Tırnak kırılması kaç güne geçer?

Daha fazla  
Okulda maç yaparken kaleciydim. Gelen bir şutu kurtarırken ayağımı sertçe direğe vurdum. Hastaneye falan gittik. Tırnağımın yarısı kadar kırılmış. Ayağım kanamıştı, üstüne basamıyorum. 3 gün rapor aldım. Doktor kalkan tırnağın kesilmemesini söyledi. Pansuman falan yaptırdık. Ne zamana iyileşir bu tırnak? Çünkü gerçekten sıkıcı bir hal almaya başladı bu durum.

Benim babamın mesleği icabı el parmaklarının 2-3 tanesinin tırnağı kırılmıştı zamanında ve iyileşmesi gerçekten uzun sürmüştü. El veya ayakta kırılan tırnak zaten kendini onarmaz zamanla etten ayrılır ve kendi kendine atar. İlk başlarda kararma olacaktır sonra griye dönmeye başlayacak rengi ve tırnak kendini atacak yanılmıyorsam çürümüş oluyor o renge dönüştüğü vakit. Sonra yeni tırnak çıkacak zamanla ve yerine oturacak; yılanın deri değiştirmesine benziyor. En az 1 ay sürecektir bu ve biraz ağrılı olacaktır özellikle temas halinde rahatsız edebilir. Yüksek miligram ağrı kesici alın gün içinde zira yürürken acıyı hafifletebilir. Geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı