Tkl klavye önerisi

Qanpiena

Hectopat
Daha fazla  
Bunu da seçeneklerinize ekleyin hocam. Şimdi switchlere gelecek olursak alacağınız switchler outemu bluelar ve bu fiyattaki keycaplerle fazlasıyla sesliler. Öncelikle alırken bunu bir değerlendirin. Çok uzun süre yazı yazıp 90wpm gibi bir hızdaysanız 5-6 ay sonra başınız ağrımaya başlayacaktır. Lehim bilginiz varsa de soldering ile çıkarıp lubelayabilirsiniz ve hem daha rahatbasılır hem de sesi baya azalacaktır. Ben 6 ay sonra bu işe giriştim ck104ümde ve memnundum. Şahsen ben Redin sesindense Lubelanmış blue+o ring sesini tercih edebilirim. Uzun süre gerek outemu ve gerek cherry red kullandım. İkisi de gayet sessiz ve hissi güzel switchler. Tepki süreleri hissiyat olarak bluedan daha hızlı gibi. Basması daha yumuşak ve pürüzsüz. Yazı yazarken benim gibi sonuna kadar basan biriyseniz sorun yaşamazsınız. Bu noktada iş tamemen kişisel tercihe bakıyor. FPS oyunları oynuyor ve çok yazı yazmıyorsanız red. Çoklu tuş kombinasyonu isteyen ve neye bastığınızı hissetmeniz gereken oyunlar oynuyor veya çok yazı yazıyorsanızi, sesi de rahatsız etmiyor/seviyorsanız blue alınız.

Bunu da seçeneklerinize ekleyin hocam. Şimdi Switch'lere gelecek olursak alacağınız Switch'ler outemu Blue'lar ve bu fiyattaki keycaplerle fazlasıyla sesliler. Öncelikle alırken bunu bir değerlendirin. Çok uzun süre yazı yazıp 90wpm gibi bir hızdaysanız 5-6 ay sonra başınız ağrımaya başlayacaktır. Lehim bilginiz varsa de soldering ile çıkarıp lubelayabilirsiniz ve hem daha rahatbasılır hem de sesi bayağı azalacaktır. Ben 6 ay sonra bu işe giriştim CK104ÜMDE ve memnundum. Şahsen ben Red'in sesindense lubelanmış blue+o ring sesini tercih edebilirim. Uzun süre gerek outemu ve gerek Cherry Red kullandım. İkisi de gayet sessiz ve hissi güzel Switch'ler. Tepki süreleri hissiyat olarak Blue'dan daha hızlı gibi. Basması daha yumuşak ve pürüzsüz. Yazı yazarken benim gibi sonuna kadar basan biriyseniz sorun yaşamazsınız. Bu noktada iş tamemen kişisel tercihe bakıyor. FPS oyunları oynuyor ve çok yazı yazmıyorsanız Red. Çoklu tuş kombinasyonu isteyen ve neye bastığınızı hissetmeniz gereken oyunlar oynuyor veya çok yazı yazıyorsanızi, sesi de rahatsız etmiyor/seviyorsanız Blue alınız.

Öncelikle öneri için teşekkürler, genelde her türden oyun oynuyorum fakat FPS oyunları daha ağırlıkta o yüzden Red Switch almayı düşünüyorum. Redragon K552 dışında başka önerebileceğiniz marka/model var mıdır acaba?

Öncelikle öneri için teşekkürler, genelde her türden oyun oynuyorum fakat FPS oyunları daha ağırlıkta o yüzden Red Switch almayı düşünüyorum. Redragon K552 dışında başka önerebileceğiniz marka/model var mıdır acaba?
TKL olarak yok hocam %60 klavye isterseniz bu var
Kendisi fiyatının çok çok üstünde özelliklere sahip Type-C olsun PBT keycap olsun Gateron Optik switchler ve suya dayanıklılığı olsun harika. 20TL fazladan vererek Tariff insurance denilen servisi alabilirsiniz. Kapınıza geldiğinde 100 tl civarı bir vergi ödersiniz. Ardından faturanın fotoğrafını banggood desteğe atarsınız ticket ile. 1 Gün içinde kartınıza o vergi iade edilir. F tuşları lazım değilse kaçırılmayacak bir fırsat. Kendim Guild Wars 2 oynayıp F tuşlarını aktif olarak kullanıyor olmasam saniyesinde sipariş verecektim. Sipariş sayısı arttıkça fiyatı artacak. Acele etmeye bakın hocam.

Kendisi fiyatının çok çok üstünde özelliklere sahip Type-C olsun PBT keycap olsun Gateron Optik switchler ve suya dayanıklılığı olsun harika. 20TL fazladan vererek Tariff insurance denilen servisi alabilirsiniz. Kapınıza geldiğinde 100 tl civarı bir vergi ödersiniz. Ardından faturanın fotoğrafını banggood desteğe atarsınız ticket ile. 1 Gün içinde kartınıza o vergi iade edilir. F tuşları lazım değilse kaçırılmayacak bir fırsat. Kendim Guild Wars 2 oynayıp F tuşlarını aktif olarak kullanıyor olmasam saniyesinde sipariş verecektim. Sipariş sayısı arttıkça fiyatı artacak. Acele etmeye bakın hocam.
Hocam öneri için tekrardan teşekkürler lakin bir ara %60 klavye istiyor olsam da INS DEL HOME END gibi tuşları aktif olarak kullandığım için %60 klavye aramıyorum fakat yine de teşekkür ederim.
Bu arada bu attığım redragon K552 Red Switch klavyede Anti-Ghosting var mı bir bilginiz var mı?

Kendisi fiyatının çok çok üstünde özelliklere sahip Type-C olsun PBT keycap olsun Gateron Optik Switch'ler ve suya dayanıklılığı olsun harika. 20TL fazladan vererek Tariff insurance denilen servisi alabilirsiniz. Kapınıza geldiğinde 100 TL civarı bir vergi ödersiniz. Ardından faturanın fotoğrafını banggood desteğe atarsınız ticket ile. 1 Gün içinde kartınıza o vergi iade edilir. F tuşları lazım değilse kaçırılmayacak bir fırsat. Kendim Guild Wars 2 oynayıp F tuşlarını aktif olarak kullanıyor olmasam saniyesinde sipariş verecektim. Sipariş sayısı arttıkça fiyatı artacak. Acele etmeye bakın hocam.

Hexgears markasının ürününe logo basmışlar, elimdeki KB-R96'da bir Hexgears basması, Hexgears kaliteli işler yapıyor bu arada iyi ki araştırarak şans vermişim, Gamakay'ın bastığı klavye Hexgears'dan kaldırılmış bu arada.
Fena değil yaptıkları klavyeler, zaten tuşların yapısına baktığında Hexgears basması olduğunu kolayca anlarsın, güvenerek alabilirsiniz.

Hexgears markasının ürününe logo basmışlar, elimdeki KB-R96'da bir Hexgears basması, Hexgears kaliteli işler yapıyor bu arada iyi ki araştırarak şans vermişim.
Fena değil yaptıkları klavyeler, zaten tuşların yapısına baktığında Hexgears basması olduğunu kolayca anlarsın, güvenerek alabilirsiniz.
Hexgearsın hangi ürünü? İkisi çok alakasız markalar hocam. Bir kere hexgears hiçbir zaman gateron kullanmadı ve PCB üretimi hiçbir zaman gateron uyumlu olmadı. Hotswap olarak ise sadece kailh destekliler. Tasarım benzerliği olabilir bişey demiyorum. Ancak kullandıkları markalar ve malzemeleri çok farklı. Tasarımı benzetip pudding keycap koydular diye aynısı olmuyor. Ayrıca hexgears hiçbir zaman pcbsi için IP sertifikası sunmadı Switch'leri için sundu. Gamakay ise pcb için de IP X4 sertifikası sunuyor. Tuşlar standary layout pudding pbt keycapler ve evet font benziyor. Ancak bunu böylece gelip bunun üstüne marka basmışlar demeniz hoş değil. Gamakay Royal Kludge gibi kendi ürünlerini üreten bir firma efendim. Saygılar.
Ek olarak belirtmek isterim ki hexgears asla stabilizörleri stok olarak lubelamak gibi işlere girişmedi. Custom imkanını kullanıcıya bıraktı. Malzeme olarak hexgears daha kaliteli olsa da Gamakay marka basan bir firma değil efendim. Özendikleri firmalar var ancak kopya üretimle çalışıyorlar. Örneğin Gamakay ile Anne Pro 2 aynı pcb belleklerini ve rgb kontrolcüleri kullanıyorlar.

Son düzenleme:
Hexgearsın hangi ürünü? İkisi çok alakasız markalar hocam. Bir kere hexgears hiçbir zaman gateron kullanmadı ve PCB üretimi hiçbir zaman gateron uyumlu olmadı. Hotswap olarak ise sadece kailh destekliler. Tasarım benzerliği olabilir bişey demiyorum. Ancak kullandıkları markalar ve malzemeleri çok farklı. Tasarımı benzetip pudding keycap koydular diye aynısı olmuyor. Ayrıca hexgears hiçbir zaman pcbsi için IP sertifikası sunmadı Switch'leri için sundu. Gamakay ise pcb için de IP X4 sertifikası sunuyor. Tuşlar standary layout pudding pbt keycapler ve evet font benziyor. Ancak bunu böylece gelip bunun üstüne marka basmışlar demeniz hoş değil. Gamakay Royal Kludge gibi kendi ürünlerini üreten bir firma efendim. Saygılar.
Ek olarak belirtmek isterim ki hexgears asla stabilizörleri stok olarak lubelamak gibi işlere girişmedi. Custom imkanını kullanıcıya bıraktı. Malzeme olarak hexgears daha kaliteli olsa da Gamakay marka basan bir firma değil efendim. Özendikleri firmalar var ancak kopya üretimle çalışıyorlar. Örneğin Gamakay ile Anne Pro 2 aynı pcb belleklerini ve rgb kontrolcüleri kullanıyorlar.
Yanlış ürüne benzetmişim, kusruma bakma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı