Çözüldü Tivibu benzeri bir platform nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mamisngr

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, programlama dilleri üzerinde çalışmalarım devam ediyor. Tivibu, TV Plus ve Dijitürk tarzında bir platform yapmayı düşünüyorum. Kod yazma konusunda bir sorun yok ama nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda fikir almalıyım. Öncelikle hangi dilleri kullanmam gerekiyor. Canlı kanalların linklerini nasıl bulabilirim? İnternet üzerinden yani IPTV ile yayın izleneceği için entegre işlemlerini nasıl yaparım? Aslında benim tek takılacağım konu muhtemelen canlı kanallar olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aslında elimde sitelerin apisi yok. O değil de belki bilirsiniz, inatbox diye bir uygulama var. Ücretsiz ama reklamdan kazanıyorlar. Bu adamlar nasıl yapmış tam çözemedim. beIN Connect tüm maç kanalları bile mevcut uygulamada. Bunun aynısını yapmak ne kadara patlar bilmiyorum.
Belirttiğiniz uygulamalar API mi kullanıyor yoksa kendi hostunda mı tutuyor bilmiyorum. Eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız programlamaya ufak bir adım atın ardından MAUI ile basit projeler yapıp API kavramını, ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını öğrenin. Sonrasında bu istediğinizi nasıl yapacağınızı siz daha iyi karar verebilirsiniz. Ayrıca bkz.
Evet pek bilgim yok bildiğim kadarını söyledim. Baştan beri en doğru yöntemin ilgili kişilerle konuşulması olduğunu da belirttim. Benim bildigim M3U8 dosya formatıyla kullanıyor Netflix vb. akış sağlayıcıları. Yanlış biliyorsam düzeltin.
Yeni nesil Stream platformları drm koruması kullanır. M3u8 olması pek de önemli değil hocam
Hocam ben nereden alacağımı bilmiyorum, izlemek için değil kendi uygulamamda kullanmak istiyorum ve dediğin gibi kanalları çekmek zahmetli iş. Var mı bildiğin yönlendirebileceğin bir yer.

Aynen hocam bildiğin kadarıyla yardımcı olmaya çalıştın ve teşekkür ederim. Ben biraz detaylı kurcaladım 😁
IPTV verenler izle diye satar. Iptv gibi yayın vermek istiyorum dersen o iş biraz yaş. Sağlam adam bulman lazım o da çok zor yoksa herhangi birinden farksız olur yayınların zaten bunun için de uğraşmaya gerek yok piyasada çok var.

Ben sizin hayal ettiğiniz şeyi (iptv değil) yaklaşık 2 yıldır yapıyorum ve demem o ki sadece kodlama bilgisi ile yapamazsın.

Hocam biraz zor biliyorum ama yapılmayacak diye bir şey yok diye düşünüyorum. Benim tek istediğim m3u veya M3U8 Türkiye'de çalışan kanal linkleri. Sağlam adamdan kastınız nedir acaba tam anlayamadım. Kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen hocam bildiğin kadarıyla yardımcı olmaya çalıştın ve teşekkür ederim. Ben biraz detaylı kurcaladım 😁
Rica ederim ne demek.
Yeni nesil Stream platformları drm koruması kullanır. M3u8 olması pek de önemli değil hocam
Anladım teşekkür ederim:)

Bana kalırsa, herkesin yaptığı yazılımlardan çok, kimsenin yapmadığı/az yaptığı veya daha iyisini yapabileceğinden emin olduğun projelere atılman senin için çok daha iyi olacaktır. Lütfen bu dediğimi, isteğinizi küçük düşürmek veya suya düşürmek olarak algılamayın. Bu tamamen bir öneri/tavsiye. Günümüzde yüzlerce legal/illegal film/dizi/video izleme platformları var. Bazıları bir kaç ay ortaya çıkıp kayboluyor, bazıları saltanat kurmuş.

Hocam biraz zor biliyorum ama yapılmayacak diye bir şey yok diye düşünüyorum. Benim tek istediğim m3u veya M3U8 Türkiye'de çalışan kanal linkleri. Sağlam adamdan kastınız nedir acaba tam anlayamadım. Kusura bakmayın.
Torpil demek istedi sanırım. Ya da ilk başta dediği gibi, adı olan biri değilseniz pekte heveslenmeyin demek istedi.

Yayını sen parayla orijinal platformlar ile anlaşıp alamayacağına göre illegal yöntemler kalıyor. Ya sen bu yöntemleri çözüp kendin yayın çekeceksin ki bu sistemi oturtmak çok uğraş ve bilgi ister ya da yayın çeken adamlarla anlaşıp onların yayınını kullanacaksın tabi bu biraz sıkıntılı. Yayında donmalar takılmalar veya direkt çalışmama, adamın parayı alıp kaçması vs bir sürü risk var ve bunlar senin başını ağrıtır.

Yeni konular

Geri
Yukarı