Titan X Overclock Yapmak

GlacierR

Kilopat
Yer
Ankara
Arkadaşlar Evga Titan X Superclocked hakkında bir sorum olacaktı. Ben burdaki arkadaşlarında yardımıyla 1 ay kadar önce Msi 980Ti Sea Hawk almıştım. Kart çok iyiydi fakat ani FPS düşüşüde yapabiliyordu. Şimdi onu sattım ve üstüne para koyarak Evga Titan X Superclocked sipariş verdim. Birçok arkadaşımın bana dediği tek şey ''980Ti OC ile Titan X'i geride bırakıyor.'' paranı çöpe attın diyorlar. Sorumda 980Ti veya benzeri birçok kart'a OC yapılabiliyorsa, Titan X'e OC yapmak mümkün değil mi ? Şimdi diyeceksiniz ''Allahın cahili bunu bilmiyor.'' fakat Overclock ile ilgili yeterli bilgiye sahip değilim. İnternette araştırdım fakat hiç Titan X OC'ı ile ilgili konu açan veya böyle soru soran görmedim. Kısaca anlatırsanız çok memnun olurum.

Sadece siz ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Hiçbir yerde Titan X OC'ı ile bahsedilmeyince bir an sanırım yapılmıyor sanmıştım. Ayrıca şu an Corsair Builder CXM 80Plus 850W güç kaynağı kullanıyorum. 980Ti Sea Hawk'da bana sıkıntı yaşatmadı fakat Evga Gtx Titan X Superclocked'da OC'lı veya OC'sız güç kaynağımı yükseltmem gerekir mi ? İşlemcimde i7-4770 CPU @ 3.40GHz.

Titan X Ekran Kartınız var ve Overclock düşünüyorsunuz. Şahsen şaşırdım doğrusu. Overclock yaptığınız takdirde %3-%10 arası bir artış olur illa ki. Cidden şaşırdım. :)
Pek tabi haklısınız hocam. Aslında asıl amacım sürekli olarak OC yapmak değil. Oynadığım bazı oyunlarda 4k'da(Crysis 3, Ryse:Son of Rome, MM: Last Light vs.) istediğim FPS'yi alamazsam belki MSI Afterburner ile yapılıyorsa, OC denerim diye düşünmüştüm. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi birçok kişi aynı şeyi söylüyor. OC yapılmış 980Ti, Titan X'i eziyor paranı boşa Titan X'e verdin 980Ti ile devam etmeliydin diyorlardı. Türkçe sitelerde, forumlarda araştırdım fakat Titan X OC'ı ile ilgili ne konusunu açan gördüm ne de başka birşey. Yukarıdaki arkadaş sağolsun Titan X'e de OC yapılıyor diyince içim rahatladı. Öyleyse 2 tarafıda OC yapılmış olarak düşünürsek Titan X, 980Ti'den eşit şartlarda gayette daha güçlü bir kart.

Bende Titan X kullanıcısıyım ve şunu söyleleyim kart Oc'siz rahat zaten istekleri karşılıyor. Bu arada referans soğutma ile Oc önermiyorlar ömrünü çok kısaltıyormuş kartın.

Referans soğutucu ile zaten sıcak çalışan bir karta overclock yapmak pek mantıklı değil. Amaç oyun oynamaksa arkadaşlarınızın söylediklerine katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı