Tip saha kabinlerden FTTH verilebilir mi?

Discord açacağım hocam yarın, konuşuruz. Vodafone'u daha kötü bekliyordum ne yalan söylim :D

@EkmekArasiHDD bu arada, başlığı da taşırlar, fotoğrafları atarsın, bakarız. Şimdilik çıkıyorum.

Sizde de iyi çalışmalar @247305
Screenshot_20240811-030159_Fotoğraflar.png

Sizin için galerimi deşip çektiğim 360° fotoğrafı buldum. Burada santralin 2 yıl önceki görüntüsünü buldum. Güncel hali böyle değil tabi saha temiz duruyor ama bu şekil bir santralimiz var.

Eki Görüntüle 2281024
Sizin için galerimi deşip çektiğim 360° fotoğrafı buldum. Burada santralin 2 yıl önceki görüntüsünü buldum. Güncel hali böyle değil tabi saha temiz duruyor ama bu şekil bir santralimiz var.
Bu şekilde hiç bir şey belli olmuyor. Üç aşağı 5 yukarı santral'deki switch upt ve routerlerin ne olduğunu tahmin edebiliyorum ama bilgi almak gerekli santral üzerinde, köy gibi bir yerde oturuyorsun galiba, Erişim/planlama ekibinden de bilgi alma ihtimalin var.

Aslında köylere FTTH getirmek teknik olarak zor değil. Havai şekilde getirebilir, fakat t.t'nin yatırımı genelde büyük şehirlere. Santral içindeki yatırım çok önemli.

Daha önce de dediğim gibi iki şekilde getirebilir;

Tip saha kabinde ODF çatısı üzerinde OB ile OLT konumlandırılması üzerinden FTTH dağıtımı,

OFSD üzerinden FTTH dağıtımı.

AON şebeke ile PON şebeke farklıdır. Mutlaka Tip sahalarda ODF çatısı üzerinde OB (Optik bölücü) ile OLT Ring hattında olması lazım.

Bu şekilde hiç bir şey belli olmuyor. Üç aşağı 5 yukarı santral'deki switch upt ve routerlerin ne olduğunu tahmin edebiliyorum ama bilgi almak gerekli santral üzerinde, köy gibi bir yerde oturuyorsun galiba, Erişim/planlama ekibinden de bilgi alma ihtimalin var.

Aslında köylere FTTH getirmek teknik olarak zor değil. Havai şekilde getirebilir, fakat t.t'nin yatırımı genelde büyük şehirlere. Santral içindeki yatırım çok önemli.

Daha önce de dediğim gibi iki şekilde getirebilir;

Tip saha kabinde ODF çatısı üzerinde OB ile OLT konumlandırılması üzerinden FTTH dağıtımı,

OFSD üzerinden FTTH dağıtımı.

AON şebeke ile PON şebeke farklıdır. Mutlaka Tip sahalarda ODF çatısı üzerinde OB (Optik bölücü) ile OLT Ring hattında olması lazım.
Daha ilerisini çekmedim hiç hocam. İşin aslı yakına gidip incelemem gerekti. Bunu da tesadüfen buldum tamamen.

IMG_20240811_173746.jpg
IMG_20240811_173727.jpg
IMG_20240811_173659.jpg
IMG_20240811_173634.jpg
IMG_20240811_173556.jpg
IMG_20240811_173550.jpg
IMG_20240811_173611.jpg
IMG_20240811_173537.jpg
IMG_20240811_173533.jpg
IMG_20240811_173527.jpg
IMG_20240811_173521.jpg

Hocam daha ilerisine gidemiyorum önümde engeller var. :D

Tarif etmem gerekirse tek görebildiğim üst üste kartlar yığılmış haldeydi ve bol bol da bakır kablolar gidiyordu bir yere. İçerisindeki klima da şu an çalışır halde. İçeriden bir takım da yine sesler geliyor. Dibindeki saha dolabı da yine çalışıyor.

Eki Görüntüle 2281644Eki Görüntüle 2281645Eki Görüntüle 2281646Eki Görüntüle 2281647Eki Görüntüle 2281648Eki Görüntüle 2281649Eki Görüntüle 2281650Eki Görüntüle 2281651Eki Görüntüle 2281653Eki Görüntüle 2281654Eki Görüntüle 2281655
Hocam daha ilerisine gidemiyorum önümde engeller var. :D

Tarif etmem gerekirse tek görebildiğim üst üste kartlar yığılmış haldeydi ve bol bol da bakır kablolar gidiyordu bir yere. İçerisindeki klima da şu an çalışır halde. İçeriden bir takım da yine sesler geliyor. Dibindeki saha dolabı da yine çalışıyor.
O saha dolabı tip 7'ye benziyor. İçeri de de SSR'ler var büyük ihtimal, diğer bir yanda da omurgayı besleyen network upt'leri vardır.
Açıkçası telecom buraya hiç yatırım yapmamış. Muhtemelen ordaki santral de sizin oraları besleyecek omurga ringi yok. Burdan FTTH çıkar mı, çıkar çok gördüm ama ne sizin ordaki Tip sahayı patch panel/ODF, OB ile bölüp FTTH verilir ne de OFSD koyarlar. Çünkü hiç bir yatırımı yok nerdeyse..

Sana "yatırım zaten yapıldı" demelerini şimdi daha iyi anladım.

O saha dolabı tip 7'ye benziyor. İçeri de de SSR'ler var büyük ihtimal, diğer bir yanda da omurgayı besleyen network upt'leri vardır.
Açıkçası telecom buraya hiç yatırım yapmamış. Muhtemelen ordaki santral de sizin oraları besleyecek omurga ringi yok. Burdan FTTH çıkar mı, çıkar çok gördüm ama ne sizin ordaki Tip sahayı patch panel/ODF, OB ile bölüp FTTH verilir ne de OFSD koyarlar. Çünkü hiç bir yatırımı yok nerdeyse..

Sana "yatırım zaten yapıldı" demelerini şimdi daha iyi anladım.
Evet hocam. Bölgemize konulanlar hep Tip-7. OFSD görmedim hiç bölgemizde. Zaten yatırım olmadığı binanın tipinden dahi belli. :D

Hocam peki fotoğrafın birinde yer alan antenimsi o parça nedir tam olarak? O anteni Radiolink anteni diye biliyorum.

Hocam bölgemize bağlı sitelerde fiber kablolar çekilmişti geçen yıl. Yani şu an aslında aşağımızdaki sitelerde fiber var. Ama şu an aktif mi hiçbir fikrim yok. Her katta OBK kablosu vardı ve hatta sanırım doğalgaz borularının olduğu hattan geçirmişlerdi.

Son düzenleme:
Evet hocam. Bölgemize konulanlar hep Tip-7. OFSD görmedim hiç bölgemizde. Zaten yatırım olmadığı binanın tipinden dahi belli. :D

Hocam peki fotoğrafın birinde yer alan antenimsi o parça nedir tam olarak? O anteni Radiolink anteni diye biliyorum.
Yeni aslında yatırım da yapabilirlerdi. Bütün şebeke burdan geçiyor bir nevi.

Evet, radiolink anten o. Bu tarz santrallerde buı şekil yapıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı