Çözüldü TKA Bilişim (premiumbilgisayarservisi.com) mağduriyeti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AlperKST

Kilopat
Değerli Forum Üyeleri,

Bilgisayar bakım ve onarım hizmetleri konusunda tecrübelerinizi paylaşmak üzere bu konuyu açıyorum. TKA Bilişim firmasıyla yaşadığım olumsuz deneyimi detaylı olarak aktararak benzer mağduriyetlerin önlenmesine katkı sağlamak istiyorum. Ayrıca bu firma hakkında bilgi sahibi olan üyelerden tavsiye ve öneri bekliyorum. Aşağıda, yaşanan süreci kronolojik ve objektif bir şekilde özetliyorum.

Olayın Arka Planı ve Anlaşma Aşaması: Masaüstü bilgisayarımın standart bakım işlemi için TKA Bilişim ile telefonda görüşme gerçekleştirdim. Net bir şekilde 1.500 TL ücret ve ertesi gün teslimat sözü verildi. Cihazımı performansından ve stabilitesinden emin olduğum halde, belirtilen şartlar doğrultusunda firmaya teslim ettim. Ancak süreç, beklenmedik ve kabul edilemez gelişmelerle dolu bir hale dönüştü.

1. Belirsiz Arıza İddiaları ve Fahiş Fiyat Uygulaması: Teslimattan kısa süre sonra bir teknisyen tarafından arandım. Cihazımda "kasanın küçük olması, güç kaynağının yetersizliği" gibi yüzeysel gerekçelerle anakart ve ekran kartında ciddi arızalar olduğu iddia edildi. Bu iddialar, herhangi bir teknik rapor, fotoğraf, test sonucu veya somut kanıtla desteklenmedi. Detaylı bilgi talep ettiğimde –yani arızaların tam niteliğini sorduğumda– "Bu teknik bir konu, biz sorunun ne olduğunu biliyoruz ve çözüyoruz, detay veremeyiz" şeklinde profesyonellikten uzak bir yanıt aldım.

Bu belirsiz "arızalar" için talep edilen onarım bedeli tam 20.000 TL idi – ki bu, piyasa standartlarının çok ötesinde ve mantıksız bir rakam. Teklifi reddettiğimde, fiyat saniyeler içinde pazarlıkla 9.000 TL'ye indirildi. Bu ani değişiklik, firmanın fiyatlandırma politikasının keyfi, şişirilmiş ve müşterinin potansiyel bilgisizliğinden faydalanmaya yönelik olduğunu düşündürmektedir. Böyle bir yaklaşım, etik ticaret ilkelerine aykırıdır ve tüketici güvenini zedelemektedir.

2. Sözleşmeye Aykırı Ücret Değişiklikleri: Onarım tekliflerini kabul etmeyip, yalnızca başlangıçta anlaşılan bakım işleminin yapılmasını talep ettiğimde, yeni bir sorun ortaya çıktı. Telefonda net 1.500 TL olarak belirtilen ücret, aniden 1.500 TL + KDV'ye (toplam 1.800 TL) yükseltildi. Bu değişiklik, herhangi bir ön uyarı, gerekçe veya sözleşme revizyonu olmadan gerçekleştirildi. Firmanın verdiği sözlere ve rakamlara sadık kalmaması, hizmet güvenilirliğini ciddi şekilde sorgulatmaktadır.

3. İletişim Eksikliği ve Teslimat Gecikmeleri: Söz verilen teslimat günü geldiğinde, ne müşteri temsilcisi ne de teknisyen aramalarıma ve mesajlarıma yanıt verdi. Saatlerce süren bekleyişin ardından ulaşıldığında, teslimatın gece saat 2'ye kadar yapılacağı gibi gerçek dışı bir taahhüt verildi – ancak bu da gerçekleşmedi. Ertesi gün şikayetlerimi ilettiğimde, "Siz iade istediğiniz için böyle oldu" şeklinde mantıksız bahaneler ve "Cihaz stres testinde" gibi oyalayıcı açıklamalarla karşılaştım.

Şu an itibarıyla (10 Ekim 2025), başlangıçtaki teslimat sözünün üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen cihazım hala elime ulaşmadı. Firma, iletişim kanallarını ya tamamen kapatmakta ya da tutarsız bahanelerle geçiştirmektedir. Cihazımın mevcut durumu, üzerinde yapılan işlemler veya teslim tarihi konusunda somut bilgi alamamaktayım. Bu belirsizlik, beni büyük bir çaresizlik içinde bırakmıştır.

Bu firma ile benzer deneyimler yaşayan üyeler varsa, paylaşabilir misiniz? Ayrıca, tüketici haklarımı korumak adına Şikayetvar.com, Tüketici Hakem Heyeti veya Ticaret Bakanlığı gibi platformlara başvurmayı planlıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bu tür durumlarda etkili çözüm yolları neler olabilir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-10-10 at 19.21.46.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-10 at 19.21.46.jpeg
    96 KB · Görüntüleme: 19
  • WhatsApp Image 2025-10-10 at 19.23.41.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-10 at 19.23.41.jpeg
    43,2 KB · Görüntüleme: 19
  • WhatsApp Image 2025-10-10 at 19.21.45.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-10 at 19.21.45.jpeg
    79,8 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merakımdan soruyorum, problem neymiş? Neden uzun süredir beklediniz ve firma bu tarz "komik" yanıtlar vermiş, bazen mesaja bile bakmamış? Merak ettim. Nasıl çözdüğünüzü ve diğer detayları da belirtirseniz konu aydınlığa kavuşmuş olur.

TKA Bilişim firması ile iletişime geçtim tekrardan ve yaşanan tüm sorunlar karşılıklı görüşme sonucunda çözüme kavuşturuldu. Sağ olsunlar.
Baştaki "Detay veremeyiz" kısmını okuyunca bile falso olduğunu anladım zaten.
20.000 TL'den 9.000 TL'ye indirmek olayın kalpazanlık olduğu yönünde şüpheler doğuruyor. Tabii şimdi böyle bir suçlamayla günahlarını da alamam ancak bir ara teknik serviste çalıştığım için biliyorum; basit bir teknik servis işlemi maksimum 40 dakika sürüyor (soğutmayı, anakartı ve kasayı temizleme, termal macun yenileme, süreçten sonra bilgisayarı teste sokma vs.). Dolayısıyla bu işlemde cihazı bu kadar uzun süre bekletmek saçma geliyor.

Olaylar anlattığınız gibiyse ve gerçekten mağdursanız olayı Twitter (X) üzerinden de paylaşmanızı öneririm. Bizim yargımız/adalet sistemimiz X'ten işliyor.

"Bu teknik bir konu, biz sorunun ne olduğunu biliyoruz ve çözüyoruz, detay veremeyiz"

TaşGPT'ye sordum, mağaracaya çevirdi:

"Ben var para istemek, sen var vermek, ben para istirem, veren veren".

Basit bakarsam ve iyi niyet aramazsam ki aramam (asla iyi niyet aramayın, birisi niyeti iyiydi derse orayı ateşe verip uzaklaşın söz sahibi dahil) biz cihazı açtık, sıvadık, kapatırken çok sıva harcadığımızı gördük, faturayı size kesmeye çalışıyoruz tadında bir yaklaşım da düşünürüm.

Şu an herhangi bir cihazımı, açabiliyorsam açıp, açamıyorsam en ufak çiziğine kadar fotoğraflayıp öyle teslim ederim.

Arkadaşlar, olaylar gerçekten de anlattığım gibi. Şuan masaüstü bilgisayarımı hala bekliyorum. Oradaki teknisyene sorduğumda, telefonla "Lütfen sorun nedir, söyler misiniz?" dediğimde, yani tam olarak detayıyla açıklamıyor. Sonunda da kendisi itiraf etti bana: "Size söylersek gider başka yere yaptırırsınız" dedi. Dedim "Söylemeniz için para versem?" Onu da kabul etmediler. İki gündür arıyorum, her aradığımda "Cihaz gelecek" diyorlar ama şuan saat 20:37, sabah üçte aradım ama şuan hala gelmedi cihazı. Ben özellikle 24 saat boyunca test ettim, 3090 RTX VRAM var. Hatta sizlere sistemi atayım. Garibime giden en sıkıntı kısımda 1200W Thermaltake Grandpower'e yetersiz demesiydi, kablosundan da bahsetti ama anlamadım, daha doğrusu anlatmadı.

Sistem Özellikleri:

• CPU: INTEL CORE i5 12. NESİL 12600K 3.70GHz
  • GPU: RTX 3090 24GB GIGABYTE
  • Soğutma: RYUJIN II 240 SIVI SOĞUTMA
  • Anakart: MSI PRO Z690 A WIFI DDR4
  • PSU: THERMALTAKE RGB 1200W
  • SSD: SAMSUNG 990 PRO 1TB
  • Kasa: TUF GAMING GT301
  • RAM: GSKILL SK HYNIX 3200 MHZ SODIMM 8 GB (Toplam 16GB RAM)

Bir de kasaya bakar mısınız, gerçekten küçük mü??

Baştaki "Detay veremeyiz" kısmını okuyunca bile falso olduğunu anladım zaten.
20.000 TL'den 9.000 TL'ye indirmek olayın kalpazanlık olduğu yönünde şüpheler doğuruyor. Tabii şimdi böyle bir suçlamayla günahlarını da alamam ancak bir ara teknik serviste çalıştığım için biliyorum; basit bir teknik servis işlemi maksimum 40 dakika sürüyor (soğutmayı, anakartı ve kasayı temizleme, termal macun yenileme, süreçten sonra bilgisayarı teste sokma vs.). Dolayısıyla bu işlemde cihazı bu kadar uzun süre bekletmek saçma geliyor.

Olaylar anlattığınız gibiyse ve gerçekten mağdursanız olayı Twitter (X) üzerinden de paylaşmanızı öneririm. Bizim yargımız/adalet sistemimiz X'ten işliyor.

İndirme olayı da şöyle oldu ben öğrenciyim dedim 9000 TL'ye öyle indirdiler. Cihaz sanırım bugün de gelmeyecek sanırım oraya taşısam iyi olur teşekkürler. Şunu da eklemek istiyorum bir de muadil parça ve orijinal parça seçeneği sundular yani çok değişik bir insan neden muadil parça taktırmak ister ki ikinci el bir parça?

"Bu teknik bir konu, biz sorunun ne olduğunu biliyoruz ve çözüyoruz, detay veremeyiz"

TaşGPT'ye sordum, mağaracaya çevirdi:

"Ben var para istemek, sen var vermek, ben para istirem, veren veren".

Basit bakarsam ve iyi niyet aramazsam ki aramam (asla iyi niyet aramayın, birisi niyeti iyiydi derse orayı ateşe verip uzaklaşın söz sahibi dahil) biz cihazı açtık, sıvadık, kapatırken çok sıva harcadığımızı gördük, faturayı size kesmeye çalışıyoruz tadında bir yaklaşım da düşünürüm.

Şu an herhangi bir cihazımı, açabiliyorsam açıp, açamıyorsam en ufak çiziğine kadar fotoğraflayıp öyle teslim ederim.
Göndermeden önce cihazımı çalışır şekilde ve kasayı fotoğrafladım. Yani adamlara Dekont gönderdim ona bile cevap vermediler insan bir teşekkürler yazar garipsedim baya.

THERMALTAKE RGB 1200W ile küçük... sanırım küçük olan tek şey kasaları değil, psikolojik yansıtma yapmış bütün ekip. Yani BBC belgeseli çekilir ya da BBC2 gelip belgesel çeker.

Şikayetvar v.b neresi varsa yaz.

Technopat özgür bir ülkede olmadığı için aklımdakileri söyleyemeyeceğim.

İstanbuldaysan gidip alabilir misin ki doğrudan? Yani deadline v.b açısından.

THERMALTAKE RGB 1200W ile küçük... sanırım küçük olan tek şey kasaları değil, psikolojik yansıtma yapmış bütün ekip.
Bir de fiyat verirken öyle bir baskı kuruyorlar ki hızlı hızlı anlatıyorlar sanki ödeme yapmak zorunda gibi hissettiriyorlar kendini...

Arkadaşlar firma yetkilisiyle görüştüm sorunumu çözdü teşekkürler bilgileriniz için konuyu nasıl silebilirim?

Son düzenleme:
Merakımdan soruyorum, problem neymiş? Neden uzun süredir beklediniz ve firma bu tarz "komik" yanıtlar vermiş, bazen mesaja bile bakmamış? Merak ettim. Nasıl çözdüğünüzü ve diğer detayları da belirtirseniz konu aydınlığa kavuşmuş olur.

TKA Bilişim firması ile iletişime geçtim tekrardan ve yaşanan tüm sorunlar karşılıklı görüşme sonucunda çözüme kavuşturuldu. Sağ olsunlar.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı