Bir nevi OFSD Kabinine dönüştürülür ise iş kolay. DSLAM'a giren fiber Santraldeki Switchlere bağlı. AON şebeke ve PON şebekesi ayrı tut.Tip kabinleri OFSD olarak değiştirirlerse her türlü fiber gelebilir diye düşünüyorum. Sonuçta kabinde yer alan DSLAM cihazları OLT'ye bağlı değil mi ki?
Dolaylı yoldan da olsa mümkün gibi duruyor. Hani sonuçta sitelere getirilen ve aktif olan fiber altyapı var. Neden Tip kabinler OFSD'ye dönüştürülüp fiber verilmesin diye düşündüm.Bir nevi OFSD Kabinine dönüştürülür ise iş kolay. DSLAM'a giren fiber Santraldeki Switchlere bağlı. AON şebeke ve PON şebekesi ayrı tut.
AON şebekede L2 Switch/Aktif Switch olarak gelir. Yani kabaca SSG/SSR-L2 switch-Dslam.
Pon Şebeke de ise SSR/SSG-OLT-ODF (ODF de bölünmez ise) OFSD'de de ayrı bölünür Veya Yeraltı ek kasetleri dediğimiz Mufa/OFDK şeklinde. Yukarıda mafaky hocam'a da ona nasıl FTTH geldiğini, tahmin ederek yanıtlamıştım.
FTTH Üç şekilde gelebilir;
OLT-OFSD-OFDK
OLT-MUFA-OFDK
OLT-ODF/OB (OPTİK BÖLÜCÜ) KABİN-OFDK.
Bazı durumlarda Tip sahanın yanında OFDK koyulur.
Eğer Santral Patch Panel (ODF'de) çoklama olmaz ise OFSD veya Mufa'larda yapılır.
Normalde Santral tarafındaki Patch panel ODF'ten 1:3 çıkıyor. Bazı durumları 1:4.
Evet. Orası öyle, belki de senin o baktığın yani FTTH olan yerler ODF-OB (optik bölücü) Olan Tip sahalardan da geliyor olabilir.Dolaylı yoldan da olsa mümkün gibi duruyor. Hani sonuçta sitelere getirilen ve aktif olan fiber altyapı var. Neden Tip kabinler OFSD'ye dönüştürülüp fiber verilmesin diye düşündüm.
Belki hocam. Tabi bu işin kesin cevabını erişim planlama birimi verir ama benim gibi düz vatandaşa neler der bilemem artık.Evet. Orası öyle, belki de senin o baktığın yani FTTH olan yerler ODF-OB (optik bölücü) Olan Tip sahalardan da geliyor olabilir.
Hocam aslında dediğiniz o olabilir. Sitelerin tam orta giriş kısmında yatay dikdörtgen şekilli bir kabin var ve mahallemizin adı yazıyor büyük harfle. Buradan bir fiber dönüştürme gibi bir şey olabilir belki. Ama tabi o kabine bakmaya gitmem çok zor çünkü o bahsettiğim siteler bizden 45 dakika civarı uzakta.Evet. Orası öyle, belki de senin o baktığın yani FTTH olan yerler ODF-OB (optik bölücü) Olan Tip sahalardan da geliyor olabilir.
@EkmekArasiHDD udp ile ilgili burdan yazışmamız doğru olmazBelki hocam. Tabi bu işin kesin cevabını erişim planlama birimi verir ama benim gibi düz vatandaşa neler der bilemem artık.
Hocam sorunuz varsa buradan sorun. Özelden yardımlaşma yasak forumda.
Hocam aslında dediğiniz o olabilir. Sitelerin tam orta giriş kısmında yatay dikdörtgen şekilli bir kabin var ve mahallemizin adı yazıyor büyük harfle. Buradan bir fiber dönüştürme gibi bir şey olabilir belki. Ama tabi o kabine bakmaya gitmem çok zor çünkü o bahsettiğim siteler bizden 45 dakika civarı uzakta.
Bu kadar bilginize karşı elimdeki bilgilerin tamamı standart ve basit bilgiler gibi kaldı hocam açıkçası. Santraller konusundaki bilgileriniz beni her gün şaşırtıyor açıkçası.
Estağfurullah. Evet, büyük ihtimal o kabin üzerinden geliyordur. Eğer o kabini çekebilirsen çek fikir yürütebilirim.Hocam aslında dediğiniz o olabilir. Sitelerin tam orta giriş kısmında yatay dikdörtgen şekilli bir kabin var ve mahallemizin adı yazıyor büyük harfle. Buradan bir fiber dönüştürme gibi bir şey olabilir belki. Ama tabi o kabine bakmaya gitmem çok zor çünkü o bahsettiğim siteler bizden 45 dakika civarı uzakta.
Bu kadar bilginize karşı elimdeki bilgilerin tamamı standart ve basit bilgiler gibi kaldı hocam açıkçası. Santraller konusundaki bilgileriniz beni her gün şaşırtıyor açıkçası.
Denk gelebilirsem muhakkak çekeceğim. Ama dıştan çekebilirim. Kabine fazla rastlamıyorum çünkü.Estağfurullah. Evet, büyük ihtimal o kabin üzerinden geliyordur. Eğer o kabini çekebilirsen çek fikir yürütebilirim.
Yatay ve dikdörtgen saha kabini (ama gerçekten de büyük bir kabinse) en "küçüğünden "Tip-5 olabilir. Bu kabin ön taraftan 4 kapılıdır. Tip 7'den biraz daha yüksektir (galiba) ama yan yana yapışık iki Tip-7 kabin gibidir.Belki hocam. Tabi bu işin kesin cevabını erişim planlama birimi verir ama benim gibi düz vatandaşa neler der bilemem artık.
Hocam sorunuz varsa buradan sorun. Özelden yardımlaşma yasak forumda.
Hocam aslında dediğiniz o olabilir. Sitelerin tam orta giriş kısmında yatay dikdörtgen şekilli bir kabin var ve mahallemizin adı yazıyor büyük harfle. Buradan bir fiber dönüştürme gibi bir şey olabilir belki. Ama tabi o kabine bakmaya gitmem çok zor çünkü o bahsettiğim siteler bizden 45 dakika civarı uzakta.
2. fotoğraftakine daha çok benziyor. Denk geldiğimde size atarım fotoğrafını. Mutlaka denk gelirim şu haftalar içerisinde belki.Yatay ve dikdörtgen saha kabini (ama gerçekten de büyük bir kabinse) en "küçüğünden "Tip-5 olabilir. Bu kabin ön taraftan 4 kapılıdır. Tip 7'den biraz daha yüksektir (galiba) ama yan yana yapışık iki Tip-7 kabin gibidir.Eki Görüntüle 2283461Eki Görüntüle 2283462
Bahsettiğiniz site(ler)in çoğunda fibernet olduğunu söylüyorsunuz ve de daha önce buralarda 2000 mertebesinde bir nüfus olduğunu belirtmiştiniz. Peki bu sitelerdeki yapılanma ne şekilde? Yani tek tek müstakil binalar mı var, ne bileyim 2 katlı 2-4 daireli binalar mı var ya da daha kalabalık binalar mı? Valla yolunuz düşerse, bu site(ler)deki Saha Dolabı - Abone (binalar) arasındaki fber altyapıyı da bilmek isterdim. Toprak altı mı altyapı yapılmış, havai hat mı? Vb. vb. (Şu anda bizim Bodrum-Milas arasındaki yazlık sitede de böyle bir fibernete dönüşüm hikayesi var da, arada bir benzerlik bulabilir miyim diye soruyorum. Tekrardan teşekkürler.2. fotoğraftakine daha çok benziyor. Denk geldiğimde size atarım fotoğrafını. Mutlaka denk gelirim şu haftalar içerisinde belki.
Eki Görüntüle 2283547
Gerek kalmadı hocalarım. Google abimiz benim yerime fotoğrafını güncel olarak almış.
Bu kabin sitelerin giriş bölümünde tam orta kısımda yer alıyor. Bu sitelerin çoğunda fiber var şu an.