Çözüldü C# Titlebar'a ekstradan nesne nasıl eklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
27
Yer
Başkent
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 S1035NT
Meslek
Yazılımcı/Yayıncı
Başlıkta da belirttiğim gibi çok uzun süredir araştırıp bulamadığım konu.
Windows'un kendi titlebarının rengini koyu veya açık tema yapabilmeyi buldum ama ekstra nesne eklemeyi bulamadım.
Demek istediğimi daha iyi anlatabilmek için:
Örnek Technopat uygulamasının(Google) titlebarı:

1724033099608.png

Minimize box, restorebox ve cancelbox(sanırım ismi böyle değil) dışında butonlar da var hem de Windows'un kendi title barında. İnternette çoğu sitede değiştiremiyeceğimiz hakkında belirtmişler ama bir başka görsel:
Office 16 titlebarı:

1724033213215.png

Siz demeden ben söyleyim, evet Office Microsoft'un dolayısıyla Windows ayarlarını değiştirebilir ama bir başka uygulama.
Adını söylememe gerek yok ama yapımcısı Microsoft değil.

1724033312762.png

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hata yapmak aslında güzel bir şey bu şekilde gelişiyor insan ama her hata yaptığında o hatayı bir daha yapmama azmin müthiş inşallah istediğini elde edersin ve ilmine ilim katarsın <3
Kaliteli insan kaliteli konuşurmuş. Maşallah çok teşekkür ederim inşallah siz de istediğiniz yere gelebilirsiniz :) <3

Bu konunun son 2 sayfasında, WinUI 3 kullanarak nasıl yapılcağını buldum.

Ama hâla daha eksiklerimin olduğunu düşünüyorum çünkü MultiTasking de öğrenmeliyim
MultiTasking önemli her şeyi tek thread'e tıkamak çok sıkıntılı bir şey ama ayarını da kaçırmamak lazım.

Windoc 1.0 (daha 2 gün oldu başlayalı sadece giriş menüsü ve açılma menüsü var hâla güzel olmadı bence
UI tasarımı güzel yalnız eline sağlık

Web sitesinden mi deniyorsunuz yoksa programı indirdiniz mi?
IL karşılığı için LINQPad var ama açılmasını beklemek yerine direkt bir tane websitesinden açıyorum :D açık kaynak kodlu bir projeydi sanırım o site.

MultiTasking önemli her şeyi tek thread'e tıkamak çok sıkıntılı bir şey ama ayarını da kaçırmamak lazım.

UI tasarımı güzel yalnız eline sağlık

IL karşılığı için LINQPad var ama açılmasını beklemek yerine direkt bir tane websitesinden açıyorum :D açık kaynak kodlu bir projeydi sanırım o site.
Oturum açıldıktan sonraki UI güzel (ortaki WebView2) kendi sitemi koydum ve sitedeki renklerle uygulamayı renklendirdim. Titlebarı koyu yaptım falan ama Oturum açma ekranını daha da geliştirmeyi düşünüyorum.
MultiTasking olayını iyi kavramalıyım kafamda sorular var
Mesela Ben kullanıcı verilerini tutarken .json olarak tutuyordum ama artık .exe dosyasının settings'inde tutmak daha mantıklı geliyor nedense oraya taşımak istiyorum.
Ayrıca timer kullanımını azaltacağım onun yerine async methodlar kullanıp while ve thread ile kontrol etmek daha mantıklı gibi araştırmalarıma göre. Bir de bu IL olayından bakacağım hangisi daha performanslı diye artık her adımımı böyle atacağım eskiden böyle şeyleri takmıyordum diye bedelini en az (silinen/düzenlenlenenlerle birlikte) 50k satır kod yazarak ödedim.
Bir daha böyle hatalar yapmamak için yeni adım olarak WPF'ye geçip başlayacağım düzgün bir şekilde :)

Oturum açıldıktan sonraki UI güzel (ortaki WebView2) kendi sitemi koydum ve sitedeki renklerle uygulamayı renklendirdim. Titlebarı koyu yaptım falan ama Oturum açma ekranını daha da geliştirmeyi düşünüyorum.
MultiTasking olayını iyi kavramalıyım kafamda sorular var
Mesela Ben kullanıcı verilerini tutarken .json olarak tutuyordum ama artık .exe dosyasının settings'inde tutmak daha mantıklı geliyor nedense oraya taşımak istiyorum.
Ayrıca timer kullanımını azaltacağım onun yerine async methodlar kullanıp while ve thread ile kontrol etmek daha mantıklı gibi araştırmalarıma göre. Bir de bu IL olayından bakacağım hangisi daha performanslı diye artık her adımımı böyle atacağım eskiden böyle şeyleri takmıyordum diye bedelini en az (silinen/düzenlenlenenlerle birlikte) 50k satır kod yazarak ödedim.
Bir daha böyle hatalar yapmamak için yeni adım olarak WPF'ye geçip başlayacağım düzgün bir şekilde :)
Hata yapmak aslında güzel bir şey bu şekilde gelişiyor insan ama her hata yaptığında o hatayı bir daha yapmama azmin müthiş inşallah istediğini elde edersin ve ilmine ilim katarsın <3

Kaliteli insan kaliteli konuşurmuş. Maşallah çok teşekkür ederim inşallah siz de istediğiniz yere gelebilirsiniz :) <3

Bu konunun son 2 sayfasında, WinUI 3 kullanarak nasıl yapılcağını buldum.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı