baktığınızda böyle bir santrale neler söyleyebilirsiniz?

Aslında belli bir bölgeye havai şekilde çok rahat bir şekilde verebilir. Eğer para verebilirsen, belki çektirebilirsin. Ama km'ye göre çok değişiyor fiyatlar.

Bundan daha kötü santrallere denk geldiniz mi hiç hocam? Dıştan baktığınızda böyle bir santrale neler söyleyebilirsiniz?
buna benzerler gördüm ama bu kadar yatırım yapılmamış olanını görmedim. Bu santral'de belli omurga hatları çıkıyor, içinde de omurga cihazları SSR'ler var diye düşünürüm. Yani "belli bir bölgeye" hizmet verebilecek santral gibi gözüküyor.

Aslında belli bir bölgeye havai şekilde çok rahat bir şekilde verebilir. Eğer para verebilirsen, belki çektirebilirsin. Ama km'ye göre çok değişiyor fiyatlar.
Santral ile aramda aşağı yukarı 1750 metre var. Zaten o yüzden 10-15 dakikada gidebildim. Şu anda da evimdeyim. Tip-7 kabin ise 500 metre civarında ve ona bağlıyım. İşin aslı bazı arkadaşlar bana 400.000 TL gibi ücretlerden bahsetmişlerdi. Şu an böyle bir ücret çıkar mı bilmiyorum. Fazlasıyla pahalı geldi.

Binanın kendisi de o kadar büyük değil hocam. Sadece bizim bölgemiz için çalışıyor gibi düşünüyorum. İçerisini eskiden beridir merak ediyordum ve etmeye de devam edeceğim sanırım. Birebir girme imkanım asla olmadı çünkü.

Çok pahalı, değmez o kadar.

Aslında içini bi çeksen, neler olduğunu görsem daha net konuşucam. Bunu öğrenmen lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…